Görüş Bildir

Mucize bir şekilde evlenen Mahsun Kırmızıgül ikiz bebek heyecanı yaşıyor, kimdir, eşi kaç aylık...?

Alem buysa Kral sensin ile bir anda müzik sektöre giren sonrasında sahnelerden setlere giren Mahsun Kırmızıgül 10 gün önce dünya evine girdi.Fakat daha kısa süre içinde eşinin ikiz hamile olduğu açıklandı.Son yıllarda çektiği filmler ile gündeme gelen yönetmen Mahsun Kırmızıgül geçtiğimiz günlerde Ece Binay ile dünya evine girdi.Usta oyuncunun bu kadar acele etmesindeki sebep belli oldu.

Mucize bir şekilde evlenen Mahsun Kırmızıgül ikiz bebek heyecanı yaşıyor, kimdir, eşi kaç aylık...?

Ekranların sevilen yüzlerinden biri olan ve en son Mucize filmi ile ekranlar karşısına gelen ünlü yönetmen Mahsun Kırmızıgül geçtiğimiz günlerde Ece Binay ile evllikleri ile gelmişti. Şimdi ise gündeme bebek sürprizi ile gelen Ece Binay'ın ikiz bebek 3 aylık hamile olduğu öğrenildi. 23 yıl sonra ikinci kez baba olmanın heyecanını yaşacak olan Mahsun Kırmızıgül bu duruma çok şaşırttı.

Müziğin yanı sıra yönetmenliğini yaptığı sinema filmleriyle de adından söz ettiren Mahsun Kırmızıgül, bir yıldır birlikte olduğu avukat sevgilisi Ece Binay ile geçtiğimiz hafta Los Angeles’ta sürpriz bir nikahla dünyaevine girmişti. Çiftin, ani şekilde evlenmelerinin altında Binay’ın hamile olmasının yattığı iddia edildi. Binay’ın üç aylık hamile olduğu ve ikiz bebek beklediği ortaya çıkınca sevgililerin, bir anda evlenmeye karar verdikleri konuşuluyor. Nikah tarihini erkene çekmek zorunda kalan Kırmızıgül’ün, oğlu Mahmut’un ardından 23 yıl sonra ikinci kez baba olmanın heyecanını yaşadığı belirtildi. Amerika’da balayı yapan çift, kısa süre sonra Türkiye’ye dönecek.

90 yıllarda Alem buysa kral sensin türküsü ile bir anda yıldızı parlayan sonrasında bir çok albüme imzasını atan Mahsun Kırmızıgül aldığı radikal karar ile sahnelerden setlere dönüş yapmıştı.Geçtiğimiz günlerde Başbakan Davutoğluna Surda yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları üzerinden mesaj atan Kırmızıgül hakkında eski müzik şirketi ortağının oldu Volkan Topaloğlundan vahim iddialar ortaya atıldı.Prestij Müzik zora girdiğinde babamı yapayalnız bıraktı. Babam üzüntüsünden hastalandı. Bunu yapan kişi bir yabancı olsa, babamın ağrına gitmezdi. Mahsun'u evladı gibi gördüğü için darmadağın oldu

90'lı yılların başında Prestij Müzik'te Mahsun Kırmızıgül ile ortak olan Hilmi Topaloğlu'nun büyük oğlu Volkan Topaloğlu, babasının vefatından Kırmızıgül'ü sorumlu tuttu. Bugüne kadar sessiz kalan, hatta ünlü yapımcının oğlu olduğu yakın çevresi tarafından bile bilinmeyen Volkan Topaloğlu, ilk kez Günaydın'a konuştu.

Kırmızıgül'ün Twitter'da, operasyonlar nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirip 'Nasıl bu kadar zalim oldunuz?' diye yazmasına tepki gösteren Volkan Topaloğlu; Kırmızıgül'ün önce babasına, sonra da ülkesine ihanet ettiğini söyledi. Topaloğlu'nun açıklamaları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, rahmetli babam Hilmi Topaloğlu'nun çok yakın arkadaşıydı. Fırsat buldukça bir araya gelir, istişarelerde bulunurlardı. Kırmızıgül'ün, Cumhurbaşkanımız'ın kurduğu yeni Türkiye ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile ilgili attığı tweet'ler içimi ürpertti. Bunları okuyunca; Kırmızıgül'ün rahmetli babama yaptığı ihanet aklıma geldi ve ülkemize karşı ihaneti de beni şaşırtmadı. O yüzden ilk kez Mahsun Kırmızıgül hakkında konuşmak istedim.

Dışarıdaki insanlar beni Hilmi Topaloğlu'nun oğlu olarak dahi tanımaz. Hep en geride, sessiz ve gizli kalmayı tercih ettim. Bugüne kadar duruşum bu yöndeydi. Rahmetli babam Hilmi Topaloğlu ile Mahsun Kırmızıgül'ün yaşadıklarını samimi bir şekilde ilk kez anlatacağım. Babamın beyninde tümör çıktığında ve ameliyat sürecinde Mahsun Kırmızıgül onu ziyaret etmedi. Etrafındaki kişilere babamın rahatsızlığı ile ilgili 'Numara yapıyor' diye yorumlarda bulunuyordu. Babamın hastalığı sekiz-dokuz ay sürdü ve Kırmızıgül hiçbir şekilde babamı aramadı, hastalığıyla ilgilenmedi. Hastalığı son aşamadayken, tepki görmemek için ziyarete geldi.

Babam o dönemde Mahsun Kırmızıgül'ü silmişti. Onun için hep 'nankör' diyordu. Herkese "Mahsun Kırmızıgül beni sattı, yalnız bıraktı" derdi. Onun tavırlarına çok içerledi. Babam, Mahsun onu yalnız bırakıp sattığı için o hastalığa yakalandı. Yaşadığı üzüntüler nedeniyle beyninde tümör çıktı.

'ÖZCAN'I VE ALİŞAN'I KISKANDI'

O dönem Prestij Müzik'te çalışıyordum. Mahsun Kırmızıgül şirkette durmamı istemezdi. Çocuklarının Hilmi Topaloğlu'nun yanında olmasını ve bizi görmeyi kesinlikle istemiyordu. Amcam Mustafa Topaloğlu'nun da şirkete gelmesini istemezdi. Zaten amcama verdiği sözü de tutmadı. Amcam, 'Yıkılmadım Ayaktayım' şarkısını yaptığında, Mahsun şarkıyı alabilmek için amcama ev ve araba sözü verdi. Sonra şarkı patladı ama amcama ne ev, ne de araba aldı.

Prestij Müzik'te kendisinin dışında kimsenin parlamasını istemezdi. Özcan Deniz askerden döndükten sonra, içindeki kıskançlık duygusuyla onun albüm yapmasına engel olmaya çalıştı. 'Prestij Müzik'in ağası da, kralı da ben olayım' diye düşünüyordu. "Özcan'ın askerden önceki albümünden zarar ettik, başka albüm yapmayalım" dedi. Halbuki zarar edilen bir albüm değildi. Rahmetli babam, "Ben bu albümü yapacağım. Zarar ederse, benim haneme yazarız" dedi. Sonra 'Yalan mı?' albümü yapıldı ve müthiş patladı! "Zararı bana yazın" diyen babam, sonra o albümün karını ortaklarıyla paylaştı.

Kırmızıgül, Alişan'ı hiç çekemezdi; albümünün yapılmasını istemiyordu. Babam hep derdi, "Mahsun, Alişan'ı kendisine rakip görüyor" diye. Sonra Mahsun, Prestij Müzik'e popçuları ve kendi tarzı dışındaki sanatçıları toplamaya başladı. Kendi branşında tek olmak istiyordu.

Babam onu evladı olarak görüyordu. Fakat Mahsun; babama, meşhur olmadan önce 'Hilmi Baba', meşhur olunca

'Hilmi Abi', sonra da 'Hilmi' diye hitap etti. O yaştaki insana saygısızca 'Hilmi' diyordu.

Prestij Müzik'e Diyarbakır'dan hemşehrileri geliyordu. Yol parası veya başka bir şey istediklerinde "Benim burada olmadığımı söyleyin, 'Yokmuş' deyin, kovun gitsin" diyerek onları gönderiyordu.

'BABAMI ÖLDÜRTMEYE ÇALIŞTI'

Prestij Müzik zora girdiğinde babamı yapayalnız bıraktı. Babam üzüntüsünden hastalandı. Bunu yapan kişi bir yabancı olsa, babamın ağrına gitmezdi. Mahsun'u evladı gibi gördüğü için darmadağın oldu. "Bana bunu bir yabancı yapsa ağrıma gitmez. Oğlum dediğim insan bunu yaptı" derdi. Sonunda da sağlığından oldu.

Babamı hastalığı sırasında arayıp sormayan, öldükten sonra da sadece insanlar görsün diye üzüntülü tavırlar sergileyen Kırmızıgül, babam hayattayken bazı aşiret aileleri ile görüşüp onun öldürülmesini isteyecek kadar alçalmış bir insandır. Bu çok acı... Onu bugünlere getiren Hilmi Topaloğlu'nu ortadan kaldırmak için gittiği aşiret aileleri ona, 'Hilmi Topaloğlu'nun sende büyük emeği var. Bir sıkıntı varsa konuşarak çözmeye çalışalım' demişler. Mahsun ise babamın öldürülmesini istemeye devam etmiş.

Daha konuşulacak çok şey var fakat ben suskunluğumu devam ettireceğim. Babam, hastalığı sırasında Mahsun'un gerçek yüzünü görünce kim bilir kaç defa öldü..

Hilmi Topaloğlu Kimdir

1952 yılında Sakarya'nın Karasu Kızılcık Köyü'nde dünyaya geldi. Artvin Hopalı bir baba ve Trabzonlu annenin 11 kardeşinden biri olan Hilmi Topaloğlu, fakir bir ailenin çocukluk geçirdi. İlkokula devam ederken pazarlarda çalıştı, simit sattı, boyacılık yaptı. Sakarya Meriç Lokantasında önce bulaşıkçılık sonra komilik ve garsonluk yaptı.Sakarya'da olduğu yıllarda futbol oynayan 1970 yılında Sakarya Spor'da bir sene futbol oynadı.Ayağı kırılınca futbolu bıraktı.

1976 yılında İstanbula gelen Hilmi Topaloğlu, ilk olarak gece kulübü ve barlarda komilik yaptı. Daha sonra komilik ve garsonluk yaptığı bu yerlerde uzun yıllar işletmeci olarak görev yaptı. Türkiye'nin en büyük gazinolarında metro del olarak çalışan Hilmi Topaloğlu, müzik sektörüne 1992 yılında girdi. Kardeşi Mustafa Topaloğlu ve İstanbul'a ilk geldiğinden itibaren tanışıp arkadaş olduğu Burhan Aydemir ile birlikte Nokta Müzik firmasını kurdu. Bir müddet sonra Mustafa Topaloğlu firmadan ayrıldı. Hilmi Topaloğlu, Burhan Aydemir ile birlikte yoluna Prestij Müzik olarak devam etti. Daha sonra ise 1994 yılında, firmanın sanatçılarından Mahsun Kırmızıgül de firmanın üçüncü ortağı oldu.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde tedavi görürken durumu daha da kötüleşen Topaloğlu, 1 Eylül 2003'ün sabah saatlerinde vefat etti.

Hilmi Topaloğlu evli ve üç erkek çocuk sahibiydi.

Ünlü yönetmen ve oyuncu Mahsun Kırmızıgül bir yıldır birlikte olduğu Ece adlı avukat sevgilisi ile dün gece Los Angeles'da evlendi.Ünlü yönetmen ve oyuncu Mahsun Kırmızıgül bir yıldır birlikte olduğu Ece adlı avukat sevgilisi ile dün gece Los Angeles'da evlendi.Yaz aylarında nikah masasına oturmayı planlayan ancak düğün tarihlerini erkene alan ünlü çift, 30 kişilik davetlinin katıldığı nikah töreniyle dünyaevine girdi. 90 yıllarda müzik piyasasına giren Alem Buysa Kral Sensin türküsü ile 7 den 77 ye herkesin begenisini kazanan sonrasında bir çok albüm çıkararak şöhretin zirvesine çıkan Mahsun Kırmızıgül verdiği ani karar ile müzik söktöründen dizi ve sinema sektörüne girdi.Kurduğu film şirketi ile bir çok önemli projeye imza atan yönetmenlik ve oyunculukta yapan Mahsun sonunda bekarlığa veda ediyor.Son zamanlarda Avukat sevgilisi ile adı duyulan aktör Abd de evleniyor bu sade düğün için sadece 30 kişiye daveti yolladığı açıkladı.

SENİNLE YAŞLANMAK İSTİYORUM

Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen ünlü sinemacı, Binay’a “Evet” derken duygusal bir konuşma yaptı.

Kırmızıgül’ün “Aşkın ne zaman sana geleceğini, seni nerede bulacağını bilemezsin. Ece, seninle yaşlanmak istiyorum” sözleri davetlilerden büyük alkış aldı. Davetlilerden düğünle ilgili gizlilik sözü alan ünlü çift, nikâh fotoğrafının sosyal medyaya düşmesine ise engel olamadı.

Yaz aylarında planlanan düğün, 13 Şubat’ta Amerika’da yapılacak. Los Angeles’ta düzenlenecek törene aralarında Kenan Doğulu-Beren Saat’in de olduğu 30 kişi davet edildi.Kır düğünüyle evlenecek olan Kırmızıgül ve sevgilisi düğünden bir gün önce Amerika’ya uçacak.Davetlilerden düğünle ilgili gizlilik sözü alan Kırmızıgül, konukları için iki günlük gezi organize etti.Ünlü sanatçının 5 bin dolarlık tektaşla evlenme teklifi ettiği sevgilisi için düğüne davet ettiği dostlarına “Hayalimdeki düğünü hayalimdeki kadına yapıyorum” dediği öğrenildi.

90 yıllarda Alem buysa kral sensin türküsü ile bir anda yıldızı parlayan Mahsun Kırmızıgül son zamanlarda doğum büyüdüğü il ve ilçede çıkan çatışmalara duyarsız kalmadı fena patladı.Ekranların sevilen yüzlerinden biri olan ve son olarak Mucize adlı filmi sinema severlerin önüne seren ünlü oyuncu Mahsun Kırmızıgül Pkk'nın sıkışması ile sosyal medyadadan sözde barış adlı çağrı yolladı. Seçimlerin ardından siyasi mesaj vermeyi bırakan Mahsun Kırmızıgül, bugün attığı tweetlerde Güneydoğu'da yaşananlar için devleti suçladı.

Ünlü sanatçı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül Twitter hesabından Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalarla ilgili tweetler attı. "Benim tüm anılarım, doğup büyüdüğüm Diyarbakır'ın Sur bölgesinde iç çatışmalarla yerle bir oldu" diyen Kırmızıgül, Başbakan'a seslenerek, "Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz nasıl oldunuz ey başbakan?" dedi

Kırmızıgül şunları yazdı;

"Yaralı olan çocukları ve yaşlı insanları ölüme terketmek hangi dinde yazar. Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz nasıl oldunuz ey başbakan?

Şu an yarılı olan çocukların günahı ne? Yazık değil mi? Günah değil mi? Merhamet ve vicdanlarınıza ne oldu?

Tarihinde de onlarca katliam olan bu sancılı coğrafyada, savaş tüm acısı ile insanlığın yüzüne karalar çalıyor. Yine kan, yine gözyaşı var.

Merhamet ve vicdan sahibi insanların ve gerçekten Allah korkusunu içinde taşıyanların kardeş savaşına kayıtsız kalmaması gerekiyor.

Terör, savaş, ölüm, barbarlık, zorbalık adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bin kez lanet olsun.

Silahlarla, ölümlerle hiç bir yere varılamaz. Toplum olarak tek ihtiyacımız sevgi, saygı, biraz empati ve merhamettir.

Barış istemek kadar dünyada daha asil ve daha güzel bir eylem olamaz.

Bayramlar bile küs olan insanların barışması için, çocukların büyüklerin ve fakir fukaranın mutlu olması için vardırlar.

Oysa barış varken savaş isteyenlerden daha kötü ne olabilir ki dünyada. Yaşasın Barış ve kardeşlik.

Sadece düşünün! Doğduğunuz ev, büyüdüğünüz sokaklar, gittiğiniz okul, namaz kıldığınız cami paramparça olsaydı ne yapardınız?

Benim tüm anılarım, doğup büyüdüğüm Diyarbakır'ın Sur bölgesinde iç çatışmalarla yerle bir oldu.

Eski komşularım, ailem ve arkadaşlarımla birlikte bu savaşın içinde yer alan yüzbinlerce masum insanın hayatı karardı.

Gerçekler, bazen onları görmek istemeyeceğimiz kadar karanlık ve yoğun acılarla bezenmiş olabilir;

O yüzden de pek çok insan çevresinde yaşanan acı dolu gerçekleri görmezden gelerek umarsızca yaşamaya devam edebilir.

Oysa, bugün kaçmaya çalıştığımız her gerçek Irak'ta ve Suriye'de olduğu gibi, bir gün gelip yumruk olup suratımıza çarpabilir.

İşte o an her şey için çok geç kalmış olabiliriz.

Lütfen ama lütfen! Akan kardeş kanını durdurmak için barışın yanında yer alıp, tepkinizi barışçıl bir şekilde TARAF olmadan ortaya koyun..

Terör, savaş, ölüm, barbarlık, zorbalık adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin bin kez lanet olsun."

Ekranların sevilen yüzlerinden biri olan ve son olarak Mucize adlı filmi sinema severlerin önüne seren ünlü oyuncu Mahsun Kırmızıgül Pkk'nın sıkışması ile sosyal medadan sözde barış adlı çağrı yolladı. Seçimlerin ardından siyasi mesaj vermeyi bırakan Mahsun Kırmızıgül, bugün attığı tweetlerde Güneydoğu'da yaşananlar için devleti suçladı.

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği temizlik operasyonlarının ardından PKK'nın köşeye sıkışmasıyla birlikte "sözde barış" çağrısı yapan isimlerin arasına Mahsun Kırmızıgül de eklendi.

BAŞBAKAN'A: NASIL BU KADAR MERHAMETSİZ OLDUNUZ

Operasyonları ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef alan Kırmızıgül'ün PKK'ya tek laf etmemesi dikkat çekti.

Yaptığı açıklamada, bölgedeki camileri yakan, kendisine destek vermeyen bölge halkını katleden, çocukları ve yaşlıları hedef alan PKK terör örgütüne tek laf etmeyen Kırmızıgül, gerçekleştirilen operasyonların ardından PKK'nın köşeye sıkışmasıyla birlikte "sözde barış çağrısı" yaptı.

 Bu sabah Beyaz TV'deki Söylemezsem Olmaz programına konuk olan şarkıcıÜnlü sanatçı Alişan, Mahsun Kırmızıgül ile ilgili çok konuşulacak önemli açıklamalarda bulundu.Mahsun kırmızıgül Bir basın toplantısı yaparız hayranlarımı üzerine salarım seni tükürükle boğarlar Zor durumdayız bize verdiği parayı geri istiyor ancak Alişan'ı Alişan yapan biziz deriz. Paranı geri vermezsek bizi mahkemeye veremezsin, uğraşırım seninle diyerek tehdit ettiğini açıkladı.

Bu sabah Beyaz TV'deki Söylemezsem Olmaz programına konuk olan şarkıcı Alişan, müzik piyasasına ilk kez girdiği “Prestij Müzik” günlerini anlattı.'Rahmetli Hilmi Topaloğlu'nun zorlamalarıyla bir yere geldim' diyen Alişan, 'Daha önce müzik dünyasının o günlerde en çok konuşulan isimlerinin arasına gireceğim, dizi çekeceğim bu kadar para kazanacağım 3-4 (İbrahim Tatlıses-Özcan Deniz-Mahsun Kırmızgül) kişiden biri olacağım aklıma gelmezdi. Aynalı Tahir dizisini 26 bölüm bedava çektim ancak o dönemler vergi rekortmenleri listesinde 9'ncu sıradaydım' diye konuştu.

KIRMIZIGÜL “HAYRANLARIMI ÜZERİNE SALARIM, SENİ TÜKÜRÜKLE BOĞARLAR”

Prestij müziğin sahibi Mahsun Kırmızıgül'e borç vererek kendisine de bir albüm çıkardığını söyleyen Alişan, 'Daha sonra paramı geri istedim. Mahsun beni 'Biz seni adam etti. Bizim sayemizde para kazandın. Zor günümüzde para verdin, geri istiyorsun. Bir basın toplantısı yaparız, hayranlarımı üzerine salarım seni tükürükle boğarlar,. Zor durumdayız bize verdiği parayı geri istiyor ancak Alişan'ı Alişan yapan biziz deriz. Paranı geri vermezsek bizi mahkemeye veremezsin, uğraşırım seninle' diyerek tehdit etti. Daha sonra Hilmi Topaloğlu sayesinde paramı bir hafta sonra aldım. Ancak hala aramız iyi değildir dargınım' ifadelerini kullandı.

'MAHSUN İSMİNİ DUYMAK İSTEMİYORUM'

Oya Aydoğan'ın 'Ben sizi bir düğünde yanyana görmüştüm' sözleri üzerine Alişan 'Yıllar sonra Mahsun'la karşılaştık, ben yanına gittim sarıldım ama Mahsun soğuk davrandı. Sonra babam geldi, babam onu görünce 'merhaba' dedi ,babama da böyle yaptı ve soğuk davrandı. Bana her şeyi yap küçüğüyüm ama babama da yaptı. İnan tanıdık düğün olmasa daha büyük bir şey yapardım, bende sırtımı döndüm gittim. Mahsun ben sahneye çıkınca düğünü terketti. O günden sonra abim değil. Bir daha ismini duymak istemiyorum” dedi.

Mucize, yönetmenliğini ve senaristliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 2014 yapımı sinema filmidir. Film 1 Ocak 2015 tarihinde beyazperdede gösterime girmiştir. Çekimleri İzmir (Foça) ve Kars (Kağızman)'a bağlı bir köyde gerçekleştirilmiştir

Konusu

Filmin konusu 1960 yılında Mahir isimli öğretmenin İzmir'den doğu illerinden birine tayini ve sonrasında yaşadıklarını anlatsa da, asıl işlenen konu engelli insanlara, engelli adayları insanların nasıl baktığı ve davrandığı ile ilgili.

Bir öğretmenin bir kişinin, bir kişinin bir ailenin ve dolayısıyla bir köyün belki de zincirleme olarak tüm dünyayı nasıl değiştirebileceğini de göstermekte. Tabi sadece öğretmen değil, aşkın da gücünü çok farklı bir biçimde işleyip göstermiş oluyor.

Filmde Mahir öğretmen ailesi ve çocuklarını geride bırakıp geri dönebilecekken zor olanı seçip kalıyor; üstüne üstlük, kendi cebinden parayla köye okul yaptırıyor ve kızları okula göndermeyen ve onları sadece bir mal olarak gören zihniyeti yıkmaya çalışıyor.

Aziz karakteri ise ilk başlarda köyün delisi gibi bir imaj veriyorken ve Mahir öğretmen de kendisinden korkarken zamanla, aslında onun da duygularının olduğunu ve herkes gibi hissettiğini ancak onlar gibi davranamadığını seziyor. Ona konuşmayı ve yazı yazmayı öğretiyor.

Filmin geneli Aziz'in diğer erkek kardeşleri için annelerinin kız isteme adetlerini esprili bir şekilde kullanıcıya sunarken, Aziz'in kendini normal bir birey olarak kabul ettirmeye başladığı bir dönemde bir talih kuşu konuyor.

Aziz için kız istemeye gidiliyor ve evleneceği kız, kardeşlerinin eşlerinin aksine her şeyiyle tam bir güzellik abidesi. Ancak bu hem Aziz hem de eşi için bir kabus oluyor. Aziz'in durumu ve eşinin güzelliği diğer köy ahalisi tarafından çekilmeyince onlar da çareyi kaçmakta buluyor.

Aziz ve ailesi 7 yıl sonra iyileşmiş bir şekilde Muallim Mahir ile birlikte dönüyor ve bütün köy ahalisi buna şaşırıyor. Bu görüntüden sonra film sona eriyor.

Mucize, yönetmenliğini ve senaristliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 2014 yapımı sinema filmidir. Film 1 Ocak 2015 tarihinde beyazperdede gösterime girmiştir. Çekimleri İzmir (Foça) ve Kars (Kağızman)'a bağlı bir köyde gerçekleştirilmiştir.Konusu

Filmin konusu 1960 yılında Mahir isimli öğretmenin İzmir'den doğu illerinden birine tayini ve sonrasında yaşadıklarını anlatsa da, asıl işlenen konu engelli insanlara, engelli adayları insanların nasıl baktığı ve davrandığı ile ilgili.

Bir öğretmenin bir kişinin, bir kişinin bir ailenin ve dolayısıyla bir köyün belki de zincirleme olarak tüm dünyayı nasıl değiştirebileceğini de göstermekte. Tabi sadece öğretmen değil, aşkın da gücünü çok farklı bir biçimde işleyip göstermiş oluyor.

Filmde Mahir öğretmen ailesi ve çocuklarını geride bırakıp geri dönebilecekken zor olanı seçip kalıyor; üstüne üstlük, kendi cebinden parayla köye okul yaptırıyor ve kızları okula göndermeyen ve onları sadece bir mal olarak gören zihniyeti yıkmaya çalışıyor.

Aziz karakteri ise ilk başlarda köyün delisi gibi bir imaj veriyorken ve Mahir öğretmen de kendisinden korkarken zamanla, aslında onun da duygularının olduğunu ve herkes gibi hissettiğini ancak onlar gibi davranamadığını seziyor. Ona konuşmayı ve yazı yazmayı öğretiyor.

Filmin geneli Aziz'in diğer erkek kardeşleri için annelerinin kız isteme adetlerini esprili bir şekilde kullanıcıya sunarken, Aziz'in kendini normal bir birey olarak kabul ettirmeye başladığı bir dönemde bir talih kuşu konuyor.

Aziz için kız istemeye gidiliyor ve evleneceği kız, kardeşlerinin eşlerinin aksine her şeyiyle tam bir güzellik abidesi. Ancak bu hem Aziz hem de eşi için bir kabus oluyor. Aziz'in durumu ve eşinin güzelliği diğer köy ahalisi tarafından çekilmeyince onlar da çareyi kaçmakta buluyor.

Aziz ve ailesi 7 yıl sonra iyileşmiş bir şekilde Muallim Mahir ile birlikte dönüyor ve bütün köy ahalisi buna şaşırıyor. Bu görüntüden sonra film sona eriyor.

MAHSUN KIRMIZIGÜL KİMDİR?

1981 yılında müzik çalışmalarına başlayan şarkıcı amatör olarak altı albüm yaptı. Prestij Müzik, Mahsun Kırmızıgül'le birlikte yüzde 600'lere varan büyük bir atılım göstererek 5 yıl içinde müzik sektöründe zirveye taşındı[kaynak belirtilmeli]. Özcan Deniz Yalan mı; Haluk Levent Bir Gece Vakti; Seda Sayan Ah Geceler; Alişan Var ya; Ayhan Aşan Sen de mi; Ertuğrul Polat Gittiğin O Gün; Gülşen Yiğidim gibi çalışmaların, besteleri ve müzik yönetmenliğinde çalıştı. Şirketin birçok sanatçısına da müzikal anlamda bestelerini verdi.1994 yılında yayınladığı albümü "12'den Vuracağım"'dan "Bebeğim Benim" şarkısı ile pop şarkıların yayınlandığı pek çok televizyon müzik listelerinde bir Arabesk / Fantezi şarkısı olarak yüksek başarı yakaladı. 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde Arabesk En İyi Erkek kategorisinde aday gösterildi. "12'den Vuracağım" albümü "Bebeğim / Kardeşlik Türküsü" adıyla da bilinmektedir.1998 Mayıs'ta çıkardığı Yıkılmadım adlı albümü ile o zamanlar müzikal anlamda imzasını atan Mahsun Kırmızıgül, bu albümü için toplam üç video klip çekti. Bu albüm şimdiye kadar 2.500.000 adet sattı, 1998 Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda ödül aldı. "Fantezi Müzik" dalında "Yılın Sanatçısı" seçilirken, "Yıkılmadım" adlı parçası da "Yılın Şarkısı" seçildi.

1998'in en çok satan albümü ise 2.500.000 satış ile Yıkılmadım adlı albümü idi[kaynak belirtilmeli]. Sanatçı ayrıca aynı yıl içinde "Türk Halk Müziği" dalında Altın Kelebek ödülünü alarak "Yılın Sanatçısı" seçildi. Magazin Gazeteciler Derneği'nin geleneksel ödülünde ise yine "Yılın Sanatçısı" seçildi.Mahsun Kırmızıgül'ün ortağı ve aynı zamanda sanatçısı olduğu Prestij Müzik etiketi ile çıkan albümleri için çekilip gösterime giren klipler ise, "Alem Buysa Kral Sensin", "Bebeğim, Allah'ını Seveyim", "Ağlama Sen", "Maço Erkek", "Ben de Sizdenim", "Kardeşlik Türküsü", "İnsan Hakları", "Sevdalıyım", "Bu Sevda Bitmez", "Taşra Delikanlısı", "Kızlar", "Hemşerim", "Belalım", "Her Şeyim Sensin", "Yıkılmadım", "Yoruldum", "Kardeşe Ağıt", "Kahpe Felek", "Göçmen Kızı", "Garip". 1 Müzik etiketi ile; "Vefasız", "Sarı Sarı", "Daye", "Düş de Gör-Nemrud'un Kızı", "Saygımdan", "Hayat Ne Garip", "Ay Aman", "Bizden Değildir", "Azar Azar", "Dinle", "Gül Senin Tenin".

Mucize

Mucize, yönetmenliğini ve senaristliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 2014 yapımı sinema filmidir. Film 1 Ocak 2015 tarihinde beyazperdede gösterime girmiştir. Çekimleri İzmir (Foça) ve Kars (Kağızman)'a bağlı bir köyde gerçekleştirilmiştir.

Konusu

Filmin konusu 1960 yılında Mahir isimli öğretmenin İzmir'den doğu illerinden birine tayini ve sonrasında yaşadıklarını anlatsa da, asıl işlenen konu engelli insanlara, engelli adayları insanların nasıl baktığı ve davrandığı ile ilgili.

Bir öğretmenin bir kişinin, bir kişinin bir ailenin ve dolayısıyla bir köyün belki de zincirleme olarak tüm dünyayı nasıl değiştirebileceğini de göstermekte. Tabi sadece öğretmen değil, aşkın da gücünü çok farklı bir biçimde işleyip göstermiş oluyor.

Filmde Mahir öğretmen ailesi ve çocuklarını geride bırakıp geri dönebilecekken zor olanı seçip kalıyor; üstüne üstlük, kendi cebinden parayla köye okul yaptırıyor ve kızları okula göndermeyen ve onları sadece bir mal olarak gören zihniyeti yıkmaya çalışıyor.

Aziz karakteri ise ilk başlarda köyün delisi gibi bir imaj veriyorken ve Mahir öğretmen de kendisinden korkarken zamanla, aslında onun da duygularının olduğunu ve herkes gibi hissettiğini ancak onlar gibi davranamadığını seziyor. Ona konuşmayı ve yazı yazmayı öğretiyor.

Filmin geneli Aziz'in diğer erkek kardeşleri için annelerinin kız isteme adetlerini esprili bir şekilde kullanıcıya sunarken, Aziz'in kendini normal bir birey olarak kabul ettirmeye başladığı bir dönemde bir talih kuşu konuyor.

Aziz için kız istemeye gidiliyor ve evleneceği kız, kardeşlerinin eşlerinin aksine her şeyiyle tam bir güzellik abidesi. Ancak bu hem Aziz hem de eşi için bir kabus oluyor. Aziz'in durumu ve eşinin güzelliği diğer köy ahalisi tarafından çekilmeyince onlar da çareyi kaçmakta buluyor.

Aziz ve ailesi 7 yıl sonra iyileşmiş bir şekilde Muallim Mahir ile birlikte dönüyor ve bütün köy ahalisi buna şaşırıyor. Bu görüntüden sonra film sona eriyor.

Talat Bulut Kimdir?

Talat Bulut, 23 mart 1956’da Sarıkamış Kars'da Medet Bulut - Altun Bulut çiftinin 10uncu çocukları olarak doğdu. Talat Bulut doğduğunda babası Medet Bulut TCDD’a Sarıkamış yol memurudur.

 1975 yılında Ankara Kurtuluş lisesini bitirdi. Eğitimini, Hacettepe Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği bölümünde sürdürürken 2. sınıfta iken tiyatro için okuldan ayrıldı. Talat Bulut, Aynı yıl Ankara Sanat Tiyatrosu'nun oyuncu seçmelerine katıldı, 15 kişi alacaklarmış müracaat eden 450 kişi içinden 15’e girmeyi başardı. Bir sene süren kursu birincilikle bitirdi ve sanat yaşamına 1976 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Dimitrov adlı oyunda sahneye çıkarak başladı.

1979 da Ali Özgentürk’ün yönettiği “Hazal” filminde Türkan Şoray’la birlikte oynayarak sinemaya geçtiği ilk filmi oldu.

Yeşilçam'ın "Binbir surat"ı Talat Bulut, Abuzer Kadayıf'taki rolü için yıllardır uzattığı saçlarına acımadı kestirdi.

Talat Bulut; halen sinema ve dizi filmlerde rol almanın yanısıra bir yıl tekstille uğraştı, şimdilerde ise seslendirme çalışmaları da yapmaktadır.

Talat Bulut, Tiyatro sanatçısı Esin Afşar ile Kerim Afşar'ın kızı Pınar Afşar (Bulut) ile evli ve Hazal (d.1996) adında bir kız babasıdır.

Müzik olarak; en çok Cecilia Bartoli dinliyor, cazz bach ve Fransız chansonlar. Türkiye’den de sadece otantik türküleri. Yönetmen olarak Fasbinder, Lars von Triers, Tarkovsky Almodovar; oyunculardan ise Al Pacino, Jeremy Irons, Emma Thompson'ı beğeniyor.

1 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren, senaryosunu yazan ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı "Mucize" adlı sinema filminde Talat Bulut başrolde olarak bir öğretmeni canlandırırken Mahsun Kırmızıgül, Mert Turak, Erdem Yener, Büşra Pekin ile birlikte rol aldı.

Ödülleri

1983’te 25. Karlovy Vary Film şenliği (Çekoslavakya) Prag Ün. Sinema Enstitüsü “Karakter oyunculuğu ödülü” , Derman

1983’te 20. Antalya Film Festivali’nde ‘Derman’ adlı filmle ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

1988’de Orhan Oğuz’un ‘Her Şeye Rağmen’ adlı filmiyle I. Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçildi.

1995’de 7. Ankara Film Festivali , En İyi Erkek Oyuncu, Manisa Tarzanı

2000’de 37. Antalya Film Şenliği, En İyi Erkek Oyuncu, Melekler Evi

2000’de 22. Siyad Türk Sineması Ödülleri, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Abuzer Kadayıf

Rol aldığı tiyatro oyunları :

1978 - Tak-Tik : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1977 - Akıllı Hayvanlar : (Ahmet Tünel) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1977 - Sakıncalı Piyade : (Uğur Mumcu) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1976 - Komün Günleri : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1976 - İşçi (oyun) : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1975 - Aladağlı Mino : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1975 - Nereye Payidar : (Bilgesu Erenus) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1974 - Dimitrof : (Hedda Zinner)- Ankara Sanat Tiyatrosu

1974 - Ana : (Maksim Gorki) - Ankara Sanat Tiyatrosu

Filmleri

2015 - Mucize

2009 - Kasaba

2007 - Mutluluk

2007 - Annem

2005 - Saklambaç

2003 - Aşk Olsun

2000 - Melekler Evi

2000 - Abuzer Kadayıf

2000 - Köçek

1995 - Cemile Ve Umudun Masalı

1994 - Manisa Tarzanı

1988 - Herşeye Rağmen

1987 - Kurtar Beni

1986 - Prenses

1986 - Son Urfalı

1986 - Su

1986 - Yapayalnız

1986 - Yunus Emre

1985 - Kurbağalar

1985 - Kuyucaklı Yusuf

1984 - Fidan

1984 - Karanfilli Naciye

1984 - Firar

1983 - Derman

1982 - Göl

1982 - Çayda Çıra

1982 - Yaşamak Seninle Güzel

1981 - Yılanı Öldürseler

1980 - Beni Böyle Sev

1979 - Hazal

ALİŞAN KİMDİR?

19 Haziran 1976 Beyoğlu, İstanbul), Türk şarkıcı İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin Şişhane semtinde dünyaya geldi. Aslen Bingöl'lüdür. Sırasıyla Kuvay-ı Milliye ilkokulunu, Özel Şişli Koleji ortaokulunu, Özel Evrim Lisesini bitirdi. Çok istemesine rağmen Latin Dansları Okulu imtihanlarını 1 puanla kaybedip pilot olamadı ve İ.T.Ü Konservatuvar bölümünü kazandı. Müzik hayatının yoğunluğundan 3. Sınıfın sonunda devamsızlık yüzünden okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Müzik piyasasına atılana kadar adı Serkan Burak’tı. Müzik yeteneği, küçük yaşlarda ailesi tarafından anlaşıldı. Henüz iki yaşındayken, İbrahim Tatlıses'in "Sabuha", İzzet Altınmeşe'nin "Maden Dağı" adlı türkülerini ezbere okurdu. Okul yıllarında öğretmenleri ders arasında Alişan'a türkü söyletirlerdi. Bu, liseyi bitirene dek sürdü. Lise 1. sınıftayken, babasının maddi desteğiyle ilk kasetini yaptı. Ancak bunu, gerçek bir kaset çalışması olarak kabul etmiyor. İlk albümü 'Derdo - Elazığ'ın Güzelleri' albümünü 1991 yılında çıkartmıştır. İkinci albümü 'Delimisin Ne' albümünü 1994 yılında çıkartmıştır. Aşık Oldum'u 18 Nisan 1996 tarihinde Kral Müzik etiketiyle piyasaya çıkardı. Dedesi ve dayısının yakın dostu olan, Prestij Müzik'in ortağı Hilmi Topaloğlu tarafından keşfedilen Alişan, daha sonra firmanın diğer ortağı Mahsun Kırmızıgül’ün de desteğiyle ikinci albümü 'Sana Bir şey Olmasın'ı 25 Ekim 1997'de piyasaya çıkardı. Albümün çıkış parçası "Kralı Gelse" adlı parçayla müzik dünyasında büyük yankı uyandırdı. 1998 yılında Aynalı Tahir adlı diziyle Televizyon dünyasında yepyeni bir döneme imzasını attı. Üçüncü albümü 'Var Ya'yı 13 Şubat 1999'da Prestij Müzik etiketiyle piyasaya çıkardı. Bu albümle müzik piyasasındaki yerini perçinledi. Aynı yıl Kurt Kapanı dizisiyle yine adından çok söz ettirdi.

Haluk Bilginer Kimdir?

Haluk Bilginer, 1954 doğumlu sinema ve tiyatro oyuncusu. Ulusal ve Uluslararası Sinema ve Tiyatro Ödülü’nün sahibi usta aktör, aynı zamanda başarılı bir televizyon oyuncusu ve dublaj sanatçısı.

 Haluk Bilginer, üç çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak, 5 Haziran 1954’te İzmir’de dünyaya geldi. Tam adı Nihat Haluk Bilginer'dir. Annesi ev hanımı Bedriye Hanım, babası İzmirli sigortacı Tahsin Bilginer'dir. Lise son sınıfta okulunun tiyatro koluna girdi ve Demokrat İzmir Gazetesi'nin açtığı liselerarası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü aldı. Jürideki tiyatro müdürü Ragıp Haykır'ın davetiyle İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak çalıştı.

Lise öğrenimini bitirmesinin ardından, 1972 yılında, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi ve 1977’de mezun oldu. Devlet konservatuarından mezun olduğu yıl İngiltere’ye giden Bilginer, Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi’nde (LAMDA) bir yıl boyunca ileri tiyatro öğrenimi gördü.

1980 ve 1993 yılları arasında İngiltere’de yaşayan ve aynı zamanda İngiltere vatandaşlığı da bulunan Haluk Bilginer, burada bulunduğu yıllar boyunca birçok tiyatro oyununda, müzikalde, televizyon dizisinde ve filmde rol aldı. 'Eastenders' dizisinde 250 bölüm canlandırdığı Kıbrıslı Mehmet Osman rolüyle ün kazandı. Macbeth, My Fair Lady, Pal Joey, Kafkas Tebeşir Dairesi ve Phantom of the Opera gibi çeşitli tiyatro ve müzikallerde; Eastenders, Memories of Midnight, Bergerac, Glory Boys, The Bill ve Murder of a Moderate Man gibi televizyon dizilerinde ve Children's Crusade, Half Moon Street, Ishtar, Buffalo Soldiers, Spooks ve She's Gone filmlerinde görev alan ünlü aktör İngiltere’deki kariyerinin ardından Türkiye’ye döndü.

1987 yılında ilk defa Gecenin Öteki Yüzü adlı film çekimi için ilk defa İstanbul'a geldi ve bu filmin setinde 1992'de evleneceği okul arkadaşı Zuhal Olcay ile tanıştı. Hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında sürdürdü.

1992'de evlendikten sonra çift, Hollywood'da 'indiana-jones' dizisinde ve Türkiye'de de Yavuz Özkan'ın 'İki Kadın' filminde birlikte rol aldı. Çeşitli televizyon programları sayesinde ünlendi.

Haluk Bilginer, 1990 yılında İsmet Levendoğlu ve Zuhal Olcay ile Tiyatro Stüdyosu’nun kurucuları arasında yer aldı ve Aldatma (Herold Pinter), Kan Kardeşleri (Willy Russell), Derin Bir Soluk Al (Ben Elton), Çöplük (Turgay Nar), Histeri (Terry Johnson) ve Balkon (Jean Genet) oyunlarında başrolleri üstlendi. Bir tiyatro salon sahibi olmak için Odeon Sineması'nı kiralayıp inşaata başladı ancak 1996'da çıkan yangınla bütün emekler boşa gitti.

Gecenin Öteki Yüzü adlı televizyon dizisiyle Türkiye’de tanınan bir oyuncu haline gelen Haluk Bilginer; 1996'da Tomris Giritlioğlu'nun 80. Adım filminde, ardından 'İstanbul Kanatlarımın Altında', 'Usta Beni Öldürsene', 'Masumiyet' gibi ödüllü filmlerde rol aldı.

Ateşten Günler, Safiyedir Kızın Adı, Borsa, Son Söz Sevginin, Gülşen Abi, Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Tatlı Hayat, Karanlıkta Koşanlar, Cesur Kuşku, Yine de Aşığım, Sayın Bakanım ve Hayat İşte gibi birçok televizyon yapımında rol aldı. Haluk Bilginer kendisiyle yapılan bir röportajda, televizyon oyunculuğu ve tiyatro oyunculuğu arasındaki farklara ilişkin bir soruya şu cevabı vermişti:

“Oyuncunun er meydanı tiyatro sahnesidir. Tiyatro sahnesinde arada hiçbir aracı olmadan seyirciyle baş başa kaldığı yerde aktör, aktör müdür değil midir anlaşılır. Sinemada televizyonda pek anlaşılmaz ve televizyonda da oyunculuk öğrenilmez. Dizilerde oynarsınız, ama oyuncu olamazsınız.”

Bilginer, Türkiye’deki sinema kariyerine 1987 yapımı Kara Sevdalı Bulut adlı filmle başladı. 17.yüzyılda, uçmaya teşebbüs eden ilk kişi olarak dünya tarihine adını yazdıran Hezarfen Ahmet Çelebi’nin yaşam öyküsünün anlatıldığı, İstanbul Kanatlarımın Altında (1995) adlı başarılı filmde Evliya Çelebi’yi canlandırdı. 1997 yapımı Masumiyet adlı filmdeki performansıyla büyük başarı elde eden ünlü aktör, aynı yıl Derviş Zaim’in yönetmenliğini yaptığı, Sanem Çelik ve Uğur Polat gibi isimlerin de görev aldığı Filler ve Çimen adlı filmde rol aldı.

2003 yılında Ezel Akay’ın yönetmenliğini üstlendiği, ve birçok ünlü ismin kadrosunda yer aldığı Neredesin Firuze adlı yapımda oynadı. Bu filmde canlandırdığı başarısız müzik yapımcısı Hayri karakteriyle bir kez daha izleyenleri kendisine hayran bırakan Haluk Bilginer, daha sonra 2004 yapımı Hırsız Var, 2005 yapımı Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? ve Kısık Ateşte 15 Dakika adlı sinema filmlerinde rol aldı.

Haluk Bilginer 1999 yılında oyuncu eşi Zuhal Olcay’la birlikte Oyun Atölyesi’ni kurdu. İkili büyük yatırımlarla oluşturdukları tiyatro sahnesinde, Dolu Düşün Boş Konuş (Steven Berkoff, 1999), Ayrılış (Tom Kempinsky, 2000), Ermişler ya da Günahkarlar (Anthony Horowıtz, 2002), Cimri (Moliere, 2004), Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü ve Atinalı Timon adlı oyunları oynadı.

Haluk Bilginer oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödüle layık bulundu:

Afife Tiyatro Ödülleri, En iyi erkek oyuncu, Histeri; Ankara Sanat Kurumu, En iyi çevirmen, Aldatma; 1997 yılında ÇASOD, En İyi Oyuncu, Masumiyet ve 34. Antalya Film Şenliği, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; 1998 yılında Ankara Film Festivali, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; Adana Altın Koza, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet ve Nihavent Mucize; Angers (Fransa) Film Festivali, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; 2004 yılında 9. Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu, Neredesin Firuze.

Haluk Bilginer, 1987 yılında tanışıp 1992’de evlendiği Zuhal Olcay ile 14 Aralık 2004’te ayrıldı. Ardından bir süredir birlikte olduğu pop şarkıcısı ve dizi oyuncusu Aşkın Nur Yengi ile 6 haziran 2006’da kardeşinin Urla’daki evinin bahçesinde evlendi. Kızı Nazlı 30 Kasım 2006 tarihinde doğdu. 2012 yılında boşandılar.

Gençliğinde hamallık, tezgahtarlık, garsonluk gibi birçok işte çalışan Haluk Bilginer aynı zamanda koyu bir Galatasaray taraftarı.

2010 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönettiği “New York'ta Beş Minare” adlı sinema filminde başrollerde Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Mahsun Kırmızıgül, Robert Patrick, Gina Gershon, Danny Glover rol almıştır.

Ödülleri :

2015 - 47. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En iyi Erkek Oyuncu (Kış Uykusu)

2010 - 37.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu (Komedi) (Cuma'ya Kalsa)

2007 - 18.Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Polis)

2006 - 17. Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)

2004 - 9. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu (Neredesin Firuze)

1998 - 20.Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1998 - 10. Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1998 - 10.Angers Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1997 - 11.Adana Altın Koza Film Şenliği - En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet)

1997 - 34. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Masumiyet)

Filmleri ve Dizileri :

Oyuncu :

2016 - Ben-Hur ( Simonides) (Sinema Filmi)

2015 - Kırık Kalpler Bankası (Yusuf Yağmur) (Sinema Filmi)

2015 - Komedi Türkiye (Jüri) (Tv Programı)

2014 - Rosewater (Baba Akbar) (Sinema Filmi)

2013 - Zoraki Radikal (Nazmi Kemal) (Sinema Filmi)

2013 - Kış Uykusu (Aydın) (Sinema Filmi)

2013 - 2014 - Kaçak (Ustura Faysal) (TV Dizisi)

2012 - Çanakkale Çocukları (Kasım) (Sinema Filmi)

2012 - Hayatımın Rolü (Müşfik) (TV Dizisi)

2012 - Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu (Evliya Çelebi/Seslendirme) (Sinema Filmi)

2012 - Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor (Diego Seslendirme) (Sinema Filmi)

2012 - Acayip Hikayeler (Sinan) (TV Dizisi)

2011 - İstanbul'un Altınları (Reşat Altın) (TV Dizisi)

2011 - W.E. (Sinema Filmi)

2010 - Newyork'ta Beş Minare (Hacı Gümüş) (Sinema Filmi)

2010 - Cuma'ya Kalsa (Cuma) (TV Dizisi)

2010 - Ezel 2. Sezon (Kenan Birkan) (TV Dizisi)

2009 - Uluslararası (Ahmet Sunay) (Sinema Filmi)

2009 - Sıkı Dostlar (Hikmet) (TV Dizisi)

2009 - Suluboya (Sinema Filmi)

2009 - Buz Devri 3 : Dinozorların Şaf... (Diego (Seslendirme)) (Sinema Filmi)

2009 - 7 Kocalı Hürmüz (Kuşçu Cebrail) (Sinema Filmi)

2008 - Nerede Kalmıştık (Ateş) (TV Dizisi)

2008 - Güneşin Oğlu (Alper Canan) (Sinema Filmi) -

2008 - Devrim Arabaları (Necip) (Sinema Filmi) -

2008 - Anında Görüntü Show (Kendisi) (TV Dizisi) -

2007 - Sihirli Oyuncakçı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2007 - Sevgili Dünürüm (Ahmet) (TV Dizisi)

2006 - Polis (Musa Rami) (Sinema Filmi)

2006 - Kısık Ateşte 15 Dakika (Muhtar) (Sinema Filmi)

2006 - Buz Devri 2: Erime Başlıyor (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2005 - Hacivat Karagöz Neden Öldürüld... (Karagöz) (Sinema Filmi)

2004 - Sayın Bakanım (Müsteşar Samim Bayraktar) (TV Dizisi)

2004 - Hırsız Var! (Seçkin Doruk) (Sinema Filmi)

2002 - Hititler (III. Hattuşili) (Sinema Filmi)

2002 - Buz Devri (Diego Seslendirme) (Sinema Filmi)

2001 - Tatlı Hayat (İhsan Yıldırım) (TV Dizisi)

2001 - Karanlıkta Koşanlar (Ali) (TV Dizisi)

2001 - Cesur Kuşku (Cesur) (TV Dizisi)

2001 - Buffalo Soldiers (The Turk) (Sinema Filmi)

2001 - Acemi Askerler (Türk) (Sinema Filmi)

2000 - Filler ve Çimen (Sabit Üzücü) (Sinema Filmi)

2000 - Eyvah Kızım Büyüdü (Sedat) (TV Dizisi)

2000 - Borsa ( ) (TV Dizisi)

1999 - Oyuncak Hikayesi 2 (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

1999 - Harem Suare (Abdülhamit) (Sinema Filmi)

1999 - Güle Güle (Kasap) (Sinema Filmi)

1998 - Eyvah Babam (Sedat) (TV Dizisi)

1997 - Nihavend Mucize (Erol Alemdaroğlu) (Sinema Filmi)

1997 - Medeni Haller (Haydar) (TV Dizisi)

1997 - Masumiyet (Bekir) (Sinema Filmi)

1997 - Kördüğüm (TV Dizisi)

1996 - İstanbul Kanatlarımın Altında (Evliya Çelebi) (Sinema Filmi)

1996 - Usta Beni Öldürsene (Aaron) (Sinema Filmi)

1996 - 80. Adım (Savcı) (Sinema Filmi)

1995 - Oyuncak Hikayesi (Tükçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

1994 - Gülşen Abi (Abidin Özbidin / Gülşen Abla ) (TV Dizisi)

1993 - Son Söz Sevginin (Tahsin) (TV Dizisi)

1992 - İki Kadın (Metin) (Sinema Filmi)

1992 - The Adventures of Young indiana jones (İsmet Bey) (Sinema Filmi)

1991 - Ölür Ayak (Ömer) (Sinema Filmi)

1991 - Safiyedir Kızın Adı (TV Dizisi)

1991 - Memories of Midnight (Sinema Filmi)

1991 - Laf Lafı Açıyor (Kendisi)

1987 - Lionheart (Tüccar) (Sinema Filmi)

1987 - Kara Sevdalı Bulut (Atilla) (Sinema Filmi)

1987 - Ishtar (Gerilla Lideri) (Sinema Filmi)

1987 - Gecenin Öteki Yüzü (TV Dizisi)

1987 - Ateşten Günler (Ahmet Rıfkı) (TV Dizisi)

1986 - Half Moon Street (1. Arap) (Sinema Filmi)

1985 - Eastenders (Mehmet Osman) (TV Dizisi)

1981 - Bergerac (Ahmed) (TV Dizisi)

Mahsun Kırmızıgül Kimdir?

Mahsun Kırmızıgül’ün gerçek adı Abdullah Bazencir’dir. Zaza kökenli Mahsun Kırmızıgül 26 Mart 1969 tarihinde 22 çocuklu bir ailenin ferdi olarak Diyarbakır'ın Han ilçesinin Vezir köyünde dünyaya geldi. Annesi Fahriye Hanım, babası Mahmut Bazencir’dir. Mahsun Kırmızıgül doğduktan sonra babası imam nikahlı annesini ve kardeşlerini bırakıp Bingöl'e gitmiş. Mahsun, ilkokul çağına gelince, aile Diyarbakır'a göç eder. Diyarbakır'ın Kore Mahallesi'nde geçer çocukluğu.

 İlk ve Orta okulları Diyarbakır'da okudu. Babası gittikten sonra eve bakan abisinin iş kazasında ölümünden sonra annesi bir kiremit ocağında çalışmaya başladı, Mahsun Kırmızıgül’de Çiğ köftecide çalıştı, çaycılık yaptı, boyacılık yaptı, kaçak sigara sattı evin geçimine katkıda bulunmak için.

Önce Diyarbakır Karpuz Festivali'nde duyurur adını, sonra düğünlerde türküler söylemeye başlar.

Öz Diyarbakır seyahat şirketinde çalışan Hacı Tahir adlı bir şoför vasıtası ile İstanbul’a doldurduğu bir kaseti gönderir. ‘Güneş Plak’tan plak doldurmak için 1984 yılında İstanbul’a çağırılır. Bu arada İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nde eğitim görmeye başlar. Ve 1989'da Fatih'te oturan Gölgem Hanım'la evlenir, birkaç yıl sonra ayrılır. Bu evlilikten bir oğlu olur. Yitirdiği ağabeyinin adını verir ona: Mahmut. Ama babasının ona yaptığını yapmaz ve oğlu annesinin yanında kalsa da onu hiç yalnız bırakmaz; özellikle bayram günlerinde.

1980 yılında müzik çalışmalarına başlayan Mahsun Kırmızıgül amatörce 8 albüm yaptı. Profesyonel anlamda ilk albümü “Alem Buysa Kral Sensin” le 1993'te müzik dünyasına bomba gibi düştü ve listelerin zirvesine oturdu.

1994' ün ikinci yarısında Prestij Müzik şirketine Hilmi Topaloğlu ve Burhan Aydemir' den sonra üçüncü ortak olarak girdi. Ve yapımcı olarak da müzik sektörü içindeki yerini aldı.

1998 Kral Tv Video Müzik ödüllerinde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda ödül aldı. Mahsun Kırmızıgül, “Güneşi Gördüm” filminde, sosyal ve ekonomik sıkıntılar yüzünden başka ülkelere iltica edenlerin dramını anlattı.

Mahsun Kırmızıgül 1998 yılında Bade İşçil ile birlikte olmaya başladı. 2005 yılında ayrıldılar. Ardından 2,5 yıl birlikte olduğu çello sanatçısı Mine Cangal ile 2011 yılında nişanlandı, 2011 yılında ayrıldılar.

2010 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönettiği “New York'ta Beş Minare” adlı sinema filminde başrollerde Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Mahsun Kırmızıgül Robert Patrick, Gina Gershon, Danny Glover rol almıştır.

1 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren, senaryosunu yazan ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı "Mucize" adlı sinema filminde Talat Bulut başrolde olarak bir öğretmeni canlandırırken Mahsun Kırmızıgül, Mert Turak, Erdem Yener, Büşra Pekin ile birlikte rol aldı.

Mahsun Kırmızıgül 14 Şubat 2016 tarihinde avukat Ece Binay ile Amerika'nın Los Angeles kentinde evlendi.

Talat Bulut Kimdir?

Talat Bulut, 23 mart 1956’da Sarıkamış Kars'da Medet Bulut - Altun Bulut çiftinin 10uncu çocukları olarak doğdu. Talat Bulut doğduğunda babası Medet Bulut TCDD’a Sarıkamış yol memurudur.

 1975 yılında Ankara Kurtuluş lisesini bitirdi. Eğitimini, Hacettepe Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği bölümünde sürdürürken 2. sınıfta iken tiyatro için okuldan ayrıldı. Talat Bulut, Aynı yıl Ankara Sanat Tiyatrosu'nun oyuncu seçmelerine katıldı, 15 kişi alacaklarmış müracaat eden 450 kişi içinden 15’e girmeyi başardı. Bir sene süren kursu birincilikle bitirdi ve sanat yaşamına 1976 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Dimitrov adlı oyunda sahneye çıkarak başladı.

1979 da Ali Özgentürk’ün yönettiği “Hazal” filminde Türkan Şoray’la birlikte oynayarak sinemaya geçtiği ilk filmi oldu.

Yeşilçam'ın "Binbir surat"ı Talat Bulut, Abuzer Kadayıf'taki rolü için yıllardır uzattığı saçlarına acımadı kestirdi.

Talat Bulut; halen sinema ve dizi filmlerde rol almanın yanısıra bir yıl tekstille uğraştı, şimdilerde ise seslendirme çalışmaları da yapmaktadır.

Talat Bulut, Tiyatro sanatçısı Esin Afşar ile Kerim Afşar'ın kızı Pınar Afşar (Bulut) ile evli ve Hazal (d.1996) adında bir kız babasıdır.

Müzik olarak; en çok Cecilia Bartoli dinliyor, cazz bach ve Fransız chansonlar. Türkiye’den de sadece otantik türküleri. Yönetmen olarak Fasbinder, Lars von Triers, Tarkovsky Almodovar; oyunculardan ise Al Pacino, Jeremy Irons, Emma Thompson'ı beğeniyor.

1 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren, senaryosunu yazan ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı "Mucize" adlı sinema filminde Talat Bulut başrolde olarak bir öğretmeni canlandırırken Mahsun Kırmızıgül, Mert Turak, Erdem Yener, Büşra Pekin ile birlikte rol aldı.

Ödülleri

1983’te 25. Karlovy Vary Film şenliği (Çekoslavakya) Prag Ün. Sinema Enstitüsü “Karakter oyunculuğu ödülü” , Derman

1983’te 20. Antalya Film Festivali’nde ‘Derman’ adlı filmle ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

1988’de Orhan Oğuz’un ‘Her Şeye Rağmen’ adlı filmiyle I. Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçildi.

1995’de 7. Ankara Film Festivali , En İyi Erkek Oyuncu, Manisa Tarzanı

2000’de 37. Antalya Film Şenliği, En İyi Erkek Oyuncu, Melekler Evi

2000’de 22. Siyad Türk Sineması Ödülleri, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Abuzer Kadayıf

Rol aldığı tiyatro oyunları :

1978 - Tak-Tik : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1977 - Akıllı Hayvanlar : (Ahmet Tünel) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1977 - Sakıncalı Piyade : (Uğur Mumcu) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1976 - Komün Günleri : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1976 - İşçi (oyun) : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1975 - Aladağlı Mino : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1975 - Nereye Payidar : (Bilgesu Erenus) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1974 - Dimitrof : (Hedda Zinner)- Ankara Sanat Tiyatrosu

1974 - Ana : (Maksim Gorki) - Ankara Sanat Tiyatrosu

Filmleri

2015 - Mucize

2009 - Kasaba

2007 - Mutluluk

2007 - Annem

2005 - Saklambaç

2003 - Aşk Olsun

2000 - Melekler Evi

2000 - Abuzer Kadayıf

2000 - Köçek

1995 - Cemile Ve Umudun Masalı

1994 - Manisa Tarzanı

1988 - Herşeye Rağmen

1987 - Kurtar Beni

1986 - Prenses

1986 - Son Urfalı

1986 - Su

1986 - Yapayalnız

1986 - Yunus Emre

1985 - Kurbağalar

1985 - Kuyucaklı Yusuf

1984 - Fidan

1984 - Karanfilli Naciye

1984 - Firar

1983 - Derman

1982 - Göl

1982 - Çayda Çıra

1982 - Yaşamak Seninle Güzel

1981 - Yılanı Öldürseler

1980 - Beni Böyle Sev

1979 - Hazal

Mahsun Kırmızıgül Mucize evlilik tarihini erkene aldı, Kırmızıgül kiminle evendi

Türkiye’nin yetiştirmiş usta sanatçılarından olan oyuncu, şarkıcı ve yönetmenlik yapan Mahsun Kırmızıgül, bir yıldır aşk yaşadığı avukat olan Ece sevgilisiyle evlilik tarihini öne aldı. Mahsun Kırmızıgül 13 Şubatta Los Angeles’te muazzam bir düğünle dünya evine girecek.

Los Angeles’ta düzenlenecek evlilik töreninde aralarında karizmatik şarkıcı Kenan Doğulu ile Star TV’nin tarihi dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem’in güzel oyuncusu Beren Saat’in de olduğu 30 kişi davet edildi.

Kır düğünüyle evlenecek olan Mahsun Kırmızıgül ile avukat Ece çifti, bir gün önce Amerika’ya uçacak. Ünlü sanatçının 5 bin dolarlık tektaşla evlenme teklifi ettiği sevgilisi hakkında dostlarına yaptığı açıklama ise gündeme bomba gibi düştü.

Mahsun Kırmızıgül dostlarına “Hayalimdeki düğünü hayalimdeki kadınla yapıyorum” dediği öğrenildi.

Talat Bulut Kimdir?

Talat Bulut, 23 mart 1956’da Sarıkamış Kars'da Medet Bulut - Altun Bulut çiftinin 10uncu çocukları olarak doğdu. Talat Bulut doğduğunda babası Medet Bulut TCDD’a Sarıkamış yol memurudur.

 1975 yılında Ankara Kurtuluş lisesini bitirdi. Eğitimini, Hacettepe Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği bölümünde sürdürürken 2. sınıfta iken tiyatro için okuldan ayrıldı. Talat Bulut, Aynı yıl Ankara Sanat Tiyatrosu'nun oyuncu seçmelerine katıldı, 15 kişi alacaklarmış müracaat eden 450 kişi içinden 15’e girmeyi başardı. Bir sene süren kursu birincilikle bitirdi ve sanat yaşamına 1976 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Dimitrov adlı oyunda sahneye çıkarak başladı.

1979 da Ali Özgentürk’ün yönettiği “Hazal” filminde Türkan Şoray’la birlikte oynayarak sinemaya geçtiği ilk filmi oldu.

Yeşilçam'ın "Binbir surat"ı Talat Bulut, Abuzer Kadayıf'taki rolü için yıllardır uzattığı saçlarına acımadı kestirdi.

Talat Bulut; halen sinema ve dizi filmlerde rol almanın yanısıra bir yıl tekstille uğraştı, şimdilerde ise seslendirme çalışmaları da yapmaktadır.

Talat Bulut, Tiyatro sanatçısı Esin Afşar ile Kerim Afşar'ın kızı Pınar Afşar (Bulut) ile evli ve Hazal (d.1996) adında bir kız babasıdır.

Müzik olarak; en çok Cecilia Bartoli dinliyor, cazz bach ve Fransız chansonlar. Türkiye’den de sadece otantik türküleri. Yönetmen olarak Fasbinder, Lars von Triers, Tarkovsky Almodovar; oyunculardan ise Al Pacino, Jeremy Irons, Emma Thompson'ı beğeniyor.

1 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren, senaryosunu yazan ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı "Mucize" adlı sinema filminde Talat Bulut başrolde olarak bir öğretmeni canlandırırken Mahsun Kırmızıgül, Mert Turak, Erdem Yener, Büşra Pekin ile birlikte rol aldı.

Ödülleri

1983’te 25. Karlovy Vary Film şenliği (Çekoslavakya) Prag Ün. Sinema Enstitüsü “Karakter oyunculuğu ödülü” , Derman

1983’te 20. Antalya Film Festivali’nde ‘Derman’ adlı filmle ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

1988’de Orhan Oğuz’un ‘Her Şeye Rağmen’ adlı filmiyle I. Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçildi.

1995’de 7. Ankara Film Festivali , En İyi Erkek Oyuncu, Manisa Tarzanı

2000’de 37. Antalya Film Şenliği, En İyi Erkek Oyuncu, Melekler Evi

2000’de 22. Siyad Türk Sineması Ödülleri, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Abuzer Kadayıf

Rol aldığı tiyatro oyunları :

1978 - Tak-Tik : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1977 - Akıllı Hayvanlar : (Ahmet Tünel) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1977 - Sakıncalı Piyade : (Uğur Mumcu) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1976 - Komün Günleri : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1976 - İşçi (oyun) : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1975 - Aladağlı Mino : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1975 - Nereye Payidar : (Bilgesu Erenus) - Ankara Sanat Tiyatrosu

1974 - Dimitrof : (Hedda Zinner)- Ankara Sanat Tiyatrosu

1974 - Ana : (Maksim Gorki) - Ankara Sanat Tiyatrosu

Filmleri

2015 - Mucize

2009 - Kasaba

2007 - Mutluluk

2007 - Annem

2005 - Saklambaç

2003 - Aşk Olsun

2000 - Melekler Evi

2000 - Abuzer Kadayıf

2000 - Köçek

1995 - Cemile Ve Umudun Masalı

1994 - Manisa Tarzanı

1988 - Herşeye Rağmen

1987 - Kurtar Beni

1986 - Prenses

1986 - Son Urfalı

1986 - Su

1986 - Yapayalnız

1986 - Yunus Emre

1985 - Kurbağalar

1985 - Kuyucaklı Yusuf

1984 - Fidan

1984 - Karanfilli Naciye

1984 - Firar

1983 - Derman

1982 - Göl

1982 - Çayda Çıra

1982 - Yaşamak Seninle Güzel

1981 - Yılanı Öldürseler

1980 - Beni Böyle Sev

1979 - Hazal

Mahsun Kırmızıgül Mucize evlilik tarihini erkene aldı, Kırmızıgül kiminle evendi

Türkiye’nin yetiştirmiş usta sanatçılarından olan oyuncu, şarkıcı ve yönetmenlik yapan Mahsun Kırmızıgül, bir yıldır aşk yaşadığı avukat olan Ece sevgilisiyle evlilik tarihini öne aldı. Mahsun Kırmızıgül 13 Şubatta Los Angeles’te muazzam bir düğünle dünya evine girecek.

Los Angeles’ta düzenlenecek evlilik töreninde aralarında karizmatik şarkıcı Kenan Doğulu ile Star TV’nin tarihi dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem’in güzel oyuncusu Beren Saat’in de olduğu 30 kişi davet edildi.

Kır düğünüyle evlenecek olan Mahsun Kırmızıgül ile avukat Ece çifti, bir gün önce Amerika’ya uçacak. Ünlü sanatçının 5 bin dolarlık tektaşla evlenme teklifi ettiği sevgilisi hakkında dostlarına yaptığı açıklama ise gündeme bomba gibi düştü.

Mahsun Kırmızıgül dostlarına “Hayalimdeki düğünü hayalimdeki kadınla yapıyorum” dediği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi