Hülya Avşar hayatında olduğu gibi medyada da sıfırı tüketti! Hülya Avşar'ın foyası neden söndü!

Yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem ile yeniden gündemin üst sıralarına oturmayı başaracağı tahmin edilen güzellik abidesi ve bir zamanlar mavi gözleri uğruna şarkılar yazılan ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın yeni dönemde bu şaşalı günlerini mumla aradığı gözleniyor. Diziden sonra geçtiğimiz günlerde eski eşi Kaya Çilingiroğlu'nun takı markasını sosyal medyada paylaşan Hülya Avşar'ın eski rağbetini görmediği ve sadece 452 takipçi alması günün magazin konusunu oluşturdu.

Hülya Avşar hayatında olduğu gibi medyada da sıfırı tüketti! Hülya Avşar'ın foyası neden söndü!

Muhteşem Yüzyıl Kösem’in mavi boncuğu, güzelliği ile mankenlere taş çıkartan Hülya Avşar’ın popülerliği bitiyor mu? Hülya Avşar’ın son dizisinin reytingleri istenilen gibi değil. Avşar geçenlerde eski eşi Kaya Çilingiroğlu’na sosyal medya üzerinden verdiği destek ile gündeme bomba gibi düşmüştü.

Deniz gözleri ile herkesi büyüleyen efsane sanatçı Hülya Avşar, Kaya Çilingiroğlu'nun takı markasının reklamını sosyal medya platformu Instagram üzerinden yaptı ama oda beklenen ilgiyi görmedi.

Kaya Çilingiroğlu'nun markası için açtığı sosyal medya platformu Instagram hesabını profilinde paylaşan bir zamanlar TV8’in fenomen programı O Ses Türkiye’de jürilik yapan Hülya Avşar, yine beklenen ilgiyi görmedi. Avşar Kızı'nın günlerdir reklamını yaptığı profili sadece 452 kişi takip etti. Efsane adeta yavaş yavaş eriyor.

Hülya Avşar Kimdir?

Emral ve Celal Avşar'ın ilk çocuğu olarak Edremit-Balıkesir'de dünyaya geldi. Ailesi tarafından Kürtçe "malakan curri" diye çağırılırdı. Bu söz "sarışın" anlamına gelmektedir. Anne tarafından Balıkesirli olan Avşar'ın baba tarafı Hasköy, Ardahanlıdır. Hülya Avşar, Avşar-Pirebat Kürt aşiretine mensuptur. Baba tarafı yıllar önce Kayseri Pınarbaşı'ndan göçen bir Türkmen aşireti mensubudur. Babası Celal Kürt ve annesi Emral ise Türk kökenli bir aileye mensuptur.

Bulvar Gazetesi'nin düzenlediği Kâinat Güzellik Yarışması'nda birinci seçildi (1982), fakat evlendiği ortaya çıkınca tacı geri alındı. 1983 yılı Avşar'ın yaşamında dönüm noktasıydı. Fikret Hakan ve Salih Güney ile başrolü paylaştığı Haram filmi ile kariyerine başladı.

Kariyerine müzik eğitimi aldıktan sonra müzikaller, altı albüm ve bir single ile devam etti. 1995 yılının son günlerinde yayınladığı Yarası Saklım adlı albümüyle döneme damgasını vurdu. "Bu Gece Uzun Olacak" adlı parçası, şarkının çıkış klibiydi. Klip, Hülya Avşar'ın popo sallama sahnesi başta olmak üzere daha pek çok sahnesi ile bir kült haline geldi. Klip, feministlerin tepkisini topladı, ancak ikinci klip "Yürü Ya Kulum" oldukça feminist ve erkek karşıtı bir klip oldu.  Albümden üçüncü klip bir Suat Suna şarkısı olan "Sensiz Kaldım" parçasına çekildi. Şarkı oldukça beğenildi ve pek çok kişi tarafından Avşar'ın söylediği en iyi şarkı olarak görüldü. Hülya Avşar artık 90'ların en çok konuşulan isimlerden biri haline gelmişti.

1998 yılında yayınladığı Hayat Böyle albümüyle müzik sahnesindeki yerini sağlamlaştırdı. "Aradın Mı" adlı Serdar Ortaç parçasıyla o yıl her yerde dinlendi. Şarkının klibinin de beğenilmesi üzerine, "Aradın Mı", Hülya Avşar'ın "Bu Gece Uzun Olacak"tan sonra en çok bilinen şarkısı oldu. Albümden ikinci klip "Ah Be Güzelim" parçasına çekildi. Sanatçı, bu şarkıyla da başarı sağladı.

2000 yılında Kral TV tarafından düzenlenen yılın müzik ödüllerinde en iyi kadın şarkıcı ödülüne layık görüldü. Hülya Avşar, Günaydın'da köşe yazarlığı yaptıktan sonra, Show TV'de Hülya Avşar Show'u yaptı. Medyapım tarafından talk show formatında yayınlanan programının yönetmenliğini Birkan Uz ve Uğur Aksay yaptı. Avşar Show aynı zamanda Türkiye'de ilk defa Uğur Aksay tarafından uygulanan 16/9 mm sinematografik formattaki dijital rejili seti ile çekilen show programı olma özelliğini taşımaktadır. Avşar, TV şovuyla aynı anda sergilediği tek kişilik tiyatro oyunundan başka, reklam filmlerinde oynadı ve hâlâ Hülya adlı aylık derginin editörlüğünü yapmaktadır.

2001 yılında kendi adını taşıyan Hülya Avşar by H markasını kurmuştur. Kendisinin de üzerinden çıkarmadığı siyah-beyaz düz basic t-shirtler web sitesi www.byh.com.tr üzerinden satışa sunulmaktadır. Spora ve tenise tutkunluğuyla bilinen Avşar'ın 2001 yılından bu yana kendi adını taşıyan Hülya Cup tenis turnuvası düzenleyerek buradan elde ettiği gelirle eğitime destek vererek çocuklara burs ve tenis imkanı kazandırmaktadır.

Özel yaşamı

İlk evliliğini 1979'da Mehmet Tecirli ile yaptı ve iki yıl evli kaldı. Kaya Çilingiroğlu ile olan evliliğinden Zehra (1998) isminde bir kız çocuğu sahibidir. Çift, 2005 yılında boşandı. Kendisi sıkı bir Beşiktaş taraftarıdır. Kaya Çilingiroğlu'ndan boşandıktan sonra bir süre iş adamı Sadettin Saran ile beraber olmuştur. Annesi Emral Avşar, 6 Şubat 2009'da kanserden hayatını kaybetmiştir. 24-25 Ağustos 2009 tarihlerinde Milliyet'te yayımlanan röportajında Kürt açılımını hakkında görüşlerini bildirmesiyle hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturmayı yürüten savcı, Avşar hakkında takipsizlik kararı verdi.

O Ses Türkiye

O Ses Türkiye, birçok ülkede The Voice adı ile yayınlanan ve 10 Ekim 2011'de Türkiye'de Show TV'de yayınlanmaya başlanan, 2012–2013 sezonu için Star TV ile anlaşan ve 2013–2014 sezonunda Acun Ilıcalı'nın satın aldığı tv8 kanalında yayın hayatına devam eden yapımcılığını Acun Medya’nın, sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı, ses yarışması programıdır.

Kaya Çilingiroğlu Kimdir?

1964 yılında Almanya'da doğmuştur. 1966 yılında İstanbul'a gelmiştir. Saint Michel Fransız Lisesi'nde lise eğitimine başlamasının ardından, iki yıl sonra Yıldız Lisesi'ne geçiş yaparak lise eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra Tıp Fakültesine devam etmiştir ve fakülteyi dördüncü sınıfta bırakmıştır. 1985 yılından 1990 yılına kadar, balıkçılık, bar işletmeciliği, sigortacılık, emlakçılık ve borsa işleri yapmıştır. Yine bu süre içerisinde "2019" isimli bir radyonun ortaklığı ile bir GSM bayiliği ve başka bir reklam ajansına ortaklık yapmıştır. 1990 yılında Ayşem Saraçoğlu ile yaptığı evliliği bitirmiş ve 1993 yılında flört etmeye başladığı Hülya Avşar ile 1997 yılında Paris'te evlenmiştir. Bu evliliğinden, 1998 yılında Zehra adını verdikleri bir kız çocukları olmuştur. Çift 2005 yılında boşanmış ve Kaya Çilingiroğlu 2009 yılında Feraye Tanyolaç ile evlenmiştir. Kaya Çilingiroğlu, Feraye Tanyolaç ile evlendiğinde 2,5 yaşında bir erkek çocukları bulunmaktadır. Bu süre içerisinde, çok sık bir şekilde magazin gündeminde kalmışlardır.

Serdar Ortaç Kimdir?

Serdar Ortaç, 16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul’da doğdu.

İlk öğrenimini Kocamustafapaşa ilkokulunda tamamlayan Ortaç, ortaokul öğrenimini Suadiye Lisesi'nde yaptı.

Haydarpaşa Meslek Lisesi torna-tesviye bölümünde ise lise eğitimini tamamladı.

Yüksek öğrenimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümünde başladı fakat tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

Dj’liği, keşfedilmesi ve ilk albümü...

1993 senesinde İstanbul’da özel radyolarda program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı.

Programlarını dinleyen ve çok beğenen bir plak yapımcısı tarafından “Raks Müzik” şirketi ile anlaşma yapması teklif edildi.

Ortaç, teklifi kabul etti ve ilk albümünü yaptı. “Aşk İçin” adlı albümü 1994 yılında müzikseverlerin beğenisine sunuldu. “Kara Biberim” şarkısına çekilen video klip televizyonlarda en fazla gösterilen klipler arasındaydı.

İkinci albümü ve Meksika macerası...

Genç şarkıcı 1996 yılında ikinci albümü “Yaz Yağmuru”nu yaptı.

Albümün açılış parçası olan “Ben Adam Olmam” ın İspanyolca versiyonu “Loco Para Amar” Meksika radyolarında da çalındı.

Ortaç, daha sonra albümün tamamını İspanyolca seslendirerek Meksika’da da bir albüm yaptı.

Meksika’daki albüm sonrası Türkiye'de de, bu albümdeki bazı şarkıları İspanyolca bir single olarak hazırladı.

Artarda albümler...

Üçüncü albümü “Gecelerin Adamı”, 1998 senesinde çıktı.

1999 yılında 4. albümü “Bilsem ki” yayınlandı. Albümde yer alan “Asrın Hatası” adlı şarkı o sene tüm gece kulüplerinde, barlarda ve radyolarda en fazla çalınan şarkılardan biriydi.

2001 yılında daha önce başka sanatçıların albümleri için gerçekleştirdiği çalışmalarını “Sahibinin Sesi” albümde topladı ve 5. albümü için yeniden stüdyoya girdi.

Daha önce Sibel Can'ın seslendirdiği “Padişah” koca bir sene boyunca yılın en sevilen şarkısı oldu. Bu bestesi ile “Milliyet Yılın Şarkısı” ödülünü aldı.

Altıncı albümü “Okyanus” 2002 senesinde çıktı.

“Geceleri Yakıp”, “Je t'aime”, “Kabahat” gibi şarkıları yine dönemin en favori şarkıları oldu.

Yedinci albümü “Çakra”yı 2004 yılında sevenleriyle buluşturan Serdar Ortaç, bu albümle 807 bin üzerinde satış rakamı yakalayarak, “2005 MÜYAP Müzik Ödülleri” töreninde “En Çok Albüm Satan Sanatçı” ödülüne layık görüldü.

“Bu şarkılar kimin için”...

2005'in ilk haftasında “Bu Şarkılar Kimin İçin” adlı Mavi Ağaç Yayıncılık' dan yayımlanan ilk kitabıyla hayranlarının karşısına çıkan Serdar Ortaç, aynı yıl “Kral TV Video Müzik Ödülleri”nde hem “En Çok Albüm Satan Sanatçı” hem de “En İyi Pop Erkek Sanatçı” kategorilerinde iki ödüle birden layık görüldü.

Sekizinci albümü “Mesafe”yi 2006 yılının mayısında piyasaya sürdü. 17 şarkıdan oluşan bu albümün ilk klipini “Son” adlı şarkıya çekti.

Sibel Can Kimdir?

Sibel Can, 1 Ağustos 1970'de, Engin Cangüre ve Emine Gül Sezer Cangüre'nin ilk çocuğu olarak Fatih, Karagümrük'te dünyaya geldi. İlkokul mezunu olan Sibel Can’ın annesi Bursa Mudanyalı, babası Yugoslav göçmenidir. Gerçek adı Sibel Cangüre olan sanatçının babası Engin Bey birçok ünlü soliste eşlik eden bir keman sanatçısıydı.

Sibel Can'nın müzikle tanışması küçük yaşlarda oldu. Henüz 13 yaşındayken, babasının kemanı eşliğinde önce Viyana daha sonra da Almanya, Hollanda ve İsrail'de şarkı söyleyip dansetti. Türkiye'ye döndü. Yaşı gizlenerek Halikarnas Gazinosu'nda işe başladı.

Galata Kulesi ve Astorya gibi kulüplerde çıkan sanatçıyı, Nükhet Duru'nun Fahrettin Arslan'a tavfiye etmesi üzerine sanatçının bir anda dünyası değişti. Sanatçı böylece Maksim Gazinosu'nda ilk sahnesini aldı.

Ancak yaşının küçüklüğü sebebiyle ceza alan gazinonun kapatılması üzerine Fahrettin Arslan'nın yardımıyla mahkemede yaşı 6 yaş büyülttürüldü. Böylece Maksim Gazinosu'nun oryantal dansçısı oldu.Sibel Can üç yıl kadar dans etti. Maksim gazinosunda Muazzez Abacı, Neşe Karaböcek ve Emel Sayın gibi ismlerin alt kadrosunda çalışma imkanı buldu. Assolistliğe yükseldiğinde henüz 17 yaşında idi.

Sibel Can, 1987 yılında Kervan Plak'tan ilk albümü olan "Günah Bize"yi çıkarttı. Bu albümde Orhan Gencebay'ın büyük desteğini gördü. Albüm kısa zamanda satış rekorları kırdı. 1988 yılında o dönemin popüler isimlerinden olan Hakan Ural ile Zerrin Özer'in evinde gizlice evlendi. Bu evlillikten daha sonra Engincan ve Melisa adından iki çocuk dünyaya getirdi.

Neredeyse her yıl bir albüm çıkaran Sibel Can, 1995 yılında Raks Müzik'e transfer oldu. Büyük bir yükselişe geçen sanatçı, 1995 yılında yayınlanan "Şarkılarda Senden Yana" albümünde tarzını biraz değiştirdi. Albümdeki "Deli Yüreğim", "Dedikodu" gibi parçalar Can'ın eski albümlerine nazaran daha çok ses getirdi. 1997 yılında ise, Serdar Ortaç'ın bestelediği "Padişah"lı albüm yayınlandı. "Padişah"la birlikte Sibel Can, Türkiye'nin en çok konuştuğu isim haline geldi. 1999 yılında Hakan Ural'dan ayrıldı. 2000 yılında çıkarttığı "İşte Türk Sanat Müziği, İşte Sibel Can" adlı albümle yeni bir dönemeevlilikten Emir isminde bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Sibel Can, albüm çalışmalarının yanında birçok dizide ve filmde de yer aldı. "Kaldırım Çiçeği", "Gülüm", "Bize Ne Oldu" ve "Berivan" gibi dizilerle kamera karşısında da başarısını kanıtladı. 2001 yılından beri Emre Plak ile çalışan sanatçı en son 2007 yılında "Akşam Sefası" adlı albümü ile sevenleriyle buluştu.

Sibel Can, albüm çalışmalarının yanında birçok dizide ve filmde de yer aldı. "Kaldırım Çiçeği", "Gülüm", "Bize Ne Oldu" ve "Berivan" gibi dizilerde kamera karşısına geçti.

Evlilikleri

Evlilikleri : 1.evliliği : Hakan Ural ile 28 Eylül 1988 tarihinde evlendi. 17 Şubat 1999 Tarihinde boşandı. Engincan (d. 27 Ocak 1992) ve Melisa (d. 22 Ağustos 1994) adından iki çocuk dünyaya getirdi.

2. evliliği : 2000 yılında müteahhit Sulhi Aksüt ile evlendi. 2010 yılının Eylül ayında boşandılar. Bu evlilikten Emir (d.Ağustos 2000) isminde bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Albümleri

1987 - Günah Bize

1988 - Bulursun Beni

1989 - Rüyalarda Buluşuruz

1990 - Hasretim

1991 - Bir Güneş Batışında

1992 - Seni Sevmek

1993 - Hayat Devam Ediyor

1994 - Hatırasıdır

1995 - Şarkılar da Senden Yana

1997 - Bu Devirde

1999 - Daha Yolun Başındayım

2000 - İşte Türk Sanat Müziği İşte Sibel Can

2001 - Canım Benim

2003 - Sen Benimsin

2005 - Özledin mi?

2007 - Akşam Sefası

2009 - Benim Adım Aşk

2011 - Seyyah

2012 - Meşk

2014 - Galata

Filmleri ve dizileri

1996 - Kaldırım Çiçeği

1997 - Gülüm

1998 - Sibel

1999 - Bize Ne Oldu

2002 - Berivan

2002 - Papatya ile Karabiber

2005 - Saklambaç

2006 - Ah İstanbul

Nükhet Duru Kimdir?

Ses sanatçısı. Türk Pop Müziği'nin en özel seslerinden biridir. Usta yorumculuğuyla birçok albüm çıkarmış olan sanatçı, ilerleyen yaşına rağmen koruduğu formuyla da ilgi çekmiştir. TV için projeler de gerçekleştirmiş olan Duru, müzikal anlamda olgunlaşarak bugünlere ulaşmış, Beni Benimle Bırak, Ben Gene Sana Vurgunum, Melankoli, Cambaz, Mahmure ve Yasaksa Yasak gibi şarkılarıyla da unutulmazlar arasına girmiştir.

1954 yılında Niğde'nin Bor ilçesinde dünyaya geldi. Henüz 11 yaşındayken annesiyle babasının ayrılması nedeniyle ağır bir travma yaşayan Duru, felç oldu. Bir yıla yakın bir süre yürüyemeyen ve yatalak olan Duru'nun, çok küçük yaşta yaşadığı bu büyük üzüntü onu çok etkilemişti. Duru daha sonraları yaptığı bir röportajda bu konuyla ilgili olarak şunları söyleyecekti:

Doktorlar fiziksel bir rahatsızlık bulamadılar... Benim sorunum tamamen psikolojikti ve annemle babamın boşanmaları nedeniyle büyük bir şok yaşamıştım... Bu nedenle de felç oldum. Çektiğim izdırabı anlatamam. Bir Allah, bir annem şahittir. Doktorlar 'Yürümemesi için hiçbir neden yok' diyorlardı ama yürüyemiyordum. Sonra bir gün tüm sıkıntılarımdan arındım, hayata bağlanmaya, kahkaha atmaya karar verdim.

Kandilli Kız Lisesi'nde okurken müzikle ilgilenmeye başlayan Duru, güzel sesiyle dikkat çekiyordu. Şöhret olmayı aklına koyan şarkıcı o günlerde kendisine Ajda Pekkan'ı örnek alıyordu. Şarkıcı o yıllara ait şöyle bir değerlendirmede bulunmuştu:

Müziğe başladığım ilk günden itibaren kimsenin taklitçisi olmadım. kendimi diğerleriyle de asla bir tutmadım.. Ne var ki hep Ajda Pekkan'ı izledim, inceledim. Onun hayranı oldum. Ayrıca sıfırdan geldim, tırnaklarımla kazıya kazıya zirveye tırmandım. Sesimi sadece sanatımla duyurmaya çalıştım ve başarılı oldum.

1971 yılında 17 yaşındayken Florya Deniz Kulübü'nde dans müziği orkestrasında solistlik yaparak profesyonel kariyerine başladı.

1974'te ilk 45'lik plağını doldurdu: "Aklımda Sen". Ardından Mehmet Teoman ve Cenk Taşkan'la hazırladıkları "Beni Benimle Bırak" ile büyük çıkış yapan güzel sanatçı ilk albümünü 1977'de yayımladı: "Bir Nefes Gibi". 1978'de Modern Folk Üçlüsü ile seslendirdiği " Dostluğa Davet" ile Seul Şarkı Yarışması'nda en iyi icra ödülünü aldı. "Melankoli", "Ben Sana Vurgunum", "Anılar" adlı şarkıları unutulmazlar arasına girdi.

Sevda ve Bir Destan Dolanır Bolu Dağı'nın şarkılarıyla adını duyuran sanatçı, seksenlerin ikinci yarısında çıkardığı Benim Yolum albümüyle büyük başarı kazandı. Albümde Yeni Türkü'den Selim Atakan'ın ve İlhan Şeşen'in bestelerine ve Murathan Mungan'in sözlerine yer veren Duru, daha sonra Aç Gözünü Adamım adlı bir albüm çıkardı. Nitelik anlamında Benim Yolum kadar olmasa da başarılı olan çalışmadan çıkan Eda-Metin Özülkü imzalı "Yaralım" şarkısı büyük beğeni topladı.

Daha sonra müzik eleştirmenlerinden pek olumlu yorumlar almayan çeşitli albümler yapan Duru, Sezen Aksu ve Uzay Heparı'yla yaptığı ortaklık sonucu çıkardığı kendi adını taşıyan albümle eski başarılı günlerine geri döndü. Özellikle Yasaksa Yasak ve Uslandım Artık gibi şarkıları çok beğenilen Duru, son olarak Gece Saat On İki adlı albümünü yayınladı.

1977 yılında Ali Poyrazoğlu ve Korhan Abay'la sergiledikleri 'Yaşa Sevgili Dünya' adlı kabare show’dan sonra birçok müzikalde rol aldı, şarkı söyledi. Yedi Kocalı Hürmüz'de oynadı. 2000'li yılların başlarında çalışmalarına ara veren sanatçı 'Gece Saat On İki' adlı albümünü çıkardı.

1979 yılında Haldun Dormen, Huysuz Virjin, Perran Kutman, Yüksel Gözen, Grup Çağdaş, Tolga Han ve Arkadaşları ile "Merhaba Müzik", 1980 yılında Haldun Dormen, Suna Pekuysal, Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Coşkun Demir'le "Ve On Yıl Geçti", 1982 yılında Haldun Dormen, Neco, Salim Dündar, Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Suna Pekuysal'la "Operetler", 1983 yılında Egemen Bostancı, Atilla Özdemiroğlu, Zerrin Özer, Altan Erbulak, Sezen Aksu, Halit Kıvanç, Mehmet Ali Erbil, Onno Tunç ve Grup Çağdaş ile "Saz mı? Caz mı?", 1984 yılında Erol Evgin ve Adile Naşit'le "7'den 77'ye", 1985 yılında Egemen Bostancı, Şevket Altuğ, Başar Sabuncu, Osman İşmen, Duygu Aykal, Mehmet Teoman, Ülke Aker ve Sadık Kızılağaç'la birlikte "Carmen - Kan ve Gül", 1985 yılında Nevra Serezli, Metin Serezli, Zeki Alasya ve Metin Akpınar'la "Aşk Olsun", 1991 yılında Erol Evgin, Perran Kutman, Turhan Yükseler, Yaprak Özdemiroğlu, Haldun Dormen ve Kandermir Konduk ile birlikte "Gülümseyen Geceler", 1991 yılında Perran Kutman, Eda Özülkü, Metin Özülkü ve Tuncay Vural Dans Topluluğu'yla "Yeşilyurt Geceleri", 1992 yılında Rasim Öztekin, Demet Akbağ ve Soner Olgun'la birlikte "Müzikomedi", 1998 yılında Hakan Altıner, Nezihe Araz, Uğurkan Erez, Figen Soysal, Sadık Kızılağaç, Cenk Taşkan, Mehmet Teoman, Alp Öyken, Nuri Gökakşam, Tomris Oğuzalp, Mehmet Ulay, Mehmet Birkiye, Tamer Karadağlı, Ayberk Atilla, Hakkı Şen, Demet Neva ve Özlem Çakar'la "Cahide - Bu Bir Efsane", 1999 yılında Müjdat Gezen, Nilgün Belgün, Ayşen Gruda, Levent Özdilek, Yaman Tüzcet, Settar Tanrıöver, Necdet Mahfî Ayral, Osman Gidişoğlu, Ayten Güvenç, Lale Oraloğlu, Nesrin Akkoç, Cenk Taşkan, Hakan Tok ve Osman İşmen ile birlikte "Yedi Kocalı Hürmüz", 2000 yılında da Nilgün Belgün'le "www.ask.com.tr" adlı gösterilerde oynamıştır.

Bir TV kanalında Cenk Eren'le beraber yaptıkları talk show büyük beğeni aldı.

Keloğlan Kara Prense Karşı filminde ve Kibariye'nin başrolde oynadığı Çeşm-i Bülbül dizisinde rol aldı.

Nükhet Duru, sanat yaşamına şimdilik 24 tane albüm, sayısız televizyon ve radyo programı, iki evlilik, birçok aşk, bir çocuk, film, dizi çalışmaları, sayısız konser, 8 tane müzikal, dört tane kabare sığdırdı.

Müzik kariyerinin yanı sıra renkli kişiliği ve hızlı özel hayatıyla sık sık gündeme gelmiş olan Nükhet Duru, 18 yaşındayken prodüktör Mehmet Teoman ile nişanlandı. Sonra ünlü medya patronu Erol Simavi ile ilişkisi oldu. SonraDoğan Canku'yla olan birlikteliğiyle konuşulmuştu. Eskidji Müzayedecilik'in sahibi Dikran Masis'le olan evliliğinden Cem adında bir oğlu da olan Duru, daha sonra Masis'ten ayrıldı ve ikinci evliliğini Koç Kültür Sanat Genel Müdürü Özalp Birol'la yaptı. Bu evliliği de 1999 yılında bitti. Yunanlı doktor sevgilisi ile evlenme noktasına gelen ilişkisini de sonlandırdı.

Sanatçılığının yanında iş kadınlığına da soyunan Nükhet Duru bir güzellik merkezi ile kanser tarama teşhis ve tedavi kliniği açtı.

24 Ocak 2015 Cumartesi akşamı Star tv'de başlayan ve sunuculuğunu Murat Başoğlu'nun yaptığı "Benzemez Kimse Sana" programında Seyfi Dursunoğlu ve Ümit Erdim ile birlikte jüri üyeliği yapmaya başlamıştır.

Albümleri

1977 - Bir Nefes Gibi

1978 - Melankoli

1979 - Sevgili Çocuklar

1979 - Nükhet Duru IV

1981 - Nükhet Duru 1981

1982 - Aşıksam Ne Farkeder?

1984 - Her Şey Yeni

1985 - Sevda

1986 - Nadide

1987 - Çek Halatı Gönlüm

1989 - Benim Yolum

1991 - Aç Gözünü Adamım

1992 - Aman Tanrım!

1994 - Nükhet Duru

1996 - Gümüş

1997 - Mühür

1998 - Cahide - Bu Bir Efsane

2001 - Bana Rağmen

2004 - Muhteşem İkili (Cenk Eren ile birlikte.)

2006 - ...Gece Saat On İki

2012 - Tam Zamanında

Tiyatro ve Müzikalleri 

1979 - Merhaba Müzik

1980 - Ve On Yıl Geçti

1982 - Operetler

1983 - Saz mı? Caz mı?

1984 - 7'den 77'ye

1985 - Carmen - Kan ve Gül

1985 - Aşk Olsun

1991 - Gülümseyen Geceler

1991 - Yeşilyurt Geceleri

1992 - Müzikomedi

1998 - Cahide - Bu Bir Efsane

1999 - Yedi Kocalı Hürmüz

Kaynak: Diyarbakır Söz