Levent Kırca'nın ardından Ölüm hak miras helal demediler... Ayşe ve Umut Kırca Redd-i miras davası startı verdi

yaşında aramızdan ayrılan tiyatronun ünlü ismi Levent Kırca'nın Oya Başar'dan olma Umut ile Ayşe Kırca Levent Kırca'nın mirasını üzerine almadılar. Reddi miras davası açan iki kardeş, iddiaya göre Levent Kırca'nın malum borçlarından kurtulmak için mirası redettiler. Bilindiği üzere ölen kişinin mirası kaldığı gibi borçları da mirasçılarına kalmakta

Levent Kırca'nın ardından Ölüm hak miras helal demediler... Ayşe ve Umut Kırca Redd-i miras davası startı verdi

 yaşında aramızdan ayrılan tiyatronun ünlü ismi Levent Kırca'nın Oya Başar'dan olma  Umut ile Ayşe Kırca Levent Kırca'nın mirasını üzerine almadılar. Reddi miras davası açan iki kardeş, iddiaya göre Levent Kırca'nın malum borçlarından kurtulmak için mirası redettiler. Bilindiği üzere ölen kişinin mirası kaldığı gibi borçları da mirasçılarına kalmakta

Kanser tedavisi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Levent Kırca’nın Oya Başar’dan olan oğlu Umut Kırca ile kızı Ayşe a, borçlarından dolayı babalarının mirasını reddetmek için dava açtı. İki kardeşin avukatları aracılığıyla açtıkları “reddi miras” davasının dilekçesinde, "Zeki Levent Kırca 12 Ekim 2015 tarihinde vefat etmiştir. Yasal mirasçılar arasında bulunmaktayız.

Türk Medeni Kanun’un 605 ve devam eden maddeleri uyarınca merhum babamızın mirasını kayıtsız ve şartsız reddini ilişkin belge verilmesini talep ediyoruz” ifadesi yer aldı. Talebi haklı bulan mahkeme mirasın reddine karar verdi. Öte yandan bu kararı alan Kırca kardeşlerin, babalarının borçları olduğu iddiasıyla, borçları kendilerine kalmasın diye dava açtıkları iddia edildi. Levent Kırca’nın eski avukatları da, “Bir kişi vefat ettikten sona hem borç hem alacak mirasçılara kalır. Mirasçılar eğer kayıtsız şartsız mirasın reddini istiyorlarsa bu vefat nedeninin ne borcunu ne de alacağını istemiyoruz demektir” dediler.

kaynak:akşam

Zeki Levent Kırca (28 Eylül 1948, Samsun - 12 Ekim 2015, İstanbul), Türk komedyen, tiyatro ve sinema oyuncusu. Aydınlık Gazetesi yazarlığı ve Vatan Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yapmıştır. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu bulunuyor.

İlk kez 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi. 1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte "Güzel ve Çirkin" ve "Sefiller" adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

1998 yılında 33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığının tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı unvanın lâyık görülmüş Kırca'nın bu ünvanı Nisan 2015'te geri alındı.[2] Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardan olup 2011 yılında Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas isimli komedi dizisine başlamıştır, fakat reyting alamadığından dolayı dizi dört bölüm sürmüş ve bitmiştir.

Oya Başar (d. 11 Şubat 1956, İstanbul), Türk komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na giren Oya Başar, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare başta olmak üzere İstanbul Tiyatrosu ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha birçok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı. Ardından Levent Kırca ile adlarını taşıyan tiyatro kuruldu. Kariyerinde önemli bir yere sahip 1986 yılında başlayan Olacak O Kadar televizyon dizisinde de eşi ile birlikte oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 2007 yılında yakalandığı meme kanseri hastalığı sonrası çalışmalarına ara vermeyen Başar, hastalığını atlatmıştır. Son dönemde Şehir tiyatrolarına tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz