Güzelleri bol Paramparça dizisine olay isimler transfer edildi, hangi güzeller diziye katıldı, neden katıldı?

Star TV’nin fenomen dizisi Paramparça’nın güzeller güzeli ‘’Gülseren’’ karakterine hayat veren Nurgül Yeşilçay’ın Anadolu erkeği karizmatik oyuncu Ekran Petekkaya ile arasında yaşanan öpüşme krizi yüzünden diziden ayrılma kararı herkesi şaşırtmıştı. Nurgül Yeşilçay’ın yerine Paramparça dizisine kimin hatta kimlerin yer alacağı merak konusuydu. Paramparça’nın transferleri belli oldu.

Güzelleri bol Paramparça dizisine olay isimler transfer edildi, hangi güzeller diziye katıldı, neden katıldı?

Star TV’nin fenomen dizisi Paramparça’nın güzeller güzeli ‘’Gülseren’’ karakterine hayat veren Nurgül Yeşilçay’ın Anadolu erkeği karizmatik oyuncu Ekran Petekkaya ile arasında yaşanan öpüşme krizi yüzünden diziden ayrılma kararı herkesi şaşırtmıştı. Nurgül Yeşilçay’ın yerine Paramparça dizisine kimin hatta kimlerin yer alacağı merak konusuydu. Paramparça’nın transferleri belli oldu.

Son olarak Kanal D’nin fenomen dizisi Şeref Meselesi’nde oynayan güzeller güzeli oyuncu Şükran Ovalı diziye katılan ilk isim oldu. Ortaya atılan bir iddiaya göre Ezgi Mola ve Murat Yıldırım’ın baş rollerini paylaştığı Kocan Kadar Konuş’un seri filminde yer alan efsane oyuncu Hümeyra Akbay’da Şükran Ovalı ile birlikte diziye katılacağı öne sürüldü. Sürpriz ikilinin diziye ne zaman katılacağı merak konusu.

Paramparça

Paramparça, Türk drama televizyon dizisidir. İlk bölümü 1 Aralık 2014'te Star TV'de yayınlandı. 15 yıl önce aynı hastanede doğan ve yanlış ailelere verilen iki kız çocuğunun ve ailelerinin hayatının anlatıldığı dizinin senaryosu Yıldız Tunç tarafından yazılıyor. Yönetmen koltuğunda Cevdet Mercan'ın oturduğu dizinin yapımı Endemol Türkiye tarafından üstleniliyor. Dizi Pazartesi akşamlarının en çok izlenen dizisi ilk bölüm 5 gibi reyting alırken ileriki bölümlerde reytingleri 11'e kadar yükselmiştir.

Konusu

Kavuşmaları kadar ayrılmaları da imkansız… Büyük, paramparça bir aşk hikayesi… Ayrı dünyalara ait olan iki insan, ne kavuşmaları ne de ayrılmaları mümkün… İki kaza ile yoları hiçbir zaman ayrılmayacak şekilde kesişen 6 kişi... Bambaşka hayallere ve hayatlara yürürken yolları birleşecek ve sonsuza kadar ayrılmaz bağlarla birbirine bağlanacaklar… Çok zor ekonomik şartlarda 14 yaşındaki kızını yetiştirmeye çalışan Gülseren, görümcesi ile yaşamaktadır. Yaşadıkları küçük dünyayı zorlayacak hevesleri olan 14 yaşındaki kızıyla baş etmeye çalışırken hayatı bir anda tepetaklak olur. Genç kadın, kendisini yıllar önce terk eden kocasıyla boşanma işlemlerini yürütürken, yağmurlu bir günde, travmatik bir olay sonucunda Cihan ile karşılaşır. Cihan, evli ve iki çocuk sahibi bir adamdır. İyi bir baba, cesur bir işadamı, mutsuz bir erkektir. 15 yıl arayla gelen iki kaza ile, iki kadın bir erkek ve üç çocuğun hayatı ve kaderleri hiç beklemedikleri, üstüne üstlük aşılması mümkün olmayan bir şekilde sonsuza kadar birbirlerine bağlanacaktır. Ortadaki soru cevapsız, çözüm imkansızdır.

Karakterler

Gülseren Sönmez (Nurgül Yeşilçay) - 32 yaşındaki Gülseren, eşi Almanya’ya gittiğinden bu yana görümcesi Keriman ve kızı Hazal ile birlikte yaşıyor. Az bir maaşla perdeci, pastane gibi yerlerde çalışıp evin geçimini sağlıyor. Onurlu, çalışkan bir kadın olan Gülseren, bazı olaylar üzerine tanıştığı Cihan’a istemeden aşık olur. Bir yanda uzun zaman önce rafa kaldırdığı duyguları diğer yanda kızıyla ilgili ortaya çıkan zorlu durum arasında kalır.

Cihan Gürpınar (Erkan Petekkaya) - 41 yaşındaki Cihan sağduyulu, dürüst ve başarılı bir iş adamı. Eşi Dilara, oğlu Ozan ve kızı Cansu ile bir yalıda yaşıyorlar. Hizmet sektöründe restoran ve kafe zincirleri var. Uzun zaman önce bitirmeyi denediği evliliğini tekrar bitirmek isterken tanıştığı Gülseren’de eşinde bulamadığı içtenliği ve sahiciliği görüp ona aşık olur. Cihan duyguları, evliliği ve çok sevdiği “kızı” arasında bir seçim yapmak zorunda kalacak.

Harun Erguvan (Barış Falay) - Cihan'dan bir iki yaş büyük olan Harun, 1995 yılında intihar eden kardeşinin intikamını Cihan'dan almak ister. İlk adım olarak Cihan'ın babası Rahmi'nin kendisine borçlanmasını sağlamış, Cihan'ın kızı Hazal'ın çıplak görüntüsünün olduğu bilgisayarı ele geçirmiştir. Dilara'ya aşıktır. En büyük düşmanı Cihan Gürpınar'dır.

Alper Tek (Cemal Hünal) - Cihan ile aynı yaşlarda ve Cihan’ın küçük hisseli ortağı. Hırslı ve kifayetsiz bir adam. Aileden zengin ancak zamanla servetini eritmiş. Aslında küçük ölçekli bir işadamı ama Cihan sayesinde daha büyük sofraya oturmak istiyor. Bu amacı için Cihan’ın kuyusunu kazmaktan çekinmeyen bir karakter. Karısı Solmaz’la çıkar birliği açısından uyum içindeler.

Dilara Gürpınar (Ebru Özkan) - Dilara, Cihan’ın eşi. Güzel bakımlı ve sosyal bir kadın olan Dilara aynı zamanda aileden gelen sermaye ile Cihan’ın sahibi olduğu şirketlerin de ortağı. Ancak Dilara pek işlerle ilgilenmiyor, Kimsesiz Çocuklara Toplumsal Destek Vakfı’nda başkan olmak en çok ilgilendiği konu. Şefkatli ve özverili bir anne olmaktan çok ait olduğu cemiyetin takdir ettiği bir kadın olmaya önem veriyor.

Solmaz Tek (Güneş Emir) - Alper’in eşi ve Dilara’nın en yakın arkadaşı. Cihan ve Dilara’nın arasını açmak için gizliden iş çevirmekten çekinmez. Dar gelirli bir aileden geliyor. Aileden zengin Alper ile ne yapıp edip evlenmiş, sosyeteye dahil olmuş. Zamanla Alper’in aile serveti eridiği için Cihan’la büyük bir iş ortaklığının onların tek çıkış yolu olacağını düşünüyor.

Özkan Gülpınar (Tolga Tekin) - Gülseren’in lise son sınıfta kaçarak evlendiği havai, sorumsuz ve çapkın eşi. Kolay yoldan para kazanma derdinde olup uzun süreli çalışamayan bir karakter. Hazal beş yaşındayken gittiği Almanya’da başka biriyle birlikte olup kanunsuz işler yaparak hapse girmiştir. Gülseren ve Hazal ile hiç görüşmediği gibi kızı için gönderdiği ufak tefek paraları da kardeşi Keriman biriktirmektedir. Gülseren bir süreden beri onu boşamak istemekte ancak Özkan bulunamadığı için yasal engellerden dolayı boşanamıyorlar.

Keriman Akçatepe (Nursel Köse) - Gülseren’in görümcesi. Kendisine ve kardeşi Özkan’a aileden kalan evde Gülseren ile birlikte yaşıyor. Gülseren’in o evde oturma hakkı olmadığını iddia edip onu huzursuz etmekle kalmıyor, Özkan ile gizliden haberleşip Özkan’ın gönderdiği paraları Gülseren’e söylemeden biriktiriyor. Kendi çıkarı için yapmayacağı kötülük, çevirmeyeceği entrika yok.

Cansu Gürpınar (Leyla Tanlar) - Cansu, Cihan ve Dilara çiftinin 15 yaşındaki kızları. Cansu, derslerinde ve binicilikte oldukça başarılı. Sıcak, dürüst ve iyi bir genç kız. Annesinin mesafeli oluşu ve onun başarı hırsından dolayı babası ile daha arası daha iyi. En büyük destekçisi ağabeyi Ozan.

Hazal Gülpınar (Alina Boz) - Hazal, Gülseren’in 15 yaşındaki kızı. Babasının Almanya’da gurbette çalıştığı için kendileriyle ilgilenmemesi yüzünden babasız büyümüş. Maddi sıkıntı içinde olmalarına rağmen lükse ve statüye çok düşkün. Bu uğurda annesine yalan söylemekten de çekinmiyor.

Ozan Gürpınar (Burak Tozkoparan) - Ozan, 18 yaşında bir öğrenci. Ergenlik döneminde olduğundan bir asabi ve babası ile araları pek iyi değil. Ancak kardeşi Cansu ile arası çok iyi.

Rahmi Gürpınar (Civan Canova) - Cihan’ın babası. Evlilik ve babalık konusunda başarısız olmakla kalmayıp iş hayatında da başarısız bir adamdır. İstanbul’dan sonra Rusya’ya gitmiş orada da dolandırıcılık yaparak bir sürü borcu arkasında bırakıp Cihan’ın hayatına tekrar girer. Gelini Dilara ve Alper ile iş birliği içine girerek oğlunun arkasından iş çevirmekten çekinmez.

Candan (Ahu Yağtu) - Dilara'nın eski arkadaşı. Aynı zamanda avukat olan Candan, Son bölümlerde Özkan'ın Cansu'yu velayetine alma davasına bakmaktadır.

Şükran Ovalı Kimdir?

Şükran Ovalı, 1 Nisan 1985 tarihinde İzmir’de ailesinin tek çocuğu olarak Eşrefpaşa’da doğmuştur. Annesi babası boşanmıştır. İzmir Mustafa Urcan İlköğretim Okulu'nda okuduktan sonra Fevzi Çakmak Ortaokulu'ndan mezun oldu. Liseyi de Göztepe'de bitirdikten sonra İstanbul’a gitti.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi oyunculuk bölümünü bitirdi. Koyu Beşiktaşlı olan Şükran Ovalı, maçlara da gitmektedir.

2012 yılında Orhan Kemal'in romanından uyarlanan “Kötü Yol” adlı dizide Cansel Elçin ve İlker Aksum ile başrolde oynadı.

Şükran Ovalı, 2014 yılında "Şeref Meselesi" dizisinde, Kerem Bursin'in canlandırdığı karakterle aşk yaşayan Derya rolüyle izleyici karşısına çıkarken Kerem Bursin, Şükrü Özyıldız, Yasemin Allen ile birlikte oynadı.

Filmleri ve Dizileri

2014 - Şeref Meselesi (Derya) (TV Dizisi)

2014 - Ulan İstanbul (TV Dizisi)

2014 - Cinayet (Umay Abalı) (TV Dizisi)

2012 - Kötü Yol (Nuran) (TV Dizisi)

2011 - Reis (Nazlı) (TV Dizisi)

2011 - Nar (Sinema Filmi)

2010 - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi (Aslı-Ayla) (TV Dizisi)

2009 - Kahramanlar (Ayşe) (TV Dizisi)

2009 - Ev (Vildan) (Sinema Filmi)

2009 - Bir Bulut Olsam (Bahar) (TV Dizisi)

2009 - Aşk Üçgeni (TV Filmi)

2008 - İçimdeki Yabancı - Seni Seviyorum (TV Filmi)

2008 - Cin Geçidi (Pınar) (Sinema Filmi)

2008 - Aşk Yakar (TV Dizisi)

2008 - Alia (İpek)(TV Filmi)

2007 - Vazgeç Gönlüm (Cemile) (TV Dizisi)

2007 - Bez Bebek (Merve) (TV Dizisi)

2006 - Pars: Kiraz Operasyonu (Zeynep) (Sinema Filmi)

2006 - Ezo Gelin (Gülden) (TV Dizisi)

2002 - Sırlar Dünyası / Sır Kapısı (TV Dizisi)

Hümeyra Akbay Kimdir?

Anlatamıyorum albümü ile 70’li yılların Türk müziğindeki en önemli isimlerden birisi olarak ünlenen Türk şarkıcı, oyuncu, besteci ve söz yazarı. Avrupa Yakası adlı sitcom dizisi sayesinde genç kuşaklar tarafından da tanınıp sevilmiştir.

Hümeyra Akbay, 15 Ekim 1947 tarihinde, Ankara Hukuk Fakültesi dekanı Muvaffak Akbay ile 4 dil bilen Malike Hanım’ın kızı olarak Ankara’da dünyaya geldi. Avusturyalı mürebbiyesinin katı kurallarıyla büyüdü. 5 yaşındayken bale eğitimi almaya başlar. İlkokula Ankara Koleji’nde başlar ama 10 yaşındayken babasını kaybedince annesiyle İstanbul’a taşındılar. Liseyi Londra’da dayısının yanında okur. Gitar çalıp beste yapmaya, Trafalgar Meydanı’nda şarkı söylemeye başlar. 18 yaşında İstanbul’a döner. İstanbul Ekspres gazetesinin Cemiyet ve Beyoğlu muhabiri olarak iş hayatına başlar.

Genç yaşlarında balerin olmak isteyen ve gerekli eğitimi alan Hümeyra’nın hayatı, daha sonra döneminin önemli plak şirketlerinden Melodi Plak çalışmaya başlamasıyla değişti. Plak kapaklarının tasarımlarını yapan bir grafiker olarak çalışmaya başlayan Hümeyra, şirkette çalıştığı bir günün sonunda rahatlamak için gitarıyla çaldığı ve seslendirdiği, kendi bestesi olan Olmasaydı adlı şarkıyı tesadüfen dinleyen patronu tarafından keşfedildi.

Yıl 1969, mekân Melodi Plak. Grafiker genç kız çizdiği plak kapağının kurumasını beklerken gitarını alır eline... Mırıldanmaya başlar: “Güzelliğin on para etmez... Bu bendeki aşk olmasa...” Patrona yakalanır. “Ne dinliyorsunuz?” sorusuna karşılık “Plak dinlemiyorum, ben söylüyorum. Kendi bestem...” der. Cevap kısa ve nettir: “Yarın plak olsun.”

Güzelliğin on para etmez, bu bendeki aşk olmasa, şarkıcının çıkarttığı ilk plak oldu; bunu Altın Plak ödülü sahibi olan Kördüğüm ve Sessiz Gemi takip etti. 1977 yılında çıkarttığı ilk albümü Anlatamıyorum’un sonrasında ise o artık Türkiye’nin ilk gerçek pop starı olarak anılıyordu.

1971’de Philips’in teklifiyle Paris’e gidip bir de Fransızca ön yüzünde ‘Ja Saıs Que Tu Saıs' (Dilber) ve arka yüzünde 'll viendra Celui Que J'aime' (Olmasa) ‘in olduğu kırkbeşlik yaptı. Philips, plağı piyasaya vermekten vazgeçer. Türk Popu adına, en ilginç plaklardan sayılabilecek bu plak, günümüzde yalnızca birkaç koleksiyoncuda bulunuyor. O da, Hümeyra'nın 'eşe dosta veririm' diye Paris dönüşünde yanında getirdiği bir kaç nüshadan ibaret.

Emel Sayın'ın astsolistliğinde Villa Zarif'te, Gönül Yazar ve bir süre sonra da Sevim Çağlayan'ın astsolistliğinde de ‘Bebek Belediye'de sahneye çıktı.

Albümler birbirini kovalarken, Hümeyra tiyatro ve sinema ile de ilgilenmeye başladı. 1980 yılında Atıf Yılmaz’ın yönettiği Talihli Amele ile başlayan sinema macerası, Ömer Kavur’un unutulmaz eseri Kırık Bir Aşk Hikayesi ve gene Atıf Yılmaz imzası taşıyan Asiye Nasıl Kurtulur? ile devam etti.

1986'da Asiye Nasıl Kurtulur filmi ile Altın Portakal’da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Ödüller Kimin İçin adlı tiyatro oyunu ile de Ankara Sanat Kurumu'ndan 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan Hümeyra, aynı zamanda ünlü aktör Fikret Hakan ve yönetmen Ömer Kavur ile yaptığı evlilikler ile de gündemden uzun süre düşmedi.

90’lı yılların ortalarında uzun bir süre ekranlardan kaybolan Hümeyra, 2000’li yıllarda sitcom dizisi Avrupa Yakası ve Çağan Irmak’ın yönettiği drama filmi Babam ve Oğlum ile ekranlara başarılı bir dönüş yaptı. Kendisi ile daha önce tanışmamış olan genç kuşaklar ile etkileşime geçmiş olmaktan her zaman mutlu olduğunu söyleyen başarılı oyuncu, Babam ve Oğlum’un ardından Kabuslar Evi ve Ulak adlı iki sinema filminde daha Çağan Irmak ile çalıştı.

2007 yılında, TÜRSAK Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması’nda “Işık Saçan Apollon Heykelciği” ödülü aldı.

Ayrıca “Ben Anadolu” adlı oyunda pek çok farklı karakteri başarıyla canlandırması nedeniyle “2007 İsmail Dümbüllü Ödülü”ne layık görüldü. Hümeyra “Babam ve Oğlum” filmindeki rolü ile de Sinema Yazarları Derneği’nce En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

Hümeyra Akbay, Show TV.’de yayınlanan olan Melekler Korusun adlı drama dizisinde de rol almıştır.

Hümeyra 1999’da ABD’ye gitti, San Francisco’da iki yıl yaşadı. Orada caz piyanisti Jimmy Cicero ile evlendi ve 2 seneyi resim dersleri alarak değerlendi, boşandıktan sonra 2001 yılında “Üzgünüm Leyla” dizisinde oynamak için yurda döndü.

Hümeyra bir dönem butik sahibi oldu, başka bir dönem gece kulübü işletmecisi oldu.

2014 yılında yönetmeni Çağan Irmak olan “Unutursam Fısılda” isimli filmde Hümeyra, Kerem Bursin, Mehmet Günsür, Farah Zeynep Abdullah ve Işıl Yücesoy ile birlikte oynadı.

Evlilikleri

1. Evliliği : İlk evliliğini 18 yaşındayken Haluk Aşkın’la yaptı.

2. Evliliği : İkinci evliliğini 19 Ekim 1971 tarihinde Fikret Hakan’la yaptı. 30 gün evli kaldılar.

3. Evliliği : 1972 yılında Mithat Bigat ile evlendi. 11 Mart 1973’te oğlu Sadık dünyaya geldi.

4. Evliliği : 1981 yılında Ömer Kavur ile evlendi.

5. Evliliği : 1999 ABD’li caz piyanisti Jimmy Cicero ile evlendi. 2001 yılında boşandı.

Rol aldığı tiyatro oyunları

2003 - Ben Anadolu : Güngör Dilmen - İstanbul Şehir Tiyatrosu

2002 - Kral Ölüşüyor : Eugene Ionesco - İstanbul Şehir Tiyatrosu

1991 - Ödüller Kimin : Jean-Noel Fenwıck - İstanbul Şehir Tiyatrosu

1989 - Kuşlar (oyun) : Aristopfanes - İstanbul Şehir Tiyatrosu

1985 - İçinden Tramvay Geçen Şarkı - Karl valentin - Ortaoyuncular

1985 - Aş Bunları Aş : Henry Denker – Ali Poyrazoğlu tiyatrosu

1984 - Orkestra - Ali Poyrazoğlu tiyatrosu

1983 - Gol Kralı Sait Hop Sait - Ali Poyrazoğlu tiyatrosu

1982 - Deliler Boşandı Aziz Nesin - Ali Poyrazoğlu tiyatrosu

1981 - Selam Meloş

45’lik plakları

- Adım Kadın - Ben Sana Mecburum

- Aşk Kapıyı Çalınca - Bir Damla Yaş

- Benim Derdim Seninle - Bundan İyisi Can Sağlığı

- Ceylan - Yalan Dünya

- Dilber - Perişan

- Do Do Do Si Si Re - Sevdim Seni Bir Kere

- Dönülmez Bir Yoldayım - Ey Sevgili Sevgilim

- Kördüğüm - Yol

- Olmasa (Güzelliğin On Para Etmez) - Ölüm

- Onu Bana Sakla - Sus Duymasın

- Otuz Beş Yaş - Susun Susun Ağlayacağım

- Seni Bırakamam - Yüzün Yağmurda

- Sessiz Gemi - Şükür Verdiklerine

- Yardan Haber Yok - Yiğit

Albümlerinden bazıları

1977 - Anlatamıyorum

1984 - Benim Şarkılarım

1987 - Yıllar Sonra

1990 - Tutkulardan İntihar

1993 - Bana Gel

1994 - Sessiz Gemi

1997 - Beyhude

2000 - Eski 45’likler

Film ve dizilerinden bazıları

2014 - Unutursam Fısılda (film)

2012 - Annem Uyurken (dizi)

2011 - 2013 - Muhteşem Yüzyıl- (Konuk Oyuncu) (dizi)

2011 - Dedemin İnsanları

2009 - Melekler Korusun (dizi)

2008 - Güneşin Oğlu

2008 - Ulak

2007 - Avrupa Yakası(dizi)

2007 - Sıla(dizi)

2006 - Kabuslar Evi: Son Dans

2006 - Sınav

2006 - Kelebek Çıkmazı (dizi)

2006 - Estağfirullah Yokuşu(dizi)

2006 - Hatırla Sevgili (dizi)

2005 - Babam ve Oğlum

2005 - Hayalimde hep sensin(dizi)

2002 - Üzgünüm Leyla(dizi)

1996 - 80. Adım

1995 - Bir Kadının Anatomisi

1993 - Yaz Yağmuru

1990 - Devlerin Ölümü

1991 - Kurt Kanunu

1987 - Köşe dönücü

1986 - Asiye Nasıl kurtulur?

1982 - Mine

1981 - Kırık Bir Aşk Hikayesi

1981 - Unutulanlar

1980 - Talihli Amele

1970 - Adsız Cengaver

Erkan Petekkaya Kimdir?

Beyaz Gelincik, Hanımın Çiftliği, Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve Hanımeli Sokağı gibi Türk televizyonlarının en başarılı yapımlarında karşımıza çıkan Türk dizi oyuncusu. Konservatuar çıkışlı bir oyuncu olan Petekkaya, 1993 yılından bu yana Devlet Tiyatroları’nda kadrolu oyuncu olarak sahne almaktadır.

Erkan Petekkaya, 11 Aralık 1970 tarihinde, Diyarbakır’da dünyaya geldi. Bir kız kardeşi vardır. Çocukluğunun büyük bir kısmını İstanbul’da geçiren Petekkaya, Mehmet Karamancı İlkokulu'nda, daha sonra Bostancı Ortaokulu ve Fenerbahçe Lisesi’nde ilk ve orta dereceli öğrenimi tamamlamasının ardından 1989 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı kazandı.

1993 yılında Devlet Tiyatroları’nda kadrolu sanatçı olarak çalışmaya başlayan Petekkaya, 1994 yılında, kamera şakası programları ile tv dünyasına adım attı. 1998 yılında Güzel Günler ve Aynalı Tahir, 2001 yılında ise Aşkına Eşkiya dizilerinde rol alan oyuncu, 2003 yılında rol aldığı Serseri dizisiyle beraber artık ekranların tanınmış yüzleri arasına girmişti.

2005 yılında ilk büyük rolünü Beyaz Gelincik dizisiyle elde eden Petekkaya, aynı yıl rol aldığı Köpek adlı dizide canlandırdığı Yılmaz karakteri ile Beyaz İnci Televizyon Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi.

Erkan Petekkaya, 2009 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazdığı, Serdar Akar yönetmenliğinde çekilen, ve Yavuz Bingöl ile Beren Saat’in başrolünde rol aldığı “Gecenin Kanatları” adlı filmde rol alarak ilk beyazperde deneyimini yaşadı. Aynı yıl televizyon kariyeri açısından da verimli bir dönem geçiren Petekkaya, Bahar Dalları, Hanımın Çiftliği ve Sonbahar dizilerinde rol aldı.

Erkan Petekkaya, Öyle Bir Geçer Zaman Ki adlı dönem dizisinde Ali Kaptan karakterini canlandırdı. 2010 – 2013 tarihleri arasında yayınlanan ve İsmini Erkin Koray'ın unutulmaz parçasından alan dizinin senaryosunu Coşkun Irmak'ın yazdı. Oyuncuları ise Ayça Bingöl, Muhammet Uzuner, Wilma Elles, Mete Horozoğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy, Aras Bulut İynemli, Gün Koper, Mine Tugay, Meral Çetinkaya, Emir Berke Zincidi gibi isimlerdir.

Erkan Petekkaya’nın İstanbul'da işlettiği "MestET" adında bir kasap dükkanı vardır.

2012 - 2014 yılları arasında yönetmenliğini Aydın Bulut ‘un yaptığı “Dila Hanım” adlı dizide başrolde olmak üzere Hatice Şendil, Mahir Günşiray, Hülya Darcan, Necip Memili, Yonca Cevher ile birlikte oynadı.

2014 yılında “Paramparça” adlı dizide başrolü Nurgül Yeşilçay ile paylaştı.

Erkan Petekkaya, 2003 yılında Didem Petekkaya ile evlendi. Cem Cano (d.2004) adında bir oğlu vardır.

Ödülleri

2011 - 38.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - Drama dalında En iyi erkek oyuncu (Öyle Bir Geçer Zaman ki 1. Sezon)

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

2001 - Deli Dumrul : Güngör Dilmen - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1997 - Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı : Aziz Nesin - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1996 - Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1994 - Korku (oyun) : Orhan Asena - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1993 - Sokak Kedisi Marilu : Yeşim Dorman - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

1993 - Mitos Güzeli : Coşkun Irmak - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri

2014 - Paramparça (Cihan) (TV Dizisi)

2012 - 2014 - Dila Hanım (Rıza Bey) (TV Dizisi)

2010 - 2013 - Öyle Bir Geçer Zaman ki (Ali Akarsu) (TV Dizisi)

2010 - Hanımeli Sokağı (Gavurdağlı Deli Osman) (TV Dizisi)

2009 - Hanımın Çiftliği (Milletvekili) (TV Dizisi)

2009 - Gecenin Kanatları (Cemal) (Sinema Filmi)

2009 - Bahar Dalları (Balıkçı) (TV Dizisi)

2008 - 2009 - Son Bahar (Galip Türker) (TV Dizisi)

2007 - Sessiz Fırtına (Yiğit Sancaktar) (TV Dizisi)

2005 - Köpek (Yılmaz) (TV Dizisi)

2005 - Beyaz Gelincik (Ömer Aslanbaş) (TV Dizisi)

2003 - Taştan Kalp (İsmail)(TV Filmi)

2003 - Serseri (Bülent) (TV Dizisi)

2003 - Japonyalı Gelin (Ömer)(TV Filmi)

2003 - Bedel (TV Dizisi)

2001 - Aşkına Eşkıya (Sadocan) (TV Dizisi)

1999 - Aynalı Tahir (Kadir Arslan )

1998 - Güzel Günler (Talat) (TV Dizisi)

Nurgül Yeşilçay Kimdir?

Nurgül Yeşilçay; 26.Mart.1976 da İzmir’de doğmuş olmasına rağmen babası afyon yazdırmış. İlkokul ile ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Lise döneminde bir süre izcilik yaptı. 2001′de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu.

Üniversite eğitimi sırasında rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki Gülsüm rolü ile tanındı. 2002 yılında Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak adlı TV dizisinde Bahar Karadağ rolüyle ününü artırdı. Aynı yıl Teoman’la beraber Mumya Firarda filminde oynadı. 2003 yılında Abdullah Oğuz’un yönettiği Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayat’ta Özcan Deniz’le başrolü paylaştı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı Eğreti Gelin filmindeki Kostak Emine rolü ile 2005de 12. Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol aldı. Aynı dizide rol alan Cem Özer ile 26 Ekim 2004′te evlendi. Hamileliğinin son ayında Melekler Adası dizisinden ayrıldı. 22 Mayıs 2005′te oğlu Osman Nejat’ı dünyaya getirdi.

Nurgül Yeşilçay, 2002 – 2003 yılları arasında, senaristliğini Mahinur Ergun ve Meral Okay’ın yaptığı yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı “Asmalı Konak” dizisinde Özcan Deniz, Selda Alkor, Menderes Samancılar gibi sanatçılarla birlikte oynadı. “Asmalı Konak” adlı dizideki “Bahar Karadağ” rolüyle ismini duyurdu.

2004′te Anlat İstanbul filminde Saliha karakterini canlandırdı. 2005-2006 sezonunda ATV’de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık’la başrolü paylaştı. 2006 da Cem Özer’le “Sen Olmasaydın” adlı tiyatro oyununda rol aldı. 2006 yılı Eylül ayında Fatih Akın’ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği “Yaşamın Kıyısında” isimli filmde rol aldı. Bu filmde Ayten Öztürk adlı türk kızını büyük başarıyla canlandırdı, film 2007′de 60.Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışmaya hak kazandı ardından “En iyi Senaryo” ödülünü kazandığı açıklandı.

2007′de Ezo Gelin adlı tv dizisinde Ezo Gelin’i canlandırdı. Ortadoğu’nun en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 31.Uluslararası Kahire Film Festivali’nde başkanlığını ünlü İngiliz yönetmen Nicolas Roeg’in yaptığı ana jüride yer aldı.2007′da Barış Pirhasan’ın yönetmenliğini yaptığı Adem’in Trenleri filminde Hacer rolünde kusursuz bir performans sergiledi.Bu filmdeki oyunuyla 13.Sadri Alışık Oyuncu ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü iki ayrı filmde, birbirinden çok farklı iki rolde birden etkili olmayı ve doğal kalmayı başarması nedeniyle Yaşamın Kıyısında (Ayten) ve Adem’in Trenleri’nin oyuncusu (Hacer) olarak kazandı. 5-20 Nisan 2008 de 27.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Semin Kaplanoğlu’nun juri başkanlığını yaptığı ulusal yarışma jurisinde yer aldı.

Ocak 2010'da yayına başlayan "Aşk Ve Ceza" isimli dizide Murat Yıldırım ile başrolü paylaştı. 2011'de Show TV'de yayınlanan “Sensiz Olma”z adlı dizinin başrolünde yer aldı.

Evlilikleri : Cem Özer ile 26 Ekim 2004′te evlendi. 22 Mayıs 2005′te oğlu Osman Nejat’ı dünyaya getirdi. 24 aralık 2010 da Cem Özer'den boşandı.

2014 yılında başrollerini Erkan Petekkaya ile paylaştığı "Paramparça" adlı dizide Nursel Köse, Ebru Özkan, Cemal Hünal ile birlikte oynadı.

Filmleri

2014 - Gece

2013 - Aşk Kırmızı

2010 - Çınar Ağacı

2009 - 7 Kocalı Hürmüz

2008 - Vicdan

2007 - Yaşamın Kıyısında, Ayten

2007 - Adem'in Trenleri, Hacer

2004 - Anlat İstanbul - Uyuyan Güzel Saliha

2004 - Eğreti Gelin - Kostak Emine

2003 - Asmalı Konak - Hayat - Bahar Karadağ

2002 - Mumya Firarda - Fatıma

2001 – Şellale - Nergis

1998 - Herşey Çok Güzel Olacak – Hemşire

Dizileri

2014 - Paramparça

2014 - Cinayet

2013 - İşler Güçler

2013 - Galip Derviş

2013 - Bebek İşi

2012 - Sultan

2011 - 2012 - Sensiz Olmaz

2010 - 2011 - Aşk ve Ceza (Yasemin)

2006 - Ezo Gelin TV Dizisi - Ezo

2005 - Belalı Baldız TV Dizisi - Arzu Parlak

2004 - Melekler Adası TV Dizisi - Şerbet

2002 - Asmalı Konak TV Dizisi - Bahar Karadağ

2001 - 90-60-90 TV Dizisi - Deniz

1999 - İkinci Bahar TV Dizisi – Gülsüm

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

2006 - Sen Olmasaydın

Aşk Gibi

Ödülleri

2005 - 12.Adana Altın Koza Film Festivali "En İyi Kadın Oyuncu" (Eğreti Gelin)

2007 - 13.Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri “Ademin Trenleri” "En İyi Kadın Oyuncu"(Hacer)

2007 - Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü (Yaşamın Kıyısında ve Adem’in Trenleri)

2008 - 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü (Vicdan)

Kaynak: Diyarbakır Söz