İsmail Hacıoğlu ''Tüm yalnızlığımla evet'' diyerek paşa yalısında dünya evine girdi, kiminle evlendi?

Geçtiğimiz sene güzeller güzeli oyuncu Vildan Atasever’le olan evliliğini bitiren başarılı oyuncu İsmail Hacıoğlu, bir süredir beraber olduğu güzel dans eğitmeni Duygu Kaya çifti Sait Halim Paşa Yalısı'nda dünyaevine girdi. Karizmatik oyuncu İsmail Hacıoğlu’nun nikah memuruna cevabı olay yarattı.

İsmail Hacıoğlu ''Tüm yalnızlığımla evet'' diyerek paşa yalısında dünya evine girdi, kiminle evlendi?

Geçtiğimiz sene güzeller güzeli oyuncu Vildan Atasever’le olan evliliğini bitiren başarılı oyuncu İsmail Hacıoğlu, bir süredir beraber olduğu güzel dans eğitmeni Duygu Kaya çifti Sait Halim Paşa Yalısı'nda dünyaevine girdi. Karizmatik oyuncu İsmail Hacıoğlu’nun nikah memuruna cevabı olay yarattı.

Güzeller güzeli oyuncu Vildan Atasever ile boşanma yıl dönümünde evlenen İsmail Hacıoğlu’nu dostları yanında yer aldı. İsmail Hacıoğlu’nun boşanma yıl dönümünde evlenmesi Vildan Atasever’ede bir göndermede bulundu. Karizmatik oyuncu İsmail Hacıoğlu nikâh memurunun sorusuna ''Tüm yalnızlığımla evet'' diye yüksek sesle yanıt verdi. Nikâh merasimi sonrası tebrikleri kabul eden karizmatik oyuncu İsmail Hacıoğlu ile güzel eşi Dugu Kaya çifti, ardından misafirlerle  doyasıya eğlendi.

İsmail Hacıoğlu Kimdir?

İsmail Hacıoğlu, 30 Kasım 1985 tarihinde İstanbul’da Fatih’de ailesinin ilk çocuğu olarak doğmuştur. Babası eski Fenerbahçeli oyunculardan Memmet Hacıoğlu’dur. Babasına karşın İsmail koyu bir Galatasaraylıdır. Kardelen adında bir kız kardeşi vardır. Henüz 12 yaşında iken Dublaj yaparak para kazanmaya başladı.

 Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünde eğitim aldı. Orada iki sezon da tiyatro oyunlarında rol aldı. Bir sezon hocaları Aydoğan Tamer ve Erdal Duman’ın kurdukları özel tiyatroda, ardından da yine Duman’ın kurduğu İstanbul Gençlik Tiyatrosu’nda oynadı.

Müjdat Gezen sanat Merkezi'nde okurken bir taraftan da reklamlarda seslendirme yapmaya başladı. “Bir İstanbul Masalı” dizisinde evin haylaz oğlu Ozan’ı oynarken Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü kazandı. Bölüm Başkanı Zeliha Berksoy'un 'Hem okul hem dizi aynı anda olmaz' sözü nedeniyle ilk sınıftan ayrılarak okulu bıraktı.

2002 yılında Yönetmenliğini Ömer Kavur’un yaptığı senaryosunu Macit Koper ile Ömer Kavur’un hazırladığı “Karşılaşma” adlı sinema filminde İsmail Hacıoğlu Osman karakterini canlandırdı. Baş rollerde ise Uğur Polat, Lale Mansur, Çetin Tekindor ve Aytaç Arman oynadı. İsmail Hacıoğlu, bu film ile 40. Antalya Film Şenliği - Umut Veren Genç Oyuncu ödülünü aldı.

2003 yılında "”Bir İstanbul Masalı”" adlı dizide oynadı. Bu dizide Ahu Türkpençe, Mehmet Aslantuğ, Ozan Güven, Çetin Tekindor, Arsen Gürzap, Vahide Gördüm ve Altan Erkekli, Yasemin Çonka gibi oyuncularla birlikte yer aldı.

2007 yılında yönetmeni Ömer Vargı, senaristi Yavuz Turgul olan “Kabadayı” sinema filminde Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, Aslı Tandoğan, Rasim Öztekin, Tarık Ünlüoğlu ile beraber oynadı.

2013 yılı Nisan ayında TRT'de yayınlanmasına başlayan “Osmanlı Tokadı” adlı dizide Fatih Sultan Mehmed rolünü canlandırdı. Bu dizide eşi Vildan Atasever ve Alper Kul, Uğur Çavuşoğlu, Mazhar Alanson da rol almıştır.

İsmail Hacıoğlu, 10 Nisan 2010 tarihinde oyuncu Vildan Atasever ile evlendi. 2014 yılında eşi ile beraber İstanbul’u terk ederek Datça'ya yerleşti. 21 Ocak 2015 tarihinde boşandılar.

İsmail Hacıoğlu, 5 Şubat 2016 tarihinde dansçı Duygu Kaya Kumarki ile evlendi.

Ödülleri

2003 - 40. Antalya Film Şenliği - Umut Veren Genç Oyuncu (Karşılaşma)

2003 - 15. Ankara Film Festivali - Mehmet Emin Toprak Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu (Karşılaşma)

2003 - 25. Siyad Türk Sineması Ödülleri - Yılın Umut Veren Sanatçısı (Karşılaşma)

2004 - 11. ÇASOD "En İyi Oyuncu" Ödülleri - Umut Veren Erkek Oyuncu (Karşılaşma)

2009 - 20.Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Gökten Üç Elma Düştü)

2011 - 16. Sadri Alışık Ödülleri "yılın en iyi erkek oyuncusu" Çakal (film) - Erhan Kozan

Tiyatro

2007 - Dokuz Ay Son Gün : Sermiyan Midyat -Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri

2015 - Zeyrek ile Çeyrek 'Bir Ramazan Temaşası (Meftun) (TV Dizisi)

2015 - Kafes (Mehmet Sipahi) (Sinema Filmi)

2015 - Sonsuz Bir An (Sinema filmi)

2013 - Osmanlı Tokadı ( Fatih Sultan Mehmet) (TV Dizisi)

2013 - Meryem (Murat) (Sinema Filmi)

2011 - Şüphe (Aziz Kutlu) (TV Dizisi)

2011 - Türkan (Mustafa) (Sinema Filmi)

2011 - Firar (Civan) (TV Dizisi)

2010 - Çakal (Akın) (Sinema Filmi)

2010 - Sinyora Enrica ile İtalyan Olm... (Ekin) (Sinema Filmi)

2009 - Sonsuz (Volkan) (Sinema Filmi)

2008 - Vali (Sarp Uçar) (Sinema Filmi)

2008 - Sarıkamış Beyaz Hüzün (Delikanlı) (Sinema Filmi)

2008 - Hızlı Yarışçı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2008 - Hoşçakal Güzin (Serkan) (TV Filmi)

2008 - Gökten Üç Elma Düştü (Ali) (Sinema Filmi)

2008 - Gece Sesleri (Yağız Haksever) (TV Dizisi)

2008 - Beni Unutma (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

2008 - Başka Semtin Çocukları (Veysel) (Sinema Filmi)

2007 - Sinekli Bakkal (Onur) (TV Dizisi)

2007 - Kabadayı (Murat) (Sinema Filmi)

2006 - Sınav (Mert) (Sinema Filmi)

2005 - Beyaz Gelincik (Memed Ali Aslanbaş) (TV Dizisi)

2004 - Anlat İstanbul (Fiko) (Sinema Filmi)

2003 - Bir İstanbul Masalı (Ozan Kozan) (TV Dizisi)

2002 - Koçum Benim (Ali) (TV Dizisi)

2002 - Karşılaşma (Osman) (Sinema Filmi)

2001 - Hiçbir yerde (Halim in Kardeşi) (Sinema Filmi)

2001 - Bana Şans Dile (Çağlar) (Sinema Filmi)

Vildan Atasever Kimdir?

Vildan Atasever, 26 Temmuz 1981'de Bursa'da Erzurumlu 5 çocuklu bir ailenin kızı olarak doğdu. Babası narkotikte komiser, annesi ise ev hanımı olan Vildan Atasever'in 4 kardeşi daha bulunmaktadır. Bahçelievler Gürsoy Koleji'nde tamamladı ortaöğretimine başladıktan bir süre sonra buradan ayrılıp Cihangir Koleji'ne geçti. Ünlü bir oyuncu olma isteği de bu yıllara dayanıyordu. 15 yaşında amatör olarak tiyatro oyunculuğuna başladı. Lise'den sonra Açıköğretim'e gittiği yıllarda radyoda DJ'lik ve Best Tv'de VJ'lik yaptı. Tanınması dönemin ünlü internet sitesi chivi.com'da web kızı olmasıyla başladı.

Tiyatrocu Çetin Etili ile tanışmasıyla tiyatroya adım attı. Kurtlar Vadisi adlı dizisinde Nazlı Bekiroğlu karakteri ile televizyon dünyasından tanındı. Bu dizide Hüsrev Ağa'nın uyuşturucu bağımlısı kızını canlandırdı. Role çalışmak için babasından yardım alan Vildan Atasever, UMATEM'de bağımlılarla birlikte zaman geçirerek hem onlara destek oluyor hem de rolü için hazırlık çalışması yapıyordu. Büyük çıkış yapması Kadın İsterse adlı dizide Hülya Avşar'ın kızı "Buket" rolüyle oldu. Ardından Azize, Plajda Kız Tavlama Klavuzu, Kader ve Yaralı Yürek adlı yapımlarda görev aldı.

İlk sinema filminde, Kutluğ Ataman’ın yönettiği, Perihan Mağden’in ‘İki Genç Kız’ adlı romanından beyazperdeye aktarılan filmde yine Hülya Avşar’ın kızını canlandırdı. Sinema dünyasında çıkışı ona Altın Portakal kazandıran İki Genç Kız adlı film ile oldu. Filmde canlandırdığı sınıf atlamaya hevesli genç kız rolü ile 42. Antalya Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü aldı. Bu noktaya gelmesinde bu filmde de birlikte çalıştığı Hülya Avşar'ın büyük katkısı olduğunu söylemektedir.

Vildan Atasever, başrollerini Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Erkan Can ve Melisa Sözen'in paylaştığı Bıçak Sırtı adlı dizide rol aldı. Show TV'de yayınlanan Gece Sesleri adlı dizide rol aldı. TRT 1'de yayınlan Boyut Film'in yapımı olan Başrolde Aşk dizisine oynadı.

2008 yılında Gani Müjde'nin yazıp yönettiği “Osmanlı Cumhuriyeti” filminde Ata Demirer'le baş rolü paylaştı.

2013 yılında “Sürgün İnek” adlı sinema filminde Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Cezmi Baskın, Fırat Tanış, Vildan Atasever, Burak Satıbol birlikte oynadılar.

Evlilikleri

1. Evliliği: 2001 de Gazeteci Taylan Kılınç ile evlendi, 16 Şubat 2007de boşandılar.

2. evliliği: 10 Nisan 2010 da oyuncu İsmail Hacıoğlu ile evlendi. 21 Ocak 2015 tarihinde boşandılar.

Ödüller:

2005 - 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu

2006 - 18. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu

Filmleri ve Dizileri

2014 - Gece (Gülcan) (Sinema Filmi)

2014 - Benimle Var Mısın? (Sinema Filmi)

2013 - Sürgün İnek (Gülay Öğretmen) (Sinema Filmi)

2013 - Osmanlı Tokadı (TV Dizisi)

2013 - Meryem (Gelin) (Sinema Filmi)

2011 - Başrolde Aşk (Öykü) (TV Dizisi)

2010 - Samanyolu (Zülal) (TV Dizisi)

2008 - Osmanlı Cumhuriyeti (Asude) (Sinema Filmi)

2008 - Gece Sesleri (Aslı Diner) (TV Dizisi)

2007 - Yaralı Yürek (Beyaz) (TV Dizisi)

2007 - Plajda Kız Tavlama Kılavuzu (Sinema Filmi)

2007 - Bıçak Sırtı (Güneş Sinan) (TV Dizisi)

2006 - Kader (Uğur) (Sinema Filmi)

2004 - Kadın İsterse (Buket) (TV Dizisi)

2004 - Azize (TV Dizisi)

2004 - 2 Genç Kız (Handan) (Sinema Filmi)2004

2003 - 2004 - Kurtlar Vadisi (Nazlı Bekiroğlu) (TV Dizisi)

2001 - Güz Gülleri (Yonca) (TV Dizisi)

Ata Demirer Kimdir?

Ali Ata Demirer, 6 Temmuz 1972'de Bursa'da dünyaya geldi. Daha küçük yaşlarda müziğe olan yeteneğini keşfetti. Ortaokul ve liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde okuduktan sonra son sınıfta Çelebi Mehmet Lisesi'ne geçti ve buradan mezun oldu. Okul hayatından başarılı olamayan Demirer, ağabeyinin yardımıyla gece kulüplerinde piyanist-şantör olarak çalışmaya başladı. 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü'nü kazanmasıyla İstanbul'a taşındı.

Konservatuvar yılları boyunca İstanbul'da müzisyenlik yapmaya devam etti. Yine o yıllarda arkadaşlarının desteği ile bar komedyenliği denemelerine başladı. Vitamin Grubu üyesi Gökhan Semiz ile olan yakın arkadaşlığı sayesinde 1995 yılında stand up gösterilerine başladı. Aynı zamanda Vitamin Grubunun "Turkish Kovboylar" adlı şarkısındaki gazeli seslendiren kişi de kendisiydi.

E.Ş.E.K Tiyatro Grubunun kurucusu Uğur Uludağ'nın aracılığı ile ilk profesyonel stand up gösterisini gerçekleştirdi. 1995 yılında Asos'ta verdiği müzikli şov sırasında keşfedilerek Dormen Tiyatrosu'nda "Komik Para" adlı oyununda rol aldı. Aynı yıl kendi kurduğu "Ege Kumpanya" adlı gösteri orkestrası ile birçok yerde sahneye çıktı.

Bu dönem Uğur Yücel ile tanışması hayatının dönüm noktalarından biri oldu. Komediye olan tutkusunu keşfetti ve konservatuvarı yarıda bırakarak stand up gösterilerine ağırlık verdi. 1996 ile 1998 yılları arasında bir çok yerde gösteri verdi. Leman Kültür'e oyununun kaydını götürdü ve çok beğenilmesi üzerine 1998 yılının Şubat ayında "Tek Kişilik Dev Kadro" adlı oyunu ile Leman Kültür'de sahne aldı.

Bu oyunu yaklaşık 1000 kez sahnede oynayan sanatçı, oyunda geçen karakterlerin benzerleri ile bir televizyon şovu hazırladı. "Korsan TV" adlı program, ekranda 42 bölüm gösterildi. Televizyonda görülmesi ile şöhreti artan Demirer, daha sonra Vizotele Tuuba, Neredesin Firuze gibi projelerde yer aldı. "Kısık Ateşte 15 Dakika" filmi ile ilk başrolünü aldı. Birçok televizyon dizisinde yer aldı ancak onun yurt çapında tanınması ve sevilmesi "Avrupa Yakası" adlı dizide 3 sezon boyunca canlandırdığı "Volkan" karakteri ile oldu.

İki adet müzik albümü de olan Ata Demirer, daha sonra "Hacıyatmaz" adlı televizyon programına başladı. Gani Müjde tarafından yazılan ve yönetilen "Osmanlı Cumhuriyeti" adlı filmde Osmanlı padişahını canlandırdı. İzlenme rekorları kıran 'Eyyvah Eyvah' serisinden sonra, merakla beklenen yeni filmi 2012 yılında Berlin Kaplanı'yla izleyicilerinin karşısına çıktı. 2014 yılında 'Eyyvah Eyvah' filminin üçüncüsünü çekti.

Ata Demirer, 22 Nisan 2012 tarihinde oyuncu Özge Borak ile evlendi. 13 Kasım 2014 tarihinde boşandılar.

Uğur Yücel Kimdir?

Türkiye'de her kesimden insanın zevkle izlediği bir oyuncu olan Uğur Yücel, kabarelerle başladığı oyunculuk hayatına sinemada devam etmiş ve sadece oyunculukla sınırlı kalmayarak yönetmenlik ve senaristlik dallarında da birçok ödüle layık görülmüştir.

Uğur Yücel, 1957 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen van'lıdır. İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde öğrenim gördü. 1977 yılında konservatuvardayken tek kişilik oyunlara ve stand up gösterilerine başladı. 1975 ile 1984 yılları arasında Kenter Tiyatrosu, Tef Kabare Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu ve Şan Müzikholünde çeşitli oyunlar oynadı. Yer aldığı kabareler ve müzikallerde Müjde Ar ve Sezen Aksu gibi sanatçılarla çalıştı.

1984 yılında ilk kez "Fahriye Abla" adlı film ile sinemada oyunculuğa başladı. Ardından 1986 yılında "Teyzem" ve "Milyarder", 1987 yılında ise başrolünde Şener Şen'in oynadığı "Selamsız Bandosu" adlı filmde yer aldı. Sinemada çıkış yapması yine başrolünü Şener Şen ile paylaştığı 1987 yapımı "Muhsin Bey" ile oldu. Hemen arkasından 1988 yılında Ertem Eğilmez'in son filmi olan "Arabesk"de Müjde Ar, Şener Şen ve Necati Bilgiç ile birlikte rol aldı.

1994 yılında televizyon dünyasına girdi. Birçok dizi ve tv skeçlerinde rol alan oyuncu ilk kez "Aziz Ahmet" adlı televiyon dizisiyle yapımcılık, senaristlik ve oyunculuk yaptı. Sinemada oyunculuğa 1996 yılına kadar ara veren Yücel, bu dönem kendi filmlerini çekmek için hazırlıklarda bulundu.

1996 yılında "Eşkiya" adlı film ile sinemaya dönüş yaptı. 1996 yılında senaryosunu Yavuz Turgul’un yazıp yönettiği “Eşkıya” adlı filmde Şener Şen ile başrolde oynarken Uğur Yücel Cumali karakterini canlandırdı. Kamran Usluer, Sermin Hürmeriç, Yeşim Salkım, Kemal İnci, Özkan Uğur gibi oyuncularla birlikte oynadı.

Ardından 2000 yılında Kemal Sunal'ın ölümü üzerine "Balalayka" adlı filmde yer aldı.

Uğur Yücel, 1998 yılında "İkinci Bahar" adlı televizyon dizisinin ilk 8 bölümünü çekerek televizyon dünyasında çalışmaya devam etti. Ardından TRT'de yayınlanan "Karanlıkta Koşanlar" adlı televizyon dizisinde yönetmen, senarist ve oyuncu olarak yer aldı.

2003 yılında ilk uzun metrajlı filmi olan "Yazı Tura"da yapımcıi yönetmen ve senarist olarak karşımıza çıktı. Yapımcılığa aynı yıl "Alacakaranlık" adlı dizi ile devam etti. Aynı zamanda bu dizide oyuncu olarak da yer aldı. 2005 yılında "Hırsız Polis" adlı dizide canlandırdığı karakter ile büyük beğeni kazanan oyuncu ertesi yıl "Hayatımın Kadınısın" ve "Ramon" adlı filmlerde yönetmen olarak karşımıza çıktı.

Yönetmenlik, yapımcılık, senaristlik ve oyunculuk dışında 1998 yılında çekilen "Laleli'de Bir Azize" ve "Gemide" adlı filmlerde müzik yapımcılığı da yaptı.

Oyuncu Derya Alabora ile 1983 yılından bu yana evli olan Uğur Yücel'in bu evlilikten bir de Can yücel (2)(d.1985) isimli oğlu bulunmakta.

2008 - 2010 yılları arasında yayınlanmış olan Canım Ailem adlı TV dizisinde Ozan Güven, Şebnem Bozoklu, Funda Eryiğit, Ezgi Mola, İlker Aksum ile birlikte başrol oynadı.

2009 yılında kendi yönettiği Ejder Kapanı adlı sinema filminde Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ve Ceyda Düvenci ile birlikte başrolü paylaştı.

2015 yılında yönetmenliğini Uğur Yücel’in oğlu Can yücel (2)’in yaptığı “Yaktın Beni” adlı sinema filminde Sarp Apak, Sinem Kobal, Uğur Yücel, Meltem Cumbul, Hasibe Eren, Sezai Aydın, Ozan Özcan, Bülent Şakrak ile birlikte oynadı.

Ödülleri

24. Antalya Film Şenliği 1987, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Muhsin Bey)

41. Antalya Film Şenliği 2004, En İyi Yönetmen (Yazı Tura)

41. Antalya Film Şenliği 2004, En İyi Senaryo (Yazı Tura)

41. Antalya Film Şenliği 2004, En İyi Film (Yazı Tura)

16. Ankara Film Festivali 2005, Mahmut t ali Öngören Özel Ödülü (Yazı Tura)

Nümberg Türkiye/Almanya Film Festivali 2005, En iyi Film (Yazı Tura)

54. Mannheim Uluslararası Film Festivali, 2005 Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Ödülü (Yazı Tura)

Filmleri ve Dizileri

Yönetmen

2013 - Soğuk (Sinema Filmi)

2013 - Benim Dünyam (Sinema Filmi)

2009 - Ejder Kapanı (Sinema Filmi)

2006 - Hayatımın Kadınısın (Sinema Filmi)

2001 - Karanlıkta Koşanlar (TV Dizisi)

1998 - İkinci Bahar (TV Dizisi)

Senaryo

2013 - Soğuk (Sinema Filmi)

2006 - Hayatımın Kadınısın (Sinema Filmi)

2003 - Yazı Tura (Sinema Filmi)

2001 - Karanlıkta Koşanlar (TV Dizisi)

1994 - Aziz Ahmet (TV Dizisi)

Yapımcı

2008 - Kolay Gelsin (Yapım Yönetmeni) (TV Dizisi)

2003 - Yazı Tura (Sinema Filmi)

2003 - Alacakaranlık (TV Dizisi)

1996 - Eşkıya (Ortak Yapımcı) (Sinema Filmi)

Oyuncu

2015 - Yaktın Beni (Macit) (Sinema Filmi)

2015 - Kötü Kedi Şerafettin (Şerafettin (ses) (Sinema Filmi)

2013 - Yahşi Çin (Sinema Filmi)

2013 - Benim Dünyam (Mahir Hoca) (Sinema Filmi)

2013 - 2014 - Aramızda Kalsın (Bahattin) (TV Dizisi)

2011 - Aşk ve Ceza 2. Sezon (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

2009 - Ejder Kapanı (Abbas) (Sinema Filmi)

2009 - Aşka Ruhunu Kat (Sinema Filmi)

2008 - New York, I Love You (Sinema Filmi)

2008 - Kolay Gelsin (Yönetmen) (TV Dizisi)

2008 - 2010 - Canım Ailem (Samim Altın) (TV Dizisi)

2006 - Hayatımın Kadınısın (Tophaneli Tayfur) (Sinema Filmi)

2005 - 2006 - Hırsız Polis (Aksak-Arsen) (TV Dizisi)

2001 - Karanlıkta Koşanlar (Başkomiser Nevzat) (TV Dizisi)

2000 - Balalayka (Necati) (Sinema Filmi)

1996 - Eşkıya (Cumali) (Sinema Filmi)

1994 - Aziz Ahmet (Selami) (TV Dizisi)

1988 - Arabesk (Ekrem) (Sinema Filmi)

1987 - Selamsız Bandosu (Musa) (Sinema Filmi)

1987 - Muhsin Bey (Ali Nazik) (Sinema Filmi)

1986 - Teyzem (Basri) (Sinema Filmi)

1986 - Milyarder (Halis Dombili) (Sinema Filmi)

1985 - Aşık Oldum (Sinema Filmi)

1984 - Parkta Bir Sonbahar Günüydü (Ergin) (TV Dizisi)

Müzik

1998 - Laleli'de Bir Azize (Sinema Filmi)

1998 - Gemide (Sinema Filmi)

Kurgu

2003 - Yazı Tura (Kurgu) (Sinema Filmi)

Sarp Apak Kimdir?

Sarp Apak, 11 Kasım 1981 yılında, Diyarbakır’da dünyaya geldi. Hayatının ilk yıllarını bu şehirde geçirdikten sonra, beş yaşındayken, ailesi ile birlikte Bursa’ya yerleşti.

Üniversite eğitimini işletme alanında tamamlamak isterken, ailesinin yönlendirmesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Oyunculuk Bölümü’e kayıt oldu. Bölümü bitirmesinin ardından, okuldaki hocası Barış Erdenk’in yönlendirmesi ile İstanbul’a gitti ve bu şehirde oyunculuk kariyerine başladı.

Sarp Apak’ın ilk oyunculuk deneyimleri tiyatro alanında gerçekleşti. 2005 yılında, Sadri Alışık Tiyatrosu’nda gerçekleşen Ağır Roman adlı oyununda rol aldı ve sergilediği başarılı performans ile alkış aldı. Aynı yılın sonlarına doğru, Yılmaz Erdoğan’ın yönetimindeki BKM Grubu’nda kendisine yer bulamayı başardı ve BKM oyuncularıyla beraber Organize İşler adlı filmde rol alarak sinema dünyasına adım attı.

En Son Babalar Duyar, Anadolu Kaplanı gibi çeşitli dizilerde ufak rollerde kendisini gösteren Apak, Sizinkiler; Dünya Kaç Bucak adlı çocuk oyununda başrol oynadı ve bu ekiple beraber bir Türkiye turnesi düzenledi.

BKM Mutfak kadrosundayken sergilediği stand up gösterileri ile oyunculuk dünyası dışında da yer alabileceğini gösteren Sarp Apak, 2007 yılında Beyaz Melek adlı sinema yapımında Reşat karakterini canlandırarak başarılı bir performans sergiledi. Aynı yıl başladığı ve iki yıl süreyle devam ettiği, Avrulpa Yakası adlı dizideki Tanrıverdi karakteri, genç oyuncunun ülke çapında büyük bir üne kavuşmasında etkili oldu.

2008 yılında Plajda ve O... Çocukları, 2009 yılında ise Güneşi Gördüm adlı sinema yapımlarında rol alan Apak, Avrulpa Yakası’nın yayın hayatının bitmesinin ardından sevilen gençlik dizisi Kavak Yelleri kadrosunda, Güven karakteri ile kendisine yer buldu.

Sarp Apak, 2007 – 2011 yılları arasında "Kavak Yelleri" adlı dizide İbrahim Kendirci, Dağhan Külegeç, Aslı Enver, Pelin Karahan ile birlikte başrolde oynadı.

Sarp Apak, sporla ilgileniyor ve koyu bir Beşiktaş taraftarı. Ayrıca söz ve müziğini kendisinin yazdığı Aşkınla Yandım adlı rock şarkısı ile müzik dünyasına da adım atmış durumda.

Yer aldığı İşTcell reklamlarıyla da büyük beğeni topladı. Mimikleri ve hareketleri çok beğenilen Apak, Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü Tiyatrosu’nda da “Öp Babanın Elini” adlı oyunda“Emrecan” rolünde oynadı.

2012 yılında başlayıp 2014 yılında biten, senaryosu Gülse Birsel tarafından yazılan “Yalan Dünya” adlı dizide Altan Erkekli, Olgun Şimşek, Gülse Birsel, Hasibe Eren, Rutkay Aziz, Gonca Vuslateri, Gupse Özay, Füsun Demirel, Bartu Küçükçağlayan, ile beraber oynadı.

2014 yılında “Karışık Kaset” adlı sinema filminde Sarp Apak, Özge Özpirinçci, Bülent Emin Yarar, Sevinç Erbulak, Burak Sarımola birlikte başrolde oynadılar.

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

Öp Babanın Elini - Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü Tiyatrosu

Sizinkiler: Dünya Kaç Bucak - çocuk oyunu - İstanbul BKM

Ağır Roman - Sadri Alışık Tiyatrosu

BKM Mutfak

Çok Güzel Hareketler Bunlar

Kaynak: Diyarbakır Söz