Görüş Bildir

Mardin’de Angelina Jolie rüzgarı esiyor, Brad Pitt'e tespih de aldı!

Güneydoğu’nun en güzel turistik kentlerinden biri olan Mardin’de Angelina Jolie rüzgarı esiyor. Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi güzellik abidesi Angelina Jolie, Suriye ve Irak’tan gelen mültecilerin kampını ziyaret etmek için Mardin’e geldi. Şehir turu yaptıktan sonra önce Valiliği ziyaret etti. Angelina Jolie Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etmeyi ihmal etmedi ve kendisini Belediyede Ahmet Türk karşıladı onu. İşte Angelina Jolie’nin Mardin gezisinden ayrıntılar…

Mardin’de Angelina Jolie rüzgarı esiyor, Brad Pitt'e tespih de aldı!

Oynadığı filmlerle gönüllerde taht kuran ve güzelliğiyle göz kamaştıran Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaret etmek için geldiği turizm kenti Mardin'de şehir turu yaptı akabinde Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile buluştu.

Mardin'de bulunan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres Valiliğe ziyarette bulundu.

VALİ KAPIDA KARŞILADI                                        

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Midyat ilçesindeki barınma merkezine yerleştirilen Suriyeli ve Iraklı sığınmacıları ziyaret etmek üzere Mardin'e gelen Jolie ve Guterres'ı valilik girişinde Vali Ömer Faruk Koçak karşıladı. Guterres, valilik şeref defterini imzaladı. Vali Koçak'ın Jolie ve Guterres ile görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

EŞİ BRAD PITT'E KEHRİBAR TESPİH ALDI

Güzel oyuncu ve BM İyi niyet elçisi Angelina Jolie, kızı Shiloh ile Mardin’de kısa bir şehir turu yaptı. Mardin'in tarihi çarşılarında alışveriş yaparak eşi Brad Pitt'e kehribar tespih almayı da ihmal etmeyen Angeline ayrıca kahve, gümüş kolye, kahve takımı, bakır işlemeli sürahi takımı, şahmeran figürlü tepsi de satın aldı.

ERDOĞAN, GUTERRES VE ANGELINA JOLIE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'in 20 Haziran Mülteciler Günü nedeniyle Mardin'in Midyat İlçesi'nde Suriye ve Iraklıların kaldığı AFAD Geçici Barınma Merkezi'ne yapacakları ziyarete dünyaca ünlü sinema sanatçısı ve BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie de katılacak.

İFTARDA BULUŞACAKLAR

Midyat'ın Akçakaya Mahallesi'nde bulunan 2 bin 378'ü Iraklı Ezidi ve 3 bin 47 Suriyelinin barındığı kampa Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres saat 16.00'da gelerek incelemelerde bulunduktan sonra basın açıklaması yapacak. Daha sonra kampa katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, incelemelerde bulunup sığınmacılarla birlikte iftar yemeğine katılacak.

BELEDİYE’Yİ DE ZİYARET ETTİ

Jolie’yi belediye ziyaretinde Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk karşıladı. Joli’ye belediye girişinde yerel kıyafet giymiş küçük bir çocuk çiçek verdi. Jolie ve beraberindeki BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres daha sonra Ahmet Türk’ün makamına geçerek basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Türk, Jolie’ye gümüş takımı hediye etti. Gümüş takımının aldığı en güzel hediye olduğunu belirten Jolie, "Mardin çok güzel bir şehir, beklediğimin üstünde bir yer. Hoşgörü ve barış içinde, dinlerin ve dillerin yaşadığı bir yer" dedi.

AA-DHA-İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi