Kiralık Aşk reytinglerde neden düştü? Çok az bir farkla Karagül öne geçti!

Cuma akşamlarının vazgeçilmez iki dizisi; Kiralık Aşk ve Karagül. Aynı saatte yayınlanıp, aynı saatte bitiyorlar, nerdeyse reklama bile aynı anda giriyorlar. Yayınlandığı günden bu yana reytinglerde birinciliği kimselere kaptırmayan Kiralık Aşk geçtiğimiz 24. Bölümüyle reytinglerde ikinci sıraya geriledi, birinciliği ise çok az bir farkla Karagül aldı. Nazar mı diyelim ne diyelim bilemedik. Ancak Kiralık Aşk’ın neden reytinglerde puan kaybettiğiyle alakalı analizimize göz atmanızda fayda var.

Kiralık Aşk reytinglerde neden düştü? Çok az bir farkla Karagül öne geçti!

Barış Arduç, Elçin Sangu, Necmi Yapıcı, Sinem Öztürk, Salih Bademci ve Nergis Kumbasar gibi oyuncuların başrolde yer aldığı Kiralık Aşk dizisi geçtiğimiz Cuma günü 24. Bölümü ile izleyicisinin karşısına çıkmıştı. Star TV’nin en güvendiği ve kendisini zirveye taşıdığı dizisi Kiralık Aşk reytinglerde hepinizin bildiği gibi birinci oluyordu. Ancak ne olduysa Kiralık Aşk 24. Bölüm reytinglerinde ikinci sıraya geriledi hem de küçücük bir farkla. Peki Kiralık Aşk neden reyting kaybı yaşadı? İşte analizimiz.

KARAGÜL IN KİRALIK AŞK OUT!      

4 Aralık reytinglerinde Fox TV’nin Karagül dizisi reytinglerde Kiralık Aşk dizisinin önüne geçti. Bunda birçok etken sıralanabilir ancak kıyaslama yapılacak olursa iki dizinin de genel hikayesi bu reyting oranına da sirayet etti denilebilir. Örneğin; Karagül ve Kiralık Aşk dizisinin ortak birçok izleyicisi var, kimisi ertesi gün internet sitelerinden diziyi takip etmek isterken, kimisi ekran başında iki diziden birini tercih ediyor. Karagül dizisinin son bölümünde yaşananların etkeni oldukça yüksek elbette ama Kiralık Aşk dizisinde Ömer ve Defne’nin bir türlü kavuşamaması ve bu senaryonun çok uzatıldığı yorumları da dizi izleyicisi tarafından sosyal medyada dillendirilmiyor değil. 11 Aralık Cuma günü 25. Bölümü ile tekrar izleyicisiyle buluşacak olan Kiralık Aşk dizisinin bu bölümüyle reytinglerde zirveyi tekrar ele geçireceğinden hiç kuşkunuz olmasın. Tabii Karagül dizisi de ikinciliği kaptırmayacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz