Kara Para Aşk Dizisi Nefret Halası Işıl Yücesoy O Acı Haberle Yıkıldı 1 Hafta'da 2 Canı Gitti Bakın Kim Öldü, kimdir?

Ünlü oyuncu Işıl Yücesoy birer hafta arayla hem kardeşini hemde annesini kaybetti. 12 Şubatta kardeşini kaybeden ünlü oyuncu, bir hafta aradan sonra bu defa annesini kaybetti. Kızının ölümüne çok üzülün 91 yaşındaki Fatma Rezzan Yücesoy bu sabah hayata gözlerini kapattı. Cenaza yarın ikindi namazına müteakip Fenerbahçe Camii'nden kaldırılacak.

Kara Para Aşk Dizisi Nefret Halası Işıl Yücesoy O Acı Haberle Yıkıldı 1 Hafta'da 2 Canı Gitti Bakın Kim Öldü, kimdir?

Ünlü oyuncu Işıl Yücesoy birer hafta arayla hem kardeşini hemde annesini kaybetti. 12 Şubatta kardeşini kaybeden ünlü oyuncu, bir hafta aradan sonra bu defa annesini kaybetti. Kızının ölümüne çok üzülün 91 yaşındaki Fatma Rezzan Yücesoy bu sabah hayata gözlerini kapattı. Cenaza yarın ikindi namazına müteakip Fenerbahçe Camii'nden kaldırılacak.

12 Şubat’ta kardeşi  Alev Yüscesoy’u toprağa veren Işıl Yücesoy, bir hafta aradan sonra bu kez anne acısıyla sarsıldı.

Kızının acısına daha fazla dayanamayan 91 yaşındaki Fatma Rezzan Yücesoy bu sabah hayatını kaybetti.

Fatma Rezzan Yücesoy’un naaşı yarın Fenerbahçe Camii'nde İkindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Işıl Yücesoy kimdir?

Işıl Yücesoy, 2 Ekim 1945 tarihinde Kırklareli’de doğmuştur. Babası müzik öğretmeni Selahattin Yücesoy’dur. Piyano çalmayı babasından öğrendi. İstanbul’da devam ettiği orta öğrenimi boyunca altı yıl süreyle okulun voleybol takımının kaptanlığını yaptı. Liseyi bitirdiği günlerde Rasimpaşa Spor Kulübü onu transfer etmiş, profesyonel sporcu olma yolunda ilk adımı atmıştı ki, o Sanat’a yöneldi.

Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuarı’ndan oyunculuk eğitimi alarak mezun olduktan sonra 1969 yılında Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. 6 yıl sonunda işten ayrıldı.

1975 yılında da şarkıcı olarak sahneye çıkmaya başladı. Birçok gece kulübü ve gazinoda sahneye çıktı. Şarkı sözü yazarı Fikret Şeneş ile birlikte çalıştı. Üçüncü 45’liğinde yer alan “Sen Seni” adlı şarkısı Selami Şahin’in bestesidir. Sadece 4 adet 45’lik plak yaptı. 1978 yılında kendi firması Orient Plak’ı kurdu. Son 45’liğini bu firmadan yayınladı. İlk plaklarında Türkçe sözlü yabancı şarkılar seslendiren Işıl Yücesoy, sahne çalışmalarında İngilizce, İtalyanca ve Rusça şarkılar söylemiştir. Işıl Yücesoy’un ilk ve tek albümü yine Orient Plak etiketiyle 1979 yılında yayınlandı.

Yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı 2004 yılında “Çemberimde Gül Oya” adlı dizide Selda Alkor, Özge Özberk, Mehmet Ali Nuroğlu, Melisa Sözen, Suzan Aksoy, Şerif Sezer, Kenan Bal ile birlikte oynadı.

Işıl Yücesoy, 2014 yılında yönetmeni Çağan Irmak olan “Unutursam Fısılda” isimli filmde Hümeyra, Mehmet Günsür, Farah Zeynep Abdullah, Kerem Bursin ile birlikte oynadı.

Işıl Yücesoy, 1 Temmuz 1989 tarihinde Gazeteci ve yazar Tanju Cılızoğlu ile evlendi. Düğüne Süleyman Demirel’de katılmıştır. Meneviş adında bir kızı vardır.

2014 yılı Mart ayında başlayan "Kara Para Aşk" dizisine Eylül 2014 tarihinde 2. sezonda katılarak; başrollerinde Engin Akyürek ile Tuba Büyüküstün ve diğer rollerde Erkan Can, Saygın Soysal, Öykü Karayel gibi isimlerle birlikte rol aldı.

Ödülleri :

2006 - SİYAD Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu Korkuyorum Anne

2006 - ÇASOD En İyi Oyuncu Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu - Korkuyorum Anne

2005 - Altın Koza Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Korkuyorum Anne

2005 - Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Korkuyorum Anne

Plakları (45’lik):

1975 - Çalamazsın Mutluluğu - Köye Geldi Bir Gelin

1977 - Açılmamış Mektup - İçmeden Sarhoş

1977 - Bir Var Bir Yok - Sen Seni

1978 - Sen İnanma - Ya Seninle Ya Sensiz

1979 - Bir Evet Yeter (LP)

Albümleri :

En İyileriyle Işıl Yücesoy

Filmleri ve Dizileri :

2014 - Kara Para Aşk 2. Sezon (Nedret Hala) (TV Dizisi)

2014 - Unutursam Fısılda (Hanife'nin İleri Yaşı) (Sinema Filmi)

2010 - 2013 - Yer Gök Aşk(Hamiyet) (TV Dizisi)

2010 - Prensesin Uykusu (Hayalet)(Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)

2008 - Yol Arkadaşım (TV Dizisi)

2008 - Gonca Karanfil (TV Dizisi)

2007 - Zoraki Koca (TV Dizisi)

2006 - Rüya Gibi (TV Dizisi)

2005 - Güz Yangını(TV Dizisi)

2004 - Korkuyorum Anne (Sinema Filmi)

2004 - Çemberimde Gül Oya (TV Dizisi)

2000 - Üvey Baba(TV Dizisi)

1998 - Bizim Sokak (TV Dizisi)

1984 - Geçim Otobüsü (Sinema Filmi)

1981 - Milcan(Sinema Filmi)

Yönettiği tiyatro oyunları:

2010 - King Kong'un Kızları : Theresia Walser - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları :

2000 - Küçük Adam Ne Oldu Sana : Hans Fallada - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1996 - Orkestra (oyun) : Arthur Miller - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1995 - Giydirici : Ronald Harwoorld - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1993 - Abdülcambaz : Turhan Selçuk - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1992 - Yedi Kadın : Barbara Schottenfeld - İstanbul Devlet Tiyatrosu -

1988 - Üç Kuruşluk Opera : Bertolt Brecht - İstanbul Devlet Tiyatrosu

1988 - Sarı Naciye : Recep Bilginer - Ankara Devlet Tiyatrosu

1974 - Yollar Tükendi : Ülker Köksal - Ankara Devlet Tiyatrosu

1970 - Haydutlar : Friedrich Schiller - Ankara Devlet Tiyatrosu

1970 - Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca - Ankara Devlet Tiyatrosu

1969 - Yeryüzü Cenneti : Tennessee Williams - Ankara Devlet Tiyatrosu

Engin Akyürek Kimdir?

Türkiye’nin Yıldızları adlı yetenek yarışmasında keşfedilen ve aralarında Bir Bulut Olsam, Fatmagül’ün Suçu Ne ve de Yabancı Damat’ın da bulunduğu pek çok başarılı dizide rol almış olan Türk oyuncu.

Engin Akyürek, 12 Ekim 1981 tarihinde, Ankara’da dünyaya geldi. Lise öğretimini tamamlamasının ardından Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ne kayıt olan Akyürek, burada tarih eğitimi aldı.

Akyürek’în kameralarla buluşması Türkiye’nin Yıldızları adlı yetenek yarışması sayesinde oldu. Türkiye’nin Yıldızları sayesinde büyük bir hayran kitlesi edinen Akyürek, yarışmanın sona ermesinin ardından Yabancı Damat adlı tv dizisinin kadrosuna katıldı.

2004 ve 2005 yıllarında, Yabancı Damat’ın yayınlanan ilk iki sezonunda canlandırdığı Kadir karakteri ile hayran kitlesini genişleten Akyürek, 2006 yılında yayınlanan Kader adlı dizide ise Cevat karakterini canlandırdı.

2007-2008 yılları arasında, ATV’de yayınlanan ve yönetmenliğini Cem Akyoldaş’ın üstlendiği Karayılan, genç oyuncunun bir sonraki yapımı oldu. Gaziantep’in Fransız işgali altında olduğu dönemde geçen dizide Akyürek, Bülent İnal ve Begüm Birgören ile beraber kamera karşısına geçti.

Akyürek’in başrolde olduğu ilk yapım ise, usta senarist Meral Okay ile yönetmen Ulaş İnaç’ı buluşturan Bir Bulut Olsam oldu. Melisa Sözen ve Engin Altan Düzyatan ile beraber başrollerde yer alan Akyürek, diziye adını veren Mustafa Bulut karakterini canlandırdı. Dizinin Asmalı Konak’a aşırı benzemesi ve de cinsel içerikli sahneler barındırması eleştirilere konu olurken, RTÜK dizideki sevişme sahnelerinden dolayı yayıncı kanala uyarı cezası gönderdi.

1986 yılında Vedat Türkali'nin senaryosunu yazdığı ve sinema filmi olarak çekilen “Fatmagül'ün Suçu Ne?” adlı filmde Süreyya Duru yönetmiş, başrollerinde Hülya Avşar ve Aytaç Arman oynamışlardı. 2010 - 2012 yılları arasında televizyonlarda oynayan “Fatmagül'ün Suçu Ne?” adlı dizide Beren Saat ile birlikte Engin Akyürek başrolde oynadı.

Farah Zeynep Abdullah ile birlikte, 2014 yılında vizyona giren Bir Küçük Eylül Meselesi adlı filmde başrolde oynadı.

Engin Akyürek 2014 yılında “Kara Para Aşk” adlı dizide Tuba Büyüküstün, Nebahat Çehre ve Erkan Can ile beraber başrolde oynadı.

Ödülleri

2006 - ÇASOD Oyunculuk Ödülleri, Umut Veren Sanatçı-Kader

2007 - 39. Siyad Türk Sineması Ödülleri, Umut Veren Sanatçı-Kader

2012 - Kadir Has Üniversitesi, En Has Erkek Dizi Oyuncusu-Fatmagül'ün Suçu Ne?

2011 - TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu-Fatmagül'ün Suçu Ne?

2012 - AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları, En İyi Erkek Drama Oyuncusu-Fatmagül'ün Suçu Ne?

2012 - TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu-Fatmagül'ün Suçu Ne?

Filmleri ve Dizileri

2014 - Kara Para Aşk

2014 - Bir Küçük Eylül Meselesi

2010 - 2012-Fatmagül'ün Suçu Ne?

2009 - Bir Bulut Olsam

2007 - 2008 - Karayılan

2006 - Kader

2004 - 2007-Yabancı Damat

Tuba Büyüküstün Kimdir?

Ihlamurlar Altında, Çemberimde Gül Oya, Asi gibi sevilen T.V. dizilerinde ve Sınav, Babam ve Oğlum, Yüreğine Sor filmlerinde rol almış olan Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Hatice Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. Ailesi Erzurum kökenlidir. İstanbul Özel Doğuş Okulları’nda ortaöğrenimi tamamlayan Büyüküstün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünü kazandı. Bir yandan üniversite öğrenimine devam ederken bir yandan da reklam filmlerinde rol alarak T.V. dünyasına adımını atan Büyüküstün, yönetmen Tomris Giritlioğlu sayesinde oyunculuğa başladı.

2003 yılında, Aydın Bulut’un yönettiği T.V. dizisi Sultan Makamı’nın son bölümlerinde rol alarak oyunculuğa adım atan Büyüküstün, 2004 yılında Çağan Irmak’ın yönettiği ve 1980 dönemi öncesindeki Türkiye’nin farklı bakış açılarından hikayesini anlatan Çemberimde Gül Oya adlı T.V. dizisinde Zarife karakterini canlandırarak kariyerinde önemli bir adım attı.

2004 yılında Cemal Şan’ın yönettiği T.V. filmi Gülizar’da rol alan genç oyuncu, bu rolüyle Sırbistan Karadağ Cumhuriyeti Uluslararası TV Festival Bar'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Pantene, Maximum Cart, Kremini ve Molped reklamlarında rol aldı.

2005 yılına Ihlamurlar Altında adlı drama dizisinde başrolü oynadı ve aynı yıl Babamla Oğlum adlı sinema filminde Aysun karakterini canlandıradak bir kez daha Çağan Irmak’la beraber çalışma şansı yakaladı.

2006 yılında, komedi filmi Sınav sayesinde ünlü oyuncu Jean Claude Van Damme ile beraber çalışma fırsatını yakalayan Büyüküstün, 2007-2009 yılları arasında 71 bölüm olarak yayınlanan ve Cevdet Mercan tarafından yönetilen Asi adlı dizide, Asiye Doğan karakteri ile başrolde yer aldı.

Tuba Büyüküstün, 26 Şubat 2010 tarihinde ATV’de yayınlanmaya başlayıp 24 Haziran 2011 tarihinde biten Gönülçelen adlı dizide, Cansel Elçin ve Umut Kurtla ile beraber başrol oynamıştır.

Tuba Büyüküstün, 2005 yılında dizi oyuncusu Bülent İnal ile evlendi. 2007 yılında boşandı.

Tuba Büyüküstün, 28 Temmuz 2011 tarihinde Paris, Fransa'da kendisi gibi oyuncu olan Onur Saylak ile evlendi. 19 Ocak 2012 tarihinde Toprak, Maya adlarında ikiz kızları oldu.

1 ocak 2012 tarihinde yayınlanmaya başlayan “20 Dakika” adlı dizide İlker Aksum ile başrolü üstlendi.

Tuba Büyüküstün, 2014 yılında baş rolde olarak "Kara Para Aşk" adlı dizide Engin Akyürek, Erkan Can, Aytaç Arman, Nebahat Çehre ile birlikte oynadı.

2015 yılında Iraklı yönetmen Hiner Saleem'in çektiği ve başrollerde Tuba Büyüküstün, Caner Cindoruk, Hazar Ergüçlü, İnanç Konukçu, Devrim Yakut ve Yavuz Bingöl'ün oynadığı "Dar Elbise" adlı sinema filminde oynadı. Canan Ergüder'de bu filmde bir rol almıştı.

2015 yılında senaryosunu yazıp yönetmenliğini Özcan Alper'in yaptığı “Rüzgarın Hatıraları” adlı sinema filminde Onur Saylak, Tuba Büyüküstün, Sofia Khandemirova, Murat Daltaban, Mustafa Uğurlu, Ebru Özkan, Menderes Samancılar, Nihat İleri rol aldılar.

Filmleri

2015 - Orman (Kısa Film)

2015 - Dar Elbise (Sinema Filmi)

2015 - Rüzgarın Hatıraları (Sinema Filmi)

2014 - Kara Para Aşk (TV Dizisi)

2013 - 20 Dakika

2010 - 2011 - Gönülçelen

2010 - Yüreğine Sor

2009 - Beni w Benak (Arap Televizyon Dizisi)

2007 - 2009 - Asi

2006 - Sınav

2005 - Aşk Yolu

2005 - Babam ve Oğlum

2005 - 2007 - Ihlamurlar Altında

2004 - Gülizar

2004 - Çemberimde Gül Oya

2003 - Sultan Makamı   

Kaynak: Diyarbakır Söz