Margot Robbie'li Barbie filmi bugün vizyona giriyor

Barbie.. Kız çocuklarının küçüklük oyuncağı artık büyüdü ve bugün beyazperdede büyüklerin karşısına çıkıyor. Barbie filmi vizyona girmeden önce yapılan reklam çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Hem tvlerde hem de internet mecrasında nereye baksak mutlaka Barbie temalı bir haber veya blok karşımıza çıkıyor. Peki Barbie filmi gerçekten nasıl, senaryosu, yönetmeni… İşte Barbie filmiyle ilgili detaylar.

Margot Robbie'li Barbie filmi bugün vizyona giriyor

Barbie filmini yöneten Greta Gerwig. Sinema kariyerindeki dördüncü yönetmenliğini yaptığı film Barbie. Daha önce sırasıyla Nights And Weekends, Uğur Böceği ve Küçük Kadınlar filmlerini yönetmişti. En son yönettiği Küçük kadınlar filmi IMD 7.8 puanı ile öne çıkıyor. Öyle görünüyor ki hem oyuncu-yönetmenlik hem de yazarlık tecrübesiyle Barbie filminin de izleyiciyi bu sıcak yaz günlerinde sinemaya çekebileceği öngörülüyor.

Ancak geçtiğimiz günlerde Görevimiz Tehlike gibi köklü filmlerin bile sinema salonlarına izleyiciyi çekememesi Barbie filmi yapımcılarını da korkutmuş olacak ki film vizyona girmeden prime çalışmalarına ağırlık verdiler.

Ancak ABD’li sinema eleştirmenleri yönetmen Gerwig’in Barbie filmi için tüm doğru oyuncu ve teknik ekibi seçtiği görüşünde.

GOOGLE’DA BARBİE SEVGİSİ

Dünyanın en büyük arama motoru Google’da bile Barbie ile ilgili arama yaptığınızda ekranda parıldayan ışıkları görebiliyorsunuz. Bu da Barbie ile ilgili yapılan arka plan çalışmalarının başarılı olduğunun bir diğer göstergesi.

Barbie filmi için eleştirmenlerin feminizm kokusu var söylemlerini de unutmamak gerekir. Dolayısıyla Barbie filmi çocuklardan çok yetişkinlerin izlemesi gereken bir film olduğu konusunda tüm eleştirmenler hemfikir. Büyük kısmı yetişkinlere hitap eden esprileri ve göndermeleri ile bol bol güldüren Barbie’nin büyük bir günahı da var. Bir yandan gerçek dünyanın ne kadar acımasız ve iki yüzlü olduğunu, ayrımcılığın ve ataerkil sistemin nasıl halen ezici şekilde önde olduğunu gösterirken, yani aslında bir noktada Truman Show’un yaptığını yaparken, bir yandan da anlaşılamaz bir kararlılıkla Barbie’nin plastik ve hayali dünyasına takılı kalıyor.

Başrollerinde Margot Robbie, Ryan Gosling'in oynadığı Barbie filmi bugün vizyona giriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler