Kenan İmirzalıoğlu ile büyük aşkı Sinem Kobal çifti 21 mayısta kır düğünü ile evleniyorlar

Son olarak Karadayı’da Mahir karakterine hayat veren Kenan İmirzalıoğlu ile ATV’nin kısa süren dizisi Analar ve Anneler’in güzeli Sinem Kobal’in evlilik tarihi belli oldu. Sinem Kobal ile Kenan İmirzalıoğlu çifti 21 Mayıs’ta evleniyor.

Kenan İmirzalıoğlu ile büyük aşkı Sinem Kobal çifti 21 mayısta kır düğünü ile evleniyorlar

Son olarak Karadayı’da Mahir karakterine hayat veren Kenan İmirzalıoğlu ile ATV’nin kısa süren dizisi Analar ve Anneler’in güzeli Sinem Kobal’in evlilik tarihi belli oldu. Sinem Kobal ile Kenan İmirzalıoğlu çifti 21 Mayıs’ta evleniyor.

Karizmatik oyuncu Kenan İmirzalıoğlu 1 yıldır aşk yaşadığı güzeller güzeli oyuncu Sinem Kobal’a tatil için gittikleri Cape Town’da romantik bir evlenme teklifinde bulunmuştu.

Efsane oyuncu Sinem Kobal’in ‘evet’ yanıtının ardından nikah için hazırlıklara başlayan efsane sanatçı Kenan İmirzalıoğlu, mekan arayışlarını tamamladı.

Makaron'dan Gülşen Yüksel'in haberine göre düğün yeri şu şekilde…

“Yurt dışında evlenecekler” iddialarının aksine çift, 21 Mayıs’ta Ayvalık-Cunda Adası’nda kır düğünüyle dünya evine girecek.

Sinem Kobal Kimdir?

Selena, Lise Defteri ve Dadı gibi başarılı T.V. dizilerinde, Okul, Romantik Komedi ve de Ayakta Kal filmlerinde rol almış olan Türk sinema, dizi, tiyatro ve reklam oyuncusu, sunucu.

Sinem Kobal, 14 Ağustos 1987 tarihinde, aslen Rizeli olan inşaat mühendisi bir baba ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak, İstanbul’da dünyaya geldi. Kerem adında erkek kardeş vardır. Henüz okula başlamadan önce bale eğitimi almaya başlayan Kobal, 1991-1999 yılları arasında, sekiz yıl boyunda bale eğitimine devam etti.

İstek Vakfı Özel Acıbadem Lisesi’nden 2001 yılında mezun olan Kobal, eğitim hayatı boyunca basketbol, voleybol ve step sporları ile uğraştı. Ortaokul yıllarında okulun basket takımıyla beraber İstanbul şampiyonluğu kazanan Kobal, oyunculuk kariyerine başladıktan sonra da spordan kopmadı ve de aikido yapmaya devam etti.

Sinem Kobal’ın Dormen Tiyatrosu’nda başlayan oyunculuk kariyeri, henüz 13 yaşındayken kadrosuna katıldığı Dadı adlı diziyle profesyonel bir boyut kazandı. 2000-2003 yılları arasında gösterimde olan Dadı’nın kadrosunda, Sinem Kobal’ın yanı sıra Kenan Işık, Haldun Dormen ve Gülben Ergen gibi başarılı oyuncular yer almaktaydı. Selena dizisi Kobal’a Jetix Çocuk Ödülleri’nde En Sevilen Türk Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.

Dadı’nın ardından bir süre tiyatro çalışmalarına geri dönen Kobal, Uygur Tiyatrosu bünyesinde sahnelenen oyunlarda yer aldı. Liseden mezun olmasının ardından Beykent Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Gösteri Bölümü’ne katıldı ve de bölümünden başarıyla mezun oldu.

2003 yılında Hürrem Sultan, 2004 yılında ise Lise Defteri adlı dizilerde rol alan Kobal, aynı yıl vizyona giren Okul adlı gençlik-gerilim filmi ile ilk sinema denemesine imza attı. 2005 yılında, ATV’de gösterime giren Nefes Nefese adlı T.V. dizisinde Aslı karakterini canlandırsa da, dizi seyircilerden beklenen ilgiyi görmedi.

2006 yılında, ikinci sinema filmi olan Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu’nda yer aldı. Kült bir trash movie olarak nitelendirilen ilk filmin devamı olarak çekilen Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, IMDB listelerinde tarihin en kötü 100 filmi arasına girmeyi başardı. 2008 yılında Ayakta Kal, 2009 yılında ise Romantik Komedi, genç oyuncunun beyazperdede yer aldığı diğer yapımlar oldu.

Genç oyuncunun 2006-2009 yılları arasında rol aldığı Selena adlı dizi, popüleritesini büyük oranda arttırdı. Fantastik bir dizi olan ve ağırlıklı olarak çocuklara hitap eden Selena’da, genç oyuncu, Cansu Demirci ve Gizem Güven ile beraber kamera karşısına geçti.

Sinem Kobal, 2009 yılından bu yana, futbolcu Arda Turan ile birlikte oldu. 2012 yılının Ocak ayında nişanlandılar. 2013 yılının kasım ayında ayrıldılar.

Sinem Kobal, Aralık 2014'den beri Kenan İmirzalıoğlu ile birliktedir.

2015 yılında “Analar ve Anneler” dizisinde Zeliha karakterini canlandırırken Metin Akdüler, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık, Binnur Kaya, Nazan Kesal, Tansu Taşanlar, Burak Tamdoğan, Ulaş Tuna Astepe ile birlikte rol aldı.

2015 yılında yönetmenliğini Uğur Yücel’in oğlu Can yücel (2)’in yaptığı “Yaktın Beni” adlı sinema filminde Sarp Apak, Sinem Kobal, Uğur Yücel, Meltem Cumbul, Hasibe Eren, Sezai Aydın, Ozan Özcan, Bülent Şakrak ile birlikte oynadı.

Filmleri ve Dizileri

Oyuncu

2015 - Yaktın Beni (İpek) (Sinema Filmi)

2015 - Analar ve Anneler (Zeliha) (TV Dizisi)

2014 - Gönül İşleri (Sevda) (TV Dizisi)

2013 - Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (Didem) (Sinema Filmi)

2011 - Mor Menekşeler (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

2010 - Romantik Komedi (Didem) (Sinema Filmi)

2010 - 2011 - Küçük Sırlar (Su Mabeynci) (TV Dizisi)

2008 - Ayakta Kal (Yasemin) (Sinema Filmi)

2006 - Selena (Selena) (TV Dizisi)

2006 - Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu (Bianca) (Sinema Filmi)

2006 - Arka Sokaklar 1. Sezon (Komiser Muavini ) (TV Dizisi)

2005 - Nefes Nefese (Aslıgül) (TV Dizisi)

2003 - Lise Defteri (İnci Altın) (TV Dizisi)

2003 - Okul (Şebnem) (Sinema Filmi)

2003 - Hürrem Sultan (Ayşe) (TV Dizisi)

2000 - Dadı (Dilara Giritli) (TV Dizisi)

Serdar Ortaç Kimdir?

16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul’da annesi Nesrin Ortaç ve babası Mehmet Ortaç’ın ilk oğlu olarak doğdu. Üç kardeştiler; Serdar, Sertaç, Serkan. İlk öğretiminii Kocamustafapaşa'da ve ortaokul öğretimini Suadiye Lisesi'nde tamamladı. Haydarpaşa Meslek Lisesinde torna-tesviye bölümünde liseyi bitirdi. Babası küçücük bir dükkanda torna tezgahı olan plastik kalıpçısıydı. 1977 yılında torna dükkanında babasının yanında çalıştı, sokakta simit ve su sattı, iş hayatını öğrendi.

Yüksek öğretimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümünde başladı. Fakat tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

1993 senesinde İstanbul'da özel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı. Programlarını dinleyen bir plak yapımcısı tarafından Raks müzik şirketi ile anlaşma yapması teklif edildi. Böylelikle o güne kadar yazdığı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaladı ve ilk albümünü yaptı. 1994 yılında ilk albümü "Aşk İçin-Karabiberim" ile müzik dünyasına merhaba dedi.

1996'da ikinci albümü olan Yaz yağmuru'nu yaptı.Bu albümün tamamını ispanyolca seslendirerek Meksikada bir albüm yaptı. Albümün açılış parçası olan “Ben Adam Olmam”ın İspanyolca versiyonu “Loco Para Amar” Meksika radyolarında da çalındı. Daha sonra Türkiye'de de bu albümü , İspanyolca bir single olarak hazırladı. 3. Albümü olan GECELERİN ADAMI, 1998 senesinde piyasaya çıktı. 4. Albüm calısması BILSEMKI 2000 senesinde çıktı. 5. Albümü OKYANUS oldu.2002 senesinde piyasaya çıktı. 6. Albüm BENİ UNUT/ÇAKRA 2004 senesinde satışa sunuldu.

2001 yılında daha önce Sibel Can'ın seslendirdiği “Padişah”adlı şarkısı koca bir sene boyunca yılın en sevilen şarkısı oldu. Bu bestesi ile “Milliyet Yılın Şarkısı” ödülünü aldı.

2005'in ilk haftasında “Bu Şarkılar Kimin İçin” adlı Mavi Ağaç Yayıncılık' dan yayımlanan ilk kitabıyla hayranlarının karşısına çıkan Serdar Ortaç, aynı yıl “Kral TV Video Müzik Ödülleri”nde hem “En Çok Albüm Satan Sanatçı” hem de “En İyi Pop Erkek Sanatçı” kategorilerinde iki ödüle birden layık görüldü.

Beste fabrikası olarak anılan Serdar Ortaç, yurt içi ve yurt dışında yüzlerce konser verdi. Ortaç’ın şarkıları her zaman en sevilen şarkılar arasında yer aldı.

Serdar Ortaç, 1999 yılında askerlikten kurtulmak için hile yaptığı iddiasıyla on yıla kadar ağır hapisle yargılandı ve 54 gün Mamak Askeri Cezaevi'nde hapis yattı.

Çapkınlıklarıyla ünlü ve aşk defterleri oldukça kabarık olan Serdar Ortaç, Banu Öztürk, Selin Toktay, Müge gibi birçok isimle birlikte oldu.

KRAL TV Müzik Ödülleri töreninde Serdar Ortaç’ı tuvalet koridorunda; MGD gecesinde Ahmet Kaya’ya sergiledigi tutum nedeniyle yumruklayarak iki dişini kıran müzisyen Cafer Arat, kasten yaralama ve tehdit suçlarından toplam 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Serdar Ortaç, 6 Haziran 2014 tarihinde İrlanda’lı model Chloe Loughnan ile evlendi. Nikahını Mustafa Sarıgül'ün oğlu Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül kıydı.

Arda Turan Kimdir?

Galatasaray altyapısından yetişmiş ve Galatasaray Futbol Takımı'nın kaptanlığını yapmış, La Liga ekiplerinden Atletico Madrid'de forma giyen A Milli ortasaha oyuncusu.

Arda Turan, 30 Ocak 1987 yılında, Bayrampaşa, İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Edirne’lidir. Annesi yüksel Turan, babası Adnan Turan, kardeşi Okan Turan’dır. Şehremini Lisesinden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi'nde hala öğrenci durumundadır.

Futbol ile genç yaşta tanışan Turan, on iki yaşındayken Galatasaray’ın alt yapısında forma giymeye başladı.

Galatasaray’ın PAF takımında dört yıl boyunca forma giyen futbolcu, Türkiye Milli Takımı ile de genç yaşta tanıştı. 2002 yılında, 16 yaş altı Milli Takım gençler kadrosunda kendisine yer buldu ve 2006 yılında Türkiye A Milli takımının kadrosuna girene kadar gençler takımında oynadığı toplam 79 maçta 15 gol atmayı başardı.

Galatasaray PAF takımında (profesyonel altı futbol takımı) dört yıl aralıksız forma giydikten sonra, 2004-2005 sezonu sırasında takımın ana kadrosuna alındı, fakat tecrübe eksikliği yüzünden kendisine çok fazla şans tanınamadı. Tecrübe kazanması için 2005-2006 sezonunda Manisaspor’a kiralanan Turan, burada gösterdiği performans ile Eric Gerets’in dikkatini çekmeyi başardı ve de sonraki sezon için Galatasaray’a geri döndü.

2006-2007 sezonuna hızlı başlayan genç oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında FK Mlada Boleslav’a iki gol atarak adını duyurdu. Bu sezonda oynadığı 31 lig maçında toplam 5 gol attı.

2007-2008 sezonuna zayıf bir başlangıç yapsa da, sezonun özellikle ikinci yarısında sergilediği yüksek performans ile dikkat çekti. Ligdeki başarılı sonucunda, Avrulpa’nın büyük takımlarından Newcastle United tarafından kendisine getirilen transfer teklifi ise, Galatasaray tarafından kabul edilmedi. Bu sezonda oynadığı 30 maçta toplam 7 gol atma imkanı buldu.

2008-2009 sezonunda kariyerindeki ilk hat-trick’ini Sivasspor a karşı kaydeden Turan, UEFA Kupası’nda Bordeaux’a attığı iki golle takımının en iyi oyuncularından birisi olduğunu kanıtladı. Bu sezonda oynadığı 29 maçta toplam 7 gol ve 9 asist kaydeden başarılı ortasaha oyuncusu, 10 Temuz 2009 tarihinde Galatasaray’ın kaptanlığına getirildi ve klübün tarihindeki en genç kaptan olarak tarihe geçti.

Arda Turan Galatasaray'da efsane oyuncular Metin Oktay, Tanju Çolak, Gheorghe Hagi gibi 10 numaralı formayı giymiştir.

Milli takım ile 16 yaş altı kadrodan başlayarak uzun bir ilişkisi olan Arda Turan, Türkiye A Milli Futbol Takımı ile beraber ilk defa, 2008 yılında sahaya çıktı. 25 Mayıs 2008 tarihindeki Türkiye-Uruguay maçında ilk resmi golünü atan Turan, 11 Haziran 2008 tarihinde oynanan İsviçre-Türkiye maçında attığı son dakika golü ile maçın adamı seçildi. A Milli Takım ile beraber sahaya çıktığı 34 maçta toplam 5 gol kaydetti.

2011 Ağustos ayında Atletico Madrid'le 4 yıllık sözleşme imzalamıştır. Galatasaray bu transferden 12 Milyon Euro bonservis bedeli almıştır. Sözleşmede, "Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi'ne kalırsa 500 bin, Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa 1 milyon euro ekstra ödeme yapacaktır" maddesi de yer almaktadır.

Temmuz 2008'de Arda, İspanyol dergi Don Balon tarafından "Dünyanın En İyi 100 Genç Oyuncusu" listesinde 8inci sıraya uygun görüldü.

Arda Turan, yardıma muhtaç çocuklara ve vakıflara; Özellikle "Türkiye Böbrek Vakfı" ve Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) organizasyonlarında sık sık yer almaktadır.

2009 yılından bu yana sinema ve televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden Sinem Kobal ile birlikte olan Arda Turan 2012 yılının Ocak ayında nişanlanmıştır. 2013 yılının sonlarında ayrıldılar.

2012 yılında oyuncu ve model Paris Hilton ile birlikte bir giyim firması reklamında oynamıştır. Porsche Carrera S4 marka arabası var ve bu arabayı Fotbolcu Emre Belözoğlu'ndan aldı.

7 Temmuz 2015 tarihinde 34 milyon Euro (7 milyon başarı bonusları dahil) bonservis bedeli karşılığında İspanyol takımı Barcelona'ya 5 yıllığına transfer oldu. Rüştü Reçber'den sonra Barcelona forması giyecek ikinci Türk futbolcu oldu.

Kenan İmirzalıoğlu Kimdir?

Deli Yürek, Ezel, Alacakaranlık gibi Türk televizyonlarının en çok izlenen dizilerinde baş rol oyunculuğu yapmış olan dizi ve sinema oyuncusu.

Kenan İmirzalıoğlu, Mustafa ve Yıldız İmirzalıoğlu çiftinin en küçük çocukları olarak, 18 Haziran 1974 tarihinde, Ankara’ya bağlı olan Bala’da Üçem Köyü'nde dünyaya geldi. Derviş ve Yasemin adında kardeşleri vardır. İlköğretimini Bala’da tamamladıktan sonra orta öğretimini tamamlamak için Ankara’ya teyzesinin yanına taşındı. Orta ve lise öğrenimini Ankara’da yaptı.

İlk denemesinde üniversite sınavını kazanamayarak ailesinin yanına dönmüş olsa da, bir sonraki üniversite sınavını kazanarak Yıldız Teknik Üniversitesi’ne yerleşen İmirzalıoğlu, burada Matematik okudu. Üniversitedeki arkadaşlarının ısrarları üzerine katıldığı modellik yarışmasından başarıyla ayrılması üzerine modellik kariyerine başladı ve 1995 yılında Türkiye’nin En İyi Modeli seçildi. Türkiye birincisi olarak katıldığı Best Model of the World yarışmasını da kazanan İmirzalıoğlu, bu yarışmayı kazanan ilk Türk erkeği oldu.

Televizyon ve sinema ekranlarıyla tanışması ise, ünlü yönetmen Osman Sınav’ın sayesinde gerçekleşti. Sınav’ın desteğiyle takıldığı Deli Yürek dizisinin seçmelerinde başarılı oldu ve 1999-2002 yılları arasında yayın hayatını sürdüren dizide, Yusuf Miroğlu karakterini canlandırdı. Başarılı oyuncu, dizinin devamı olarak gösterilebilecek olan sinema filmi Deli Yürek: Bumerang Cehennemi’nde rol alarak sinemaya da atıldı. Deli Yürek süreci bittikten sonra dil eğitimi için Amerika'ya gitti. Amerika’dan dönünce bir çok film ve dizi için teklif aldı. Uğur Yücel'in yazıp yönettiği Alacakaranlık dizisini kabul etti. Daha sonra aynı kadronun hazırladığı Yazı Tura adlı sinema filminde rol aldı.

2003-2005 yılları arasında, Yağmur Taylan’ın yönettiği ve Uğur Yücel ile beraber başrollerini oynadığı Alacakaranlık adlı polisiye dizide Ferit Çağlayan karakterini canlandırdı. 2006’da Suat Yalaz’ın eserinden sinemaya uyarlanan, yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın üstlendiği Son Osmanlı Yandım Ali’de rol aldı. Alacakaranlık’ı 2005-2007 yılları arasında Selin Demiratar ile beraber başrollerini paylaştığı Acı Hayat ve 2009 yılından itibaren yayınlanmakta olan Ezel adlı diziler izledi. Cansu Dere ile beraber başrolünü paylaştığı ve de usta yönetmen Uluç Bayraktar tarafından yönetilen dizi, Türk televizyonlarının en çok izlenen aksiyon ve drama dizilerinden birisi oldu.

2001 yılında çekilen Bumerang Cehennemi’nden sonra bir süre sinemaya ara veren İmirzalıoğlu, 2004 yılında başrollerini Olgun Şimşek ile paylaştığı ve Uğur Yücel tarafından yazılıp yönetilen Alacakaranlık ile sinemaya geri döndü. Her ne kadar başarılı bir gişe başarısı kazanamamış olsa da, Alacakaranlık film festivallerinde ve eleştirmenlerin gözünde büyük bi başarı kazandı.

2007 yılında vizyona giren Kabadayı’da efsanevi oyuncu Şener Şen ile beraber çalışma fırsatını yakalayan İmirzalıoğlu, bu filmde canlandırdığı uyuşturucu bağımlısı mafya babası Devran rolüyle sevenlerinin gönlünde taht kurmayı başardı. Ünlü oyuncunun rol aldığı son sinema film, 22 Ocak 2010 tarihinde vizyona giren Ejder Kapanı oldu. Akrep Celal adlı bir başkomseri canlandırdığı film sayesinde, ikinci kez Uğur Yücel ile beraber çalışma fırsatı bulan İmirzalıoğlu, filmden beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Uzun süredir, Alacakaranlık’ta beraber rol aldığı oyuncu Zeynep Beşerler ile beraber olan ünlü oyuncu, gece hayatından fazla haz etmiyor ve evinde sakin bir yaşam sürdürmeyi tercih ediyor.

2012'de Osman Sınav'ın Yönetmenliğini üstlendiği Tuğçe Kazaz ile Başrollerini paylaştığı Uzun Hikaye adlı Sinema Filminde oynadı. Yine 2012 yılında başlayan Karadayı adlı dizide Bergüzar Korel ile başrolü paylaştı.

Ödüller

2005 Adana Altın Koza Film Festivali-En İyi Erkek Oyuncu (Yazı Tura)

2010 Sadri Alışık Sinema Ödülleri-Ayhan Işık Jüri Özel Ödülü (Ejder Kapanı]

2010 İsmail Cem Televizyon Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel)

2010 37.Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel)

Filmleri

1998-2002 "Deli Yürek" (Yusuf Miroğlu) Dizi

2001 "Deli Yürek: Bumerang Cehennemi "(Yusuf Miroğlu) Film

2003-2005 "Alacakaranlık " (Ferit Çağlayan)          Dizi

2004      "Yazı Tura" (Cevher)        Film

2005-2007 "Acı Hayat" (Mehmet Kosovalı)            Dizi

2006      "Son Osmanlı Yandım Ali " (Ali) Film

2007      "Kabadayı" (Devran)        Film

2009      "Ejder Kapanı" (Akrep Celal)         Film

2009-2011 "Ezel" (Ezel Bayraktar) Dizi

2012 - Uzun Hikaye

2012 – Karadayı (Dizi )

Tuğçe Kazaz Kimdir?

Tuğçe Kazaz, 26 Ağustos 1982 tarihinde Balıkesir, Edremit’de doğmuştur. Çocukluğu İzmir'de geçti. Okul hayatı boyunca yedi yıl basketbol oynadı. Bu nedenle hayatı İstanbul, İzmir ve Antalya arasında geçti. Özel Ortadoğu Koleji, Antalya Kolejinde okudu sonra da İstanbul Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğrenim gördü, ama devamsızlık nedeniyle bitiremedi. Bir erkek kardeşi vardır.

2000 yılında katıldığı “Elit Model Look” yarışmasında ikinci oldu. Ardından Elite model Look Paris seçmelerinde de ilk 15′e girmiştir.

2001 yılında “Miss Turkey” güzellik yarışmasının birincisi olmuştur. 2001 yılında katıldığı bir güzellik yarışmasında birinci olduktan sonra şarkıcı Kenan Doğulu ile uzun dönem aşk yaşadı. Ardından Sezen Aksu'nun müzisyen oğlu Mithat Can'la birlikte olmaya başladı.

Kampüsistan isimli dizide, “Loafing and Camouflage: Sirens in the Aegean” adlı Yunan filminde, daha sonra Can-2007 ve 2009 yılında Cin geçidi filmlerinde oynadı.

Tuğçe Kazaz, 8 Eylül’de Porto Germeno’daki Ayios Nikolaos Kilisesi’nde vaftiz olarak Maria Seitaridis ismini aldı ve Ortodoks oldu. 24 Eylül 2005 tarihinde yunan oyuncu George Seitaridis ile Atina’da Aya Nikola Kilisesi’nde sade bir törenle evlendi, Yunanistan'a yerleşti. Üç yıl süren bir evliliğin ardından boşanarak Türkiye'ye döndü ve tekrar Müslüman olduğunu belirtti.

Tekrar Müslüman olduktan sonra gece hayatını, alkolü ve sigarayı bırakma kararı aldı.

Kazaz bir dönemin en cesur modellerinden biriydi. Amerika'da ve Paris'te modellik yapan az sayıdaki modelden biri olarak ani bir kararla podyumu bıraktı. En son bir tesettür defilesine çıkan Kazaz, bundan böyle işinde ya da özel hayatında dekolte giymeyeceğini açıkladı.

Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte rol aldığı Uzun Hikaye filminin ardından Tuğçe Kazaz, Hazal Kaya ile birlikte Son Yaz Balkanlar 1912 dizisinde rol almıştır.

Kenan Doğulu Kimdir?

1993 yılında piyasaya çıkarttığı ilk stüdyo albümü Yaparım Bilirsin ile pop müzik listelerini alt üst eden ve aradan geçen 17 yıl içerisinde zirveden hiç inmemiş olan Türk Pop Müziği sanatçısı. Tarkan ile beraber en fazla albüm satışı bulunan pop sanatçılarından birisi olan Doğulu, 2007 yılında gerçekleşen Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkemizi başarıyla temsil etmiş ve yarışmadan dördüncü ayrılmıştır. Uzun bir aradan sonra 2009 yılında piyasaya çıkarttığı son albümü Patron, Türkiye müzik listelerinde 2. sıraya kadar yükselmiştir.

Kenan Doğulu 31 Mayıs 1975 tarihinde, Cihangir, İstanbul’da dünyaya geldi. Canan ve Ozan Doğulu adında kardeşleri vardır. Aslen Gaziantep'lidir. Çok genç yaşlarda piyano çalmaya başlayan Doğulu, henüz 5 yaşındayken konservatuarın piyano bölümüne birinci olarak girdi ve burada altı yıl boyunca eğitim aldı.

Piyano eğitiminin yanı sıra konservatuarda eğitmeni olan Erkan Alpay’dan flüt eğitimi de alan Doğulu, okulda gitar bölümünün açılması üzerine Erdem Sökmen’den de gitar dersleri aldı; bir yandan da solistlik ve ritimli sazlar eğitimlerine devam etmekteydi.

Lise öğrenimini İstanbul Kültür Koleji’nde tamamlayan Doğulu, ardından Amerika’nın New Hampshire eyaletinde bulunan Hesser College’de Communication sertifika programını tamamladı. Kariyerine müzik üzerinden devam etmek isteyen sanatçı bir süre Los Angeles’da bulunan L.A. Musicians Institute okulunda eğitimi aldı; ardından ise ülkemize geri dönerek Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde eğitimini tamamladı.

Kenan Doğulu’nun ilk albümü olan Yaparım Bilirsin, 1993 yılının Haziran ayında piyasaya çıktı. Albümden Yaparım Bilirsin, Aşk Oyunu ve Yazmışsa Bozmak Olmaz adlı parçalar single çalışması olarak piyasaya sürülürken, albümünün tanıtımı için verdiği 93 konserle de genç sanatçı önemli bir seyirci kitlesine ulaşmayı başardı.

Doğulu’nun 2. stüdyo albümü, 1994 yılında yayınlanan Sımsıkı Sıkı Sıkı oldu. Albüm Doğulu’nun Türk pop müzik piyasasındaki yerini sağlamlaştırırken, Sımsıkı, Kurşun Adres Sormaz Ki ve Can Bebeğim adlı singlelar sanatçının unutulmaz parçaları arasında yer aldı. Sımsıkı Sıkı Sıkı albümünün tanıtım turnesi kapsamında 1994-1995 yılları arasında 175 konser veren Doğulu, artık pop müziğin yıldız isimleri arasında yer alıyordu.

Kenan Doğulu III adını verdiği 3. Albümünü 1996 yılında müzik marketlere sunan şarkıcı, 10. Yıl Marşı’nın modern bir düzenlemesini de içerek maksi single çalışması Kenan Doğulu 3.5’u ise 1997 yılında yayınladı; bu düzenleme 1998 yılında düzenlenen Cumhuriyetin 75. Yılı Kutlamaları kapmasında Hatay’dan İzmir’e kadar yurdun pek çok yöresinde Doğulu tarafından seslendirildi.

1999 yılında Ben Senin Herşeyinim albümüyle sahnelere geri dönen genç sanatçı, 2001 yılında Ex Aşkım adlı stüdyo albümünü, 2002 yılında ise Kenan Doğulu 5.5 adını yaşıyan 2. maksi singleını yayınladı.

2006 yılında yayınladığı Festival albümü, Doğulu’nun liste başarısı olarak bakıldığında en önemli çalışması oldu. Albümden çıkan Çakkıdı ve Baş Harfi Ben çalışmaları Türk Pop Müziği listelerinde uzun süre boyunca bir numarada kalırken, Avrulpa listelerine de albümden iki parça girmeyi başardı.

Kenan Doğulu, 9 Şubat 2007 tarihinde gerçekleşen Eurovizyon Şarkı Yarışması’nda ülkemizi Shake It Up Şekerim adlı çalışmayla temsil etti. 10 Mayıs’da yapılan yarı finali başarıyla tamamlayan Doğulu, 12 Mayıs 2007 tarihinde gerçekleşen Eurovizyon finalini 4. sırada tamamladı.

Kenan Doğulu’nun son albümü Patron, 5 Haziran 2009 tarihinde müzik marketlerdeki yerini aldı. Üç yıllık bir aranın ardından başarılı müzisyenin sahnelere dönüşünü simgeleyen Patron’un müzik direktörlüğü sanatçının kardeşi Ozan Doğulu tarafından gerçekleştirildi. R&B ve pop öğelerinin başarılı bir sentezi olan albümün en başarılı singleı ise Rütbeni Bilecen oldu.

2011 yılında gösterime giren HOP adlı animasyon filminde (E.B.) karakterinin seslendirmesini yapmıştır.[5] Daha sonra 2013 yılında gösterime giren Max Maceraları - Dinoterra adlı animasyon filminde (Gölgelerin Efendisi) karakterini seslendirmiştir

Kenan Doğulu 29 Temmuz 2014 tarihinde oyuncu Beren Saat ile Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles şehrinde evlendi.

Ağustos 2014 ayında, Beren Saat, Kenan Doğulu, işadamı Mehmet Mutlu ve mimar Abdullah Burnaz, ‘Bidon’ adlı bir gıda şirketi kurup ortak oldular.

2015 yılının Ocak ayında Star Tv’de gösterime girecek olan "Ve Kazanan" yarışmasının sunuculuğunu oyuncu Kadir Doğulu yaparken jüri koltuğunda Kenan Doğulu ile Şebnem Ferah olacaktır.

Albümleri

1993 - Yaparım Bilirsin

1995 - Sımsıkı Sıkı Sıkı

1996 - Kenan Doğulu III

1997 - Kenan Doğulu 3,5

1999 - Ben Senin Herşeyinim

2001 - Ex Aşkım

2002 - Kenan Doğulu 5,5

2003 - Demedi Deme

2004 - Kenan Doğulu 6,5

2006 - Festival

2007 - Kenan Doğulu 7,5

2009 - Patron

2012 - Aşka Türlü Şeyler

2013 - Kız Sana Hayran

Ödülleri

2004 - 2. Mü-Yap Müzik ÖdülleriDiamond Albüm (Demedi Deme)

2005 - Uluslararası Webmaster ve Tasarımcıları BirliğiGolden Webmaster Ödülü

2007 - 5. Mü-Yap Müzik ÖdülleriPlatin Albüm (Festival)

2007 - Powertürk TV 2007 Müzik ÖdülleriYılın En İyi Şarkısı (Baş Harfi Ben)

2007 - Powerturk TV 2007 Müzik ÖdülleriYılın En İyi Erkek Sanatçısı

2007 - Powerturk TV 2007 Müzik ÖdülleriYılın turkcell-im Şarkısı (Çakkıdı)

2007 - MGD 14. Altın Objektif ÖdülleriMüzik Başarı Ödülü

2008 - Powerturk TV 2008 Müzik ÖdülleriEn İyi Sanatçı Web Sitesi www.kenandogulu.com.tr

2008 - 6. Mü-Yap Müzik ÖdülleriDijital Ödül (Çakkıdı)

2009 - İstanbul Teknik ÜniversitesiYılın En İyileri Ödülleri (En İyi Erkek Ses Sanatçısı)

2009 - Galatasaray Üniversitesi4. EN Ödülleri (En İyi Pop Erkek Sanatçı)

2010 - Yıldız Teknik ÜniversitesiYılın Yıldızları Ödülleri (En Beğenilen Erkek Şarkıcı)

2010 - İstanbul Teknik Üniversitesi17. İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri (Yılın En Başarılı Erkek Sanatçısı)

2012 - 9. Radyo Boğaziçi Müzik ÖdülleriEn İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı

2012 - 9. Radyo Boğaziçi Müzik ÖdülleriEn İyi Film Müziği - Güle Güle (Anadolu Kartalları)

2012 - 5. Aslan Max ÖdülleriEn Sevilen Erkek Şarkıcı

2013 - Yeditepe ÜniversitesiDilek Ödülleri - En İyi Albüm (Aşka Türlü Şeyler)

2013 - Lions Başarı ÖdülleriYılın En İyi Pop Erkek Sanatçısı

2013 - İstanbul ÜniversitesiYılın En Başarılı Erkek Şarkıcısı

2013 - Kuşadası Altın GüvercinBarış Manço Onur Ödülü

2013 - Altıyol Lions KulubüMelvin Jones Dostu Ödülü

2014 - 3. Fashion TV Moda ÖdülleriEn İyi Giyinen Pop Müzik Erkek Sanatçı

2014 - Galatasaray Üniversitesi8. EN Ödülleri (En İyi Pop Erkek Sanatçı)

Kaynak: Diyarbakır Söz