Helin Avşar'dan ani karar, Helin Avşar henüz 1 aydır tanıştığı manitası ile evlenme kararı aldı

Star TV’nin fenomen dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem’de yer alan usta sanatçı Hülya Avşar’ın güzel kardeşi Helin Avşar, yıldırım aşkı yaşadığı Serhan Bora ile evlilik kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde Kızılay yararına defile düzenleyen Helin Avşar ve Serhan Bora önümüzdeki pazar, aile arasında yapılacak sade bir törenle evlenecek.

Helin Avşar'dan ani karar, Helin Avşar henüz 1 aydır tanıştığı manitası ile evlenme kararı aldı

Star TV’nin fenomen dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem’de yer alan usta sanatçı Hülya Avşar’ın güzel kardeşi Helin Avşar, yıldırım aşkı yaşadığı Serhan Bora ile evlilik kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde Kızılay yararına defile düzenleyen Helin Avşar ve Serhan Bora önümüzdeki pazar, aile arasında yapılacak sade bir törenle evlenecek.

Gazete Vatan’ın haberine göre: Usta sanatçı Helin Avşar ile sadece bir aydır tanıdığı Serhan Bora ile yıldırım aşklarının devamını yıldırım nikâhıyla getirecek. Avşar kızı Helin Avşar’ın sevgilisinden 14 Şubat’ta evlenme teklifi aldığı ve hiç düşünmeden “evet” dediği, evlilik kararına ailelerin de onay verdiği öğrenildi. Uzun süredir tasarım işiyle ilgilenen Avşar ile Türk öğrencilere yurtdışında eğitim için danışmanlık hizmeti veren sevgilisi, pazar günü Helin Avşar’ın İstinye Evleri’nde düzenlenecek sade bir törenle hayatlarını birleştirecek. Törene sadece çiftin aile üyeleri ve yakın dostları katılacak. Güzel sanatçı Helin Avşar’ın nazardan korktuğu için çok göz önünde olmak istemediği ve o yüzden böyle bir organizasyon yaptığı ileri sürüldü.

Helin Avşar Kimdir?

Helin Avşar, 2 Kasım 1980 de Ankara’da dünyaya gelmiştir. Avşar ailesi aslen Kars’lıdır. Sanatçı Hülya Avşar'ın kız kardeşidir. Annesinin adı Emral ve babasının adı Celal Avşar dır. Diğer ablasının adı Leyla’dır. Yurt dışında, İsviçre’de eğitim aldı.

Helin ve Hülya Avşar’ın seneler önce amcası, Kars’ta bir hastanede başhekim ve annesi de onun yanında stajiyer hemşire olarak çalışıyor iken Babası Celal Avşar abisini ziyarete Kars’a gittiğinde annesini görüyor ve aşık oluyor. Sonra da onu kaçırıyor. Ankara’ya yerleşiyorlar. Helin Avşar 4 yaşındayken, Hülya Avşar’ın güzellik kraliçesi seçilip sinema filmleri çevirmeye başlaması ile aile Ankara’dan İstanbul’a taşınmış.

Çocukluğu, Kışları İstanbul’da yazları da Ayvalık’ta geçmiştir.

Bir dönem Kanal D'de ve bir reklam ajansında staj yaptı. Esas iş olarak tekstille ilgilendi. Nişantaşı’nda kendi tasarımlarını sattığı bir butik mağaza açtı. Arkasında da atölyesi vardı, o zaman yaşı 25'di. ama altından kalkamadı kapattı.

2007 yılında da Şarkı Söylemek Lazım şarkı yarışmasında yarıştı. 2011 de “Yok Böyle Dans” yarışmasına katıldı.

Son dönemde medyada röportaj ve sunuculuk görevleriyle bulunmuştur. 2009 yılında gazeteciliğe başlayan ve Habertürk'ün hafta sonu eklerinde röportajlar yapan Helin Avşar, 2014 yılında gazete ile yollarını ayırdı.

TV8 ekranlarında 2012 yılında yayınlanan, Afrika’nın beşiği Kenya’da gerçekleşen yarışma programı “Trophy Türk” sunuculuğunu Ertem Şener ile birlikte Helin Avşar yaptı. Burcu Çetinkaya ile birlikte Billur Kalkavan, Berksan Özer, Hale Caneroğlu, Ceyda Ersoy, Esra Ersoy, Zaza Enden, Leyla Bilginel, Şener Üşümezsoy, Serkan Tanırgan, Tuğba Özay ve Önder Bekensir ve Helin Avşar da yarışmacı ekip içindeydi.

Filmleri

2005 - Hababam Sınıfı Askerde

Önder Bekensir Kimdir?

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nde 2 sene turizm otelcilik okudu. 1995 yılında “Mr.Turkey” mankenlik yarışmasında ikinci oldu. İki sene mankenlik yaptı. Ardından 1997 yılında gittiği ABD. West Virginia eyaletinin Virginia Beach şehirindeki Atlantic University’de uluslararası işletme eğitimi aldı ve iktisat yüksek lisansını da yine aynı üniversitede 2003 yılında tamamladı.

10 senelik ABD döneminde, bir süre avukatlık bürosunda, sonra da Miami'de 'Mind Lounge' adında bir restoranda işletmecilik yaptıktan sonra 2006 yılında babasının ölümüyle 2007 yılında apar topar Türkiye’ye temelli döndü ve kardeşi ile birlikte kimyasal tuz üreten aile şirketlerinin başına geçti. Denizli'de Acıgöl'ün bir kısmı onların. Ailenin bir kimyasal tuz şirketi var; sodyum sülfat üretiyor. Gölden sodyum sülfat çıkarılıyor, işleniyor ve boyahaneler ile deterjan şirketlerine veriliyor.

Amerika’dayken Courtney adında bir kızla nişanlandı. Türkiye’ye dönünce askerliğini de yaptı.

2007 yılında “Fim Organizasyon” ismi ile kendi şirketini açtı. İstanbul'da 3 yıl boyunca Fey Grup bünyesinde; kışları Club Blackk, yazları Bodrum Bianca Beach'in işletmeciliğini yaptı. 2008 yazında Reina Club'ün için CAVE adında kendi clubünü açtı. Birçok ünlü sanatçının da konser organizasyonunu yapan Bekensir 2010 yılında Fim Organizasyon şirketini Nero by Önder Bekensir olarak değiştirmiştir.

2011 yılında yapımcılığa ve sunuculuğa başlayan Bekensir, Beyaz TV'de Yıldızlar Külübü adlı magazin programını hazırlayıp, sundu. Aynı yıl içerisinde Beyoğlu'nun en iyi kulübü Zilly Pera'da klasikleşen Salı partileriyle hafta içi partilerine boyut kazandırmıştır. 2012 Ocak-Mayıs arası İstanbul'un en nezih mekanlarından Billionaire Kulübün işletme kadrosunda yer almış ve aynı yılın yaz sezonunda Önder Bekensir, ekibiyle beraber Bodrum Türkbükü'nde L'ocall Beach'in işletmeciliğini yapmıştır. En son 19 Eylul 2012 tarihinde Ankara’da Filistin Caddesinde, Özgür Gümüş ortaklığıyla birlikte “Manastır” Kulübü hizmete açmıştır.

Önder Bekensir,2012 yılında TV8’de yayınlanan ve çekimleri Kenya'da yapılan Trophy Türk adlı yarışma programında yer almıştır. Önder Bekensir ile birlikte Billur Kalkavan, Berksan Özer, Hale Caneroğlu, Ceyda Ersoy, Esra Ersoy, Zaza Enden, Leyla Bilginel, Şener Üşümezsoy, Ertem Şener, Serkan Tanırgan, Tuğba Özay ve Burcu Çetinkaya ve Helin Avşar da yarışmacı ekip içindeydi.

Önder Bekensir, 7 Ağustos 2008 tarihinde Türkiye'nin en zengin işadamlarından Faruk Yalçın'ın kızı Süreyya Yalçın ile Bodrum'da evlendi. 3 ay sonra boşandı.

Önder Bekensir, 22 Ocak 2010 tarihinde Demet Akalın ile evlendi. 27 temmuz 2010 tarihinde boşandı.

Önder Bekensir, 2013 yılında Gamze Karaman ile birlikte oldu.

Önder Bekensir, Nisan 2013 tarihinde başlayıp Show TV’de yayınlanan “Ben Burdan Atlarım” yarışmacıları arasında oldu. Yapımcılığını Med Yapım'ın yaptığı 12 Nisan 2013'de ilk bölümü Show TV'den canlı olarak yayınlan yarışmada yarışmacılar Önder Bekensir, Asena Onur Çakmak, Bayhan Gürhan, Gökhan Taşkın, Atilla Taş, Leyla Bilginel, Neslihan Önder, Nur Gümüşdoğrayan, Günay Musayeva, Sema Çelebi, Semih Yuvakuran, Semiha Yankı, Serkan Tanırgan, Şener Üşümezsoy, Timur Kunt, Tony Hill, Tuğba Özay, Verda Penso olmuştur. Birinciliği Önder Bekensir almıştır.

Atilla Taş Kimdir?

Atilla Taş, 4 Şubat 1975 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesinde dünyaya geldi. Annesi Halide Yılmaz’dır. Atilla'yı henüz 20 günlük iken anneanesine bırakıp Almanya'ya gitti. İlk ve ortaokulu Ceyhan'da bitirdi. Liseyi İstanbul Davut Paşa Lisesi'nde okurken üçüncü sınıfta ailesi Mersin'e göç kararı verip taşındılar.

1991 yılında 16 yaşındayken Mersin'de evlendiği İlk eşi İlkay Sarıköse hanımdır. 1992 yılında Sezen adında bir kız çocuğu oldu.

Değişik işlerde çalışırken bir yandan da restoranlarda, gazinolarda şarkı söylüyordu. Askerlik görevine Manisa’da başlayıp Hakkari Yüksek ovada bitirdikten sonra İstanbul’a gitmiş.

İstanbul’a gelince çok sefalet çekmiş, eşi tarafından terk edilmiş. Sonunda Erol Köse ile tanışmış ve hayatı değişmiş. "Ham Çökelek" şarkısı ile iyi bir çıkış yaparak tüm Türkiye’nin kendisini tanımasını sağladı.

Atilla Taş’ın kendi bestelerinin de olduğu ilk albümü “Kırmızılım” 1998 yılında çıktı. Hızla bütün Türkiye onu tanıdı. Konserler vermeye başladı.

1999 yılında ilk oyunculuk deneyimini ve buna yönelik kabiliyetini “Zilyoner” adlı dizide gösterdi.

Aniden ortadan kaybolduğunda ABD.ye gidip New York Film Akademisinde sinema ve televizyon eğitimi aldı.

2010 yılında Beyaz Tv.de Müzik Kutusu diye, ve 2011 yılında Kanal 7de Taş devri adında bir proğram sundu.

Atilla Taş 2000’li yılların başlarında Bedriye Elden adında bir kadının annesi olduğunu iddia etmesi üzerine bu iddiaları yalanlamış ve Bedriye Elden'in gerçek annesi olmadığını savunmuştu.

Dünya Listelerini Zorlayan Güney Koreli Park Jae Sang’ın Gangnam Style şarkısının Türkçe versiyonu “Yamyam Style” albümünü 2012 yılının ekim ayında yaptı.

Atilla Taş, Nisan 2013 tarihinde başlayıp Show TV’de yayınlanan “Ben Burdan Atlarım” yarışmacıları arasında oldu. Yapımcılığını Med Yapım'ın yaptığı 12 Nisan 2013'de ilk bölümü Show TV'den canlı olarak yayınlan yarışmada yarışmacılar Atilla Taş, Asena Onur Çakmak, Bayhan Gürhan, Gökhan Taşkın, Günay Musayeva, Leyla Bilginel, Neslihan Önder, Nur Gümüşdoğrayan, Önder Bekensir, Sema Çelebi, Semih Yuvakuran, Semiha Yankı, Serkan Tanırgan, Şener Üşümezsoy, Timur Kunt, Tony Hill, Tuğba Özay, Verda Penso olmuştur. Birinciliği Önder Bekensir almıştır.

Filmleri

1999 - Zilyoner (Zülküf) (TV Dizisi)

2003 - Şöhretler Kebapçısı (TV Dizisi)

2014 - Arkadaşım Hoşgeldin

Albümleri

1998 - Kırmızılım - (Erol Köse Prodüksiyon)

1999 - Atilla Taş - (Erol Köse Prodüksiyon)

2000 - Emmilenyum - (Erol Köse Prodüksiyon)

2001 - Pembeli - (Erol Köse Prodüksiyon)

2004 - Kınalı Kuzum - (Erol Köse Production)

2007 - Bir Atilla Taş Albümü - (Seyhan Müzik)

2009 - Çikolata - (Seyhan Müzik)

2011 - Yam Yam Style

2015 - Hırsız

Erol Köse Kimdir?

Erol Köse, 1965 de Elazığ’da, Elazığ’lı Abdülkadir ve Zülfi çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Babası emekli astsubaydır. 6 yaşında Ankara'ya geldi ve sobalı bir evde iki ablasıyla beraber büyüyen Erol Köse, İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da okudu. Türkiye ikincisi olarak girdiği Hacettepe üniversitesi Tıp fakültesi Mezunudur. Göz doktoru olduktan sonra İstanbul’a yerleşmiştir. Haydarpaşa Devlet Hastanesi ve Kartal Devlet Hastanesi’nde çalıştı. 1995’te doktorluğu bıraktı.

Tıp Fakültesi'nde okurken tesadüfen müzik sektörüne girdi. Bir arkadaşıyla “Amerikan Kültür” derneğinde dans kursuna başladı. Burada, TRTden Erşan Başbuğ'la tanıştılar. Başbuğ, kendisine "Sen Şarlo'ya (Charlie Chaplin) benziyorsun bir şov hazırlayalım seninle." demesiyle hobi olarak şov dünyasına girdi. Böylece, ortaya Komedi Dans Üçlüsü çıktı. 1985′de “Komedi Dans Üçlüsü”nü kurdular.

Türkiye'de tek kanallı dönemde TRT'de Komedi Dans Üçlüsü adında, çeşitli şarkılardan aldıkları bölümleri birbirlerine ekleyerek, danslarıyla birlikte bir sahne şovuna dönüştüren komedi-dans grubu yayınlanmaktaydı. Komedi Dans Üçlüsü grup üyeleri, Erol Köse, Hakan Rullas ve Murat Akkaya' dır. Grup popüler oldu. İstanbul gazinocuları ilgi gösterdi. İstanbul Maksim gazinosunda sahneye çıktılar. İzmir fuarda gazinolara çıktılar.

 “Komedi Dans Üçlüsü”nde olmak, prodüktörlüğünde onun için büyük okul oldu. Sekiz yıllık grup kariyeri var bu sayede sahnede pişti. Erol Köse, grubun dağılmasıyla “Erol Köse Prodüksiyon” şirketini kurarak ilk olarak mahalle arkadaşı “Deniz Arcak”a 1993 de “Nerde?” Adlı albümü yaptı. Sonra devamı geldi. Ardından Tarkan'a albüm yaptı. Bu yıllarda Ayna, Atilla Taş, Nihat Doğan, Ferhat Güzel, Hande Yener, Gülşen, Mustafa Sandal gibi grup ve şarkıcıların ilk albümleri yaptı. Müzik sektörüne bir süre ara verdi ve 2010'da yapımcılığa tekrar döndü.

1996′da şarkıcı Yeşim Salkım vasıtasıyla Cem Uzan ve Hakan Uzan’la tanıştı. Hakan Uzan’la müzik şirketinde Erol Köse, %51 payla ortak oldu. Uzan'larla birlikte Rumeli konserlerini yapmaya başladı. 1,5 sene Uzan'larla ortaklık yaptı.

Genç Partiden milletvekili adayı olmuş ancak kazanamamıştır. Erol Köse, bir kere topuğundan, bir kere de 2 kurşunla bacağından olmak üzere iki kere vurulmuştur.

Hakkında, türkücü Burçin Coşkun'a cep telefonuyla cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 3,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştır. Cinsel taciz suçunu işlediği iddiasıyla 525 gün hapis cezasına çarptıran ve bu cezayı 52 bin 500 YTL adli para cezasına çeviren Bakırköy 6. Sulh Ceza Mahkemesi, verilen cezadan indirim yapmadı.

Can Tanrıyar’ın “Uçan Kuş”adlı magazin programında magazin yorumculuğu yaptı.

Twitter dünyasına girişi de çok hızlı ve fırtınalarla dolu olmuştur. Twitter üzerinden ünlülere ağır hakaretler yağdırmakta, suçlamalarla sanatçıları baskı altına almaktadır.

Erol Köse, şarkıcı Gülşen ile bir yıl kadar birlikte oldu bunun üzerine eşi Ajlan Köse onu 16 Aralık 2005 tarihinde boşadı. İlk eşinden Dijan Nazlan Köse adında 1994 doğumlu bir kızı vardır.

13 Haziran 2015 tarihinde iki yıldır birlikte olduğu Türkçe öğretmeni Fulden Çetindoğan ile evlendi.

2016 yılının Şubat ayından itibaren her sabah 08:45'de TVEm'de Ferhan Tülmen'in moderatörlüğü; Sacit Aslan ve Erol Köse'nin yorumlarıyla ekrana gelen "Her Şeyi Konuşalım" isimli programda görev yaptı.

Yeşim Salkım Kimdir?

Müzisyen Dursun Salkım'ın kızı olan Yeşim Salkım, 1968 yılında İstanbul’da doğmuştur. Annesinin adı Sevim’dir. Erkek kardeşinin adı Serhat. Ankara Kavaklıdere'de büyüdü. Fransız anaokuluna gitti. İlkokuldan sonra St. Benoit'da okudu. Ticaret lisesinde okudu. Henüz sadece altı yaşındayken, Saklambaç gazetesinin düzenlediği bir yarışmada “Fotoroman Kraliçesi” seçilmiştir. Küçük yaştan itibaren müzikle içiçe büyüdü. Müziğe karşı ilgisi ve yeteneğiyle dikkat çeken Yeşim Salkım, yüksek öğrenimini müzik üzerine yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü mezunudur.

Yeşim Salkım, dönemin popüler barlarından Şaziye'de çıkarken, ilk gördüğünde 'Ne kadar beyefendi bir insan' diye düşündüğü Fenerbahçe Başkanı Ali Şen'in oğlu Metin Şen'le birlikte olmaya başladı. İlk albüm 'Hiç Keyfim Yok', Şen'le iki yıldır birlikte olduğu 1993'de geldi. Metin Şen'le ilişki iki buçuk yıl sürdü.

İlk albümünü 1993'te çıkaran sanatçı, Türk Pop Müziği alanında çalıştı. 1996 yılında Eşkıya filmi ile kamera karşısına geçerek oyunculuğa başladı. Yeşim Salkım’ın sinema ve oyunculuk kariyeri 2001 yılında çevirdiği “Şarkıcı” adlı filmdeki başrolüyle, Türk Sinemasının Oscar’ı sayılan Altın Portakal ödülünü kazanmasıyla zirveye ulaştı.

1996 yılında Yavuz Turgul'un yönettiği ve senaryosunu yazdığı başrollerini Şener Şen ve Uğur Yücel'in paylaştığı “Eşkıya” adlı sinema filminde oynadı.

1997'de Yeşil Müzik isimli plak şirketini kurdu.Hilal Cebeci, Cenk Eren, Lerzan Mutlu, Tarık (şarkıcı) gibi ünlüleri müzik piyasasına kazandırdı.

Yıldırım Mayruk, Cengiz Abazoğlu ve Cemil İpekçi gibi dünyaca ünlü Türk modacılarının bir çok defilelesinde şeref konuğu olarak podyuma çıktı. Defilerde özel kıyafetleri üzerinde başarıylataşırken, top modelleri aratmadı.

1998 yılında “Atları da Vururlar” adlı müzikal tiyatro oyununa Okan Bayülgen ve Fikret Kuşkan ile birlikte 4 ay provalarda çalıştı ancak oyun Yeşim Salkım'ın yerine Pamela Spence'le sahnelendi.

2001 yılında “Şarkıcı” adlı sinema filminde başrolde ve Berhan Şimşek, Selçuk Yöntem, Nurseli İdiz ile beraber oynadı.

Bir dönem skandal ve yolsuzluklarla politikaya konu olan Uzan Ailesi'nden Hakan Uzan'la olan evliliğiyle gündeme geldi.

Lösemili çocuklar ve yardıma muhtaç çocuklar yararına verdiği ücretsiz konserlerin yanısıra, uyuşturucuya karşı savaş açarak sosyal yardımlaşma konusunda öncülük etti.

Evlilikleri : 5 evlilik yapmıştır.

1. evliliği: Yeşim Salkım İlk evliliğini 20 yaşında iken 1989'da Mustafa İmre ile yaptı. 1990'da kızı Gizem doğdu. Yeşim Salkım, kızı 13 günlükken evi terk etti ve boşandı.

2. evliliği: 1998 yılında Hakan Uzan'la olan evliliğiyle gündeme geldi. 2001yılında boşandılar.

3. evliliği: 2003 yılında Onur Air'in sahibi Arben İçli'yle evlendi.2005 yılının ortalarında boşandı.

4. evliliği: şubat 2006 yılında İlker İnanoğlu ile kısa süreli bir evlilik yaptı. 2007 yılında boşandı

5. evliliği: En son 2009 yılında kendinden 7 yaş küçük oyuncu Hakan Eratik'le evlendi ve 9 Nisan 2011'de kızları Ada dünyaya gelmistir. Boşanmak isteyen Hakan Eratik, kararını eşi Yeşim Salkım'a bildirdi, ardından da 2015 Haziranında evi terk etti. 14 Temmuz 2015 tarihinde boşandılar.

Ödülleri

2000 - Yakın Doğu Üniversitesi tarafından - en iyi Pop Kadın Şarkıcısı

2001 - 38. Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Kadın Oyuncu (Şarkıcı filmi ile)

2001 - Magazin Gazetecileri Derneği tarafından MGD Altın Objektif Ödülleri - En İyi Pop Müzik Kadın Yıldız

1994 - 1.Kral TV Video Müzik Ödülleri - 1994'ün En İyi Çıkış Yapan Şarkıcısı Adaylığı

Tiyatro

1998 - Atları da Vururlar

2007 - Casablanca

2012 – Bizim Şarkımız

Albümleri

1993 - Hiç Keyfim Yok

1996 - Ferman

1997 - Yoktan Geliyorum

1997 - Sevgilim

2000 - Hep Böyle Kal

2001 - Vefa Borcu

2001 - Yadigar

2005 - Ayna

2006 - Bazen

2007 - Yuvarlanan Taşlar

2007 - Casablanca (müzikal albümü)

2008 - Sen Nasılsan Öyleyim

2009 - 7

2009 - Bambaşka

2010 - İstanbul'da Aşk

2012 - Bizim Şarkımız (müzikal albümü)

Filmleri

1992 - Mahallenin Muhtarları (Konuk Oyuncu ) (TV Dizisi)

1996 - Eşkıya

1998 - Ateş Dansı (26 Bölüm)

2000 - Fosforlu Cevriye

2000 - Vizontele

2001 - Şarkıcı

2005 - Seher Vakti (8 Bölüm)

2005 - Deli Mavi

2007 - Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım (Kuafördeki Müşteri) (Sinema Filmi)

2007 - Babam Çok Değişti Anne

2007 - Sessiz Gemiler (20 Bölüm)

2011 - Bekle Beni Yarın (Nevin) (Sinema Filmi)

2012 - 2013 - Huzur Sokağı (TV Dizisi)

2014 - Kocamın Ailesi (Şeniz) (TV Dizisi)

Selçuk Yöntem Kimdir?

Sahne sanatlarında 35. yılını geride bırakmış olan, Türk sinema ve tiyatrosunun unutulmaz oyuncusu. Devrim Arabaları, Banyo, İstanbul Kanatlarımın Altında gibi önemli sinema filmlerinde rol almış olan Yöntem, televizyon izleyicileri tarafından Sıcak Saatler, Kurtlar Vadisi ve Kuzey Rüzgarı ile Aşk-ı Memnu dizileriyle tanınmıştır.

 Selçuk Yöntem, 13 Temmuz 1953 tarihinde,İstanbul, Eyüp’de 4. çocuk olarak doğmuştur. En büyükleri kız olmak üzere 5 kardeşlerdir. Babası subay olduğu için tayinlerle birkaç şehir dolaştı. İlkokula Malatya’da başladı. Sonra Ankara, Afyon, İstanbul. Liseyi Şişli Terakki Lisesi’nde okudu. Sonra Ankara Devlet Konservatuarında okudu. İlk yıl okuldan atıldı, Danıştay kararıyla okula geri döndü.

Tiyatro eğitimi almak için 1975 ila 1976 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nde okuyan Yöntem, 1977 yılında, Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosuna girdi.

1978 yılında Topuzlu, 1980 yılında Kurban ve 1981 yılında rol aldığı Yaban Ördeği adlı oyunlarla tiyatroya adım atan Selçuk Yöntem, 1994 yılında İrfan Yalçın'ın Aşağıdakiler adlı oyununu, 1995 yılında ise Savaş Dinçel’in Gürültülü Patırtılı Bir Hikâye adlı tiyatro oyununu yönetti. Gürültülü Patırtılı Bir Hikâye, Yöntem’e Ankara Sanat Kurumu tarafından verilen Övgüye Değer Yönetmen ödülünü kazandırdı.

Selçuk Yöntem’in T.V. izleyicisi ile tanışmasını sağlayan yapım, 1978 tarihli Atlı Karınca dizisi oldu. Bu diziyi 1978 yılında Yaşadığımız Devir, 1982 yılında ise Ahmet’in Günlüğü izledi. Kısa sürede T.V. dizilerinin aranan isimlerinden birisi haline gelen Yöntem, 1998 yılında gösterime giren ve başrollerini Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan ile paylaştığı Sıcak Saatler, 1998 yılında T.V. ekranları ile buluşan ve başrollerini Kenan İmirzalıoğlu ve Zeynep Tokuş’la paylaştığı Deli Yürek ve de 2003 yılında gösterime giren ve de başrollerini Necati Şaşmaz ve Özgü Namal’la paylaştığı Kurtlar Vadisi dizileri sayesinde izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Sinema dünyasında da büyük emeği olan başarılı oyuncu, 1991 yılında gösterime giren Suyun Öte Yanı adlı sinema filmi ile bu sektöre adımını attı. Rol aldığı önemli filmler arasında 1996 tarihli İstanbul Kanatlarımın Altında, 2005 tarihli Banyo ve 2008 tarihli Devrim Arabaları bulunmakta.

Selçuk Yöntem, 2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlamış olan yerli dizilerden birisi olan Aşk-ı Memnu’da, Adnan Ziyagil karakterini canlandırmıştır.

Kim Milyoner Olmak İster? yarışma programının sunucusu Kenan Işık'ın 21 Mart 2014 tarihinde beyin kanaması geçirmiş olması ve programı sunamayacak olması sebebiyle Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasının sunmaya başladı.

Evlilikleri :

1. Eşi: 1976 yılında Zuhal Olcay ile evlendi. 3 yıl sonra 1979 yılında boşandı.

2. Eşi: 1987 yılında Balerin Cihan Yöntem ile evlendi. Iraz Yöntem (d. 29 Mart 1983) adında bir kızı vardır.

Ödülleri :

2010 - 1.İsmail Cem Televizyon Ödülleri -En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Aşk-ı Memnu 2. Sezon)

2009 - 14.Sadri Alışık Ödülleri -En İyi Erkek Oyuncu (Devrim Arabaları) /

1994 - Sinema Yazarları Derneği -En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Yaz Yağmuru)

1986-87 Sezonu'nda "Dört Mevsim" adlı oyunla, Ankara Sanat Kurumu tarafından "Övgüye Değer Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

1988-89 Sezonu'nda "Peynirli Yumurta" adlı oyunla, Ankara Sanat Kurumu tarafından "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

1990-91 Sezonu'nda "Deli Dumrül" oyunundaki rolü ile, "Ulvi Uraz En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

1995'de Savaş Dinçel'in "Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye" adlı oyununu yönetti. Bu oyunla, Ankara Sanat Kurumu tarafından "Övgüye Değer Yönetmen" ödülünü aldı.

1997'de "Ben Feuerbach" oyunundaki rolü ile, "uluslararası Lions Birliği" ödülünü aldı.

1997'de"C Blok" adlı filmle SİYAD tarafından "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları:

2010 - Vanya Dayı : Anton Çehov - Tiyatro Pera

2007 - Koca Bir Aşk Çığlığı : Josane Balasko - Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

2006 - Gece Mevsimi : Rebecca Linkievicz - Kent Oyuncuları

2003 - Fernando Krapp Bana Mektup Yazmış : Tankred Dorst - Aksanat Prodüksion Tiyatrosu

2001 - Dolunay Katili : Sadri Alışık Tiyatrosu

2000 - Bir Kış Öyküsü (Buzlar Çözülmeden) : Cevat Fehmi Başkut

1999 - Karşı Penceredeki Kadın : Yavuz Özkan - Sadri Alışık Tiyatrosu

1995 - Ben Feuerbach : Tankred Dorst - Ankara Devlet Tiyatrosu

1990 - Deli Dumrul : Güngör Dilmen - Ankara Devlet Tiyatrosu -

1990 - Begendiğiniz Gibi : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu

1989 - Sevgili Palyaço : George Bernard ShavPatric Compell - Jerome Kilty -Ankara Devlet Tiyatrosu

1988 - Peynirli Yumurta : Ferenc Karinthy - Ankara Devlet Tiyatrosu

1986 - Dört Mevsim : Arnold Wesker - Ankara Devlet Tiyatrosu -

1987 - Ay Işığında Şamata : Haldun Taner - Ankara Devlet Tiyatrosu

1986 - Keşanlı Ali Destanı : Haldun Taner - Ankara Devlet Tiyatrosu -

1985 - Hırçın Kız : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu

1983 - Ak Tanrılar : Güngör Dilmen - Ankara Devlet Tiyatrosu

1982 - Yine Başladılar Şarkılarına : Max Firsch - Ankara Devlet Tiyatrosu

1982 - Üç Kız Kardeş : Anton Çehov - Ankara Devlet Tiyatrosu

1981 - Yaban Ördeği : Henrik İbsen - Ankara Devlet Tiyatrosu

1980 - Kurban (oyun) : Güngör Dilmen - Ankara Devlet Tiyatrosu

1979 - Çavuş Musgrave'ın Davası : John Arden - Ankara Devlet Tiyatrosu

1979 - Bir Umut İçin (Montserrat) : Emmanuel Robles - Ankara Devlet Tiyatrosu

1978 - Othello : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu

1977 - Topuz (oyun) : Hidayet Sayın - Ankara Devlet Tiyatrosu

1973 - İstanbul Efendisi : Musahipzade Celal - Ankara Devlet Tiyatrosu

1972 - Yanlışlıklar Komedyası : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu

Yönetmenlik Yaptığı Bazı Oyunlar:

1999 - Keşanlı Ali Destanı : Haldun Taner - Konya Devlet Tiyatrosu

1997 - Ay Işığında Şamata : Haldun Taner - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1995 - Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye : Savaş Dinçel - Ankara Devlet Tiyatrosu

1993 - Aşşağıdakiler : İrfan Yalçın - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri :

2014 - Ayhan Hanım (Baba) (Sinema Filmi)

2013 - 2014 - Bugünün Saraylısı (Ata Katiboğlu)(TV Dizisi)

2012 - Uçurum (Arif)(TV Dizisi)

2011 - Mazi Kalbimde Yaradır (Rauf Bey) (TV Dizisi)

2011 - Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi Celal Tan) (Sinema Filmi)

2009 - Suluboya (Sinema Filmi)

2008 - Mevlana Aşkı Dansı (Sinema Filmi)

2008 - Gölgesizler (Muhtar) (Sinema Filmi)

2008 - Girdap (Umut'un Babası Yaşar Bey) (Sinema Filmi)

2008 - Devrim Arabaları (Latif) (Sinema Filmi)

2008 - 2009 Aşk-ı Memnu (Adnan Ziyagil) (TV Dizisi)

2008 - Alia (Emniyet Müdürü) (TV Filmi)

2007 - Sardunya Sokağı (İrfan) (TV Dizisi)

2007 - Kuzey Rüzgarı (Aziz) (TV Dizisi)

2006 - Pars: Kiraz Operasyonu (Kadir Zebari) (Sinema Filmi)

2006 - Kız Babası (Rıza Kılıç) (TV Dizisi)

2006 - Kuşdili (Şükrü) (TV Dizisi)

2005 - Rüzgarlı Bahçe (Çınar) (TV Dizisi)

2005 - Banyo (Adnan) (Sinema Filmi)

2004 - Çalınan Ceset (Ahmet) (TV Filmi)

2004 - 24 Saat (Başkomiser Ahmet) (TV Dizisi)

2003 - 2004 - Kurtlar Vadisi (TV Dizisi)

2001 - Deli Yürek-Boomerang Cehennemi (Bozo) (Sinema Filmi)

2000 - Şarkıcı (Doktor) (Sinema Filmi)

2000 - Üzgünüm Leyla (Taksi Şoförü Orhan) (TV Dizisi)

2000 - Taksim-İstanbul (Sinema Filmi)

2000 - Acı Gönül (İlhan) (Sinema Filmi)

1999 - Çatısız Kadınlar (Ahmet) (TV Dizisi)

1999 - Kimsecikler (TV Filmi)

1999 - Figüran (Sırrı) (TV Filmi)

1999 - Deli Yürek (Bozo) (TV Dizisi)

1998 - Çiçeği Büyütmek (TV Dizisi)

1998 - Sıcak Saatler (Süleyman Uslu) (TV Dizisi)

1998 - Kaçıklık Diploması (Murat) (Sinema Filmi)

1998 - Ateş Dansı (Nuri) (TV Dizisi)

1996 - Şaşıfelek Çıkmazı (Hilmi) (TV Dizisi)

1996 - İstanbul Kanatlarımın Altında (Sinema Filmi)

1996 - 80. Adım (Sinema Filmi)

1994 - Şehnaz Tango (TV Dizisi)

1993 - Yaz Yağmuru (Sinema Filmi)

1993 - Süper Baba (Celal) (TV Dizisi)

1993 - C-Blok (Selim) (Sinema Filmi)

1991 - Suyun Öte Yanı (Sinema Filmi)

1984 - Ellis Adası (Ben Vereen Seslendirmesi) (TV Dizisi)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler