"Kavak Yelleri" yine, yeni, yeniden!

2007 yılında yayınlanan gençlik dizisi Kavak Yelleri Aslı Enver, Pelin Karahan, Dağhan Külegeç, İbrahim Kendirci, Ceren Moray, Sarp Apak gibi oyuncularla adından sıkça söz ettirmişti. Pinhani grubu da Kavak Yelleri dizisinin müziklerini yapmıştı.

Tam 13 yıl sonra Pinhani grubu “Dön Bak Dünyaya” şarkısının klibinde Kavak Yelleri oyuncularını yeniden bir ayara getirdi ve sosyal medyada gündem oldu. Kavak Yelleri’nin oyuncularından Pelin Karahan sosyal medyadan “Duyduk ki bizi özleyenler varmış. Biz de sizleri çok özledik” sözleriyle haberi duyurdu. Klipte ayrıca Aslı Enver, Pelin Karahan, İbrahim Kendirci ve Ceren Moray evlerinden çektikleri videolarla yer aldı.

Pinhani grubu, YouTube’de kliple ilgili şunları yazdı:

“2007’de başlayıp 2011’de sona eren ‘Kavak Yelleri’, oyuncular ve teknik ekip için bitmeyen çekimler, ev gibi süslenen otel odaları, derin dostluklar, büyük başlangıçlar, kıymetli öğretiler içeren unutulmaz bir deneyimdi. Keza bizim için de bir çoğu geçerli. Onlarla çok güzel şeyler paylaşmış olsak da onların şöhretinden istifade etmek hiçbir zaman aklımıza gelmedi. Bu yüzden birlikte bir ‘iş’imiz olmadı. Elbette bizi hep desteklediler, konserlerimize geldiler, dostluklarını hep hissettirdiler. Biz de onlar her ekrana çıktıklarında milli takım kazanmış gibi gururlandık. Bu defa ise kendi aralarında eski günlerin anısına bizim şarkımıza bir video çektiler, biz ise sonradan dahil olduk. Bunu onlardan istemiş olsak bu kadar içimize sinmezdi. Demek ki birlikte geçirdiğimiz onca zamanın ölünceye kadar bir kıymeti varmış. Sağ olsunlar, var olsunlar.”

KAVAK YELLERİ DİZİSİ KONUSU

Seferihisar’da yaşayan Deniz (İbrahim Kendirci), Aslı (Pelin Karahan), Efe (Dağhan Külegeç) ve Mine'nin (Aslı Enver) hikâyeleri etrafında dönen dizide kendi yolunu bulmaya, büyümeye çalışan Deniz'in; idealist, güçlü, maddi zorluklara rağmen okuyan, hayata karşı sert görünmeye çalışan hassas Aslı'nın; rahat ve esprili tavırlarıyla içindeki acıyı saklamaya çalışan Efe'nin ve ayrık otu, isyankar Mine'nin sıkı dostlukları, ilk aşkları, ÖSS sınavı baskıları, okul hayatları, aşılmaya çalışılan aile sorunları anlatılır. İlerleyen zamanlarda Mine ve Deniz, Aslı ile Efe sevgili olurlar. Fakat üçüncü sezonda bu 4 başrol bir arabadayken kaza yaparlar ve araba denize uçar. Arabanın içinden herkes çıkarılır. Fakat Efe arabada yoktur. Oysaki Aslı ve Efe o sırada evlenmeye gidiyorlardır. Aradan zaman geçer ve kaza hepsinin karakterinde değişikliklere yol açar. Hayatlarına Güven adında farklı bir insan (Sarp Apak) girer. Güven ve Aslı nişanlanıp nişanı atar. Sonra Efe tekrar ortaya çıkar. Fakat hastadır ve ameliyata girmeden kalbi durur ve ölür. Aradan 5 yıl geçer; Aslı Efe'den olan bir çocuk dünyaya getirir ve adını Efe koyar. Mine ise Deniz'den olan çocuğu Derya'yı doğurur; fakat Deniz 5 yıl boyunca hiç gelmemiştir. Güven hapiste yatmaktadır. Hapisten çıktığında taşlar yerinden oynar ve Deniz geri gelip kızına ve karısına sahip çıkar. Güven, Öykü diye bir kıza aşık olur, ikisi de bir yerde uzun süre kalmayı sevmiyorlardır ve beraber yolculuğa çıkarlar. Deniz ile Mine barışmıştır ve kızları Derya ile mutlulardır. Aslı ise tek aşkı yani oğlu Efe'ye tutunup yaşamaya devam eder.

Kaynak: Diyarbakır Söz