Görüş Bildir

Levent Üzümcü 7 yılda 3 tiyatro oyunu oynamış!!!

Ünlü oyuncu Levent Üzümcü için müthiş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Levent Üzümcü, oturduğu yede para kazanıyor. Hatta son 7 yılda sadece 3 kez tiyatro sahnelerine çıkmış.

Levent Üzümcü 7 yılda 3 tiyatro oyunu oynamış!!!

Şehir Tiyatroları’ndaki işine son verilişini bir mağduriyet hikâyesine dönüştüren Levent Üzümcü, medyaya verdiği röportajlar ve demeçlerle kendini gündemde tutmaya devam ediyor. John Malkovich’ten gelen kurgulanmış bir mesajla acıklı hikâyesini Newyork’a kadar taşıyan Üzümcü, davasına dünya çapında destek verildiği görüntüsünü oluşturuyor. John Malkovich’in mesajının başında ‘Meltem, sana destek verip veremeyeceğimi sordu’ şeklindeki cümlesi bu açıklamanın kurgudan ibaret olduğunu ortaya koyuyor. Gezi olayları sırasındaki tavrı ve Sosyalist Enternasyonal’de yaptığı konuşma nedeniyle disiplin kurulu kararıyla Şehir Tiyatroları’ndan atılan Üzümcü, Gazeteport’a verdiği son röportajında ise 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in kendisini arayarak destek verdiğini açıkladı.

Üzümcü, “Bu ülkenin 12. Cumhurbaşkanı tarafından işime son verildi ve Sezer durumdan duyduğu rahatsızlığı söylemek üzere beni aradı.  Türkiye’nin ne hale geldiğinin de en önemli göstergesidir bu” diyerek ‘sanata baskı var’ algısını pekiştirmeye çalışıyor.

SEYİRCİYİ KENDİSİNDEN MAHRUM BIRAKTI

Verdiği her röportajında “Bu şehirde yaşayan herkesin Levent Üzümcü’den 5 TL’ye bir dünya klasiği izleme ihtimali için hâlâ Şehir Tiyatroları’nda oynuyorum” vurgusunu yapan Üzümcü, iddiasının tersine son yedi yılda sadece üç oyunda rol aldı. 2008-2010 yıllarında Maskeliler ve 2010-2011’de Tehlikeli İlişkiler’de seyirci karşısına çıkan Üzümcü, yönetmelik değişikliği sonrası rol kabul etmezken Kösem Sultan oyununda da görev almak istemedi. 23 Temmuz 2014’te soruşturma açılacağı dönemde Bir Yaz Gecesi Rüyası’nda oynamayı kabul eden oyuncu, görünen o ki, işten çıkarılmadan çok önce seyirciyi kendisinden mahrum bırakmış!

Kaynak: Star

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi