Haluk Levent’i Dolandırıcılıkla Suçlamıştı! Deniz Akkaya’ya 3,5 Yıla Kadar Hapis Talebi

Haluk Levent ve Deniz Akkaya arasındaki hukuki mücadele, son günlerin en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Haluk Levent’i dolandırıcılıkla suçlamıştı! Deniz Akkaya’ya 3,5 yıla kadar hapis talebi. Bu süreç, oldukça dikkat çekici detaylar içeriyor.

Haluk Levent’i Dolandırıcılıkla Suçlamıştı! Deniz Akkaya’ya 3,5 Yıla Kadar Hapis Talebi

Haluk Levent hakkında sosyal medyadan ve çeşitli haber kaynaklarından ‘depremzedelerin parasını çalıyor’, ‘nitelikli dolandırıcı’ şeklinde paylaşımları olan eski manken Deniz Akkaya’ya yönelik, sanatçı Haluk Levent’in şikayetiyle başlatılan soruşturma tamamlandı. İddianamede Akkaya’nın 3 yıl 6 aya kadar  kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen iddianamede, davacı Haluk Levent’in Savcılığa şikayet dilekçesi verdiği, dilekçede şüpheli Deniz Akkaya’nın sosyal medya hesabından Levent’e yönelik iddialarda bulunduğu, bu iddiaları paylaşırken ifade ve düşünce özgürlüğü sınırlarını aşarak suç teşkil eden iddialarda bulunduğu, insanlarda güvensizlik ortamı meydana getirdiği, yardım faaliyetlerinin sekteye uğramasına neden olduğu, sanatçı Haluk Levent’e ‘dolandırıcı’ diyerek hakaret ettiği ve iftiralarda bulunduğu ve dilekçedeki ifadelerin üzerine soruşturmaya başlandığı anlatıldı.

İddianamede, şüpheli Akkaya tarafından sosyal medyada müşteki Haluk Levent’e ‘nitelikli dolandırıcı’, ‘hırsız’ ve ‘depremzedelerin parasını çalıyor’ şeklinde paylaşımlarla küçük düşürücü, yanlış lanse edecek nitelikte ifadeler kullanıldığı, Deniz Akkaya’nın sosyal medyada yer alan iddialar ile kendisine ulaşan kişilerin iddiaları ve söylemleri üzerine bu paylaşımları yaptığını belirttiği aktarıldı. Akkaya ifadesinin devamında amacının ‘AHBAP derneğinin ve Haluk Levent’in milyarlarca lira seviyesindeki toplanan yardımı gereği gibi değerlendirmediği ve halkın parasına sahip çıkamadığı’ yönündeki iddialarında halkı bilgilendirmek olduğunu ve sadece kendi paylaşımlarıyla bu kişi hakkında kamuoyunda tepki oluştuğu iddiasını kabul etmediğini ifade ettiği kaydedildi.
Şüpheli manken Deniz Akkaya’nın ifadesine de yer verilen iddianamede, Akkaya’nın 6 Şubat günü meydana gelen depremden sonra AHBAP derneğine milyarlarca TL. bağış yapıldığını, yardımlar toplandıktan sonra bu derneğin toplanan yardımları amacına uygun olarak kullanmadığına ilişkin sosyal medyada ve ayrıca çeşitli haber mecralarında ortaya çok ciddi iddialar atıldığını ve dernek başkanı olan Haluk Levent’in geçmişte hakkında ‘sahtecilik ve ‘dolandırıcılık’ iddialarından ötürü birçok dava açıldığını ifade ettiği belirtildi.

Uzlaşma Sağlanamadı

Dosya, Uzlaştırma Bürosu'na gönderilmiş ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamamıştır. Akkaya'nın iddialarıyla ilgili olarak Levent'in itibarını zedeleyecek ve yanlış tanıtacak nitelikte ifadeler kullandığı vurgulanmıştır.

Deniz Akkaya'nın İfadesi

Deniz Akkaya, ifadesinde AHBAP Derneği'ne yapılan bağışların nasıl kullanıldığına dair iddiaları kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla paylaştığını belirtmiştir. Ancak Akkaya'nın, Levent'i hedef alan iddialarıyla ilgili olarak kamuoyunda bir tepki oluşturduğu ifade edilmiştir.

Aralarında Uzlaşmanın Sağlanamadığı Aktarıldı

Şüpheli Deniz Akkaya’nın, Haluk Levent hakkında doğruluğu ispatlanmamış ifadelerle Levent’in şeref, onur ve saygınlığını rencide ettiğinin belirtildiği iddianamede, haber içeriklerinde Haluk Levent’i küçük düşürecek ve kendisini yanlış tanıtacak nitelikte olduğu ve Uzlaştırma Bürosu’na gönderilen dosyanın müzakereler sonucu uzlaşılamadığı kaydedildi.

4 Aydan 3 Yıl 6 Aya Kadar Hapis Cezası Talebi

Hazırlanan iddianamede şüpheli Akkaya’nın zincirleme şekilde ‘yazılı, sesli veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret’ suçundan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheli Deniz Akkaya’nın yargılanmasına ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.
 

Kaynak: AJANSLAR