Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. Bölüm (Kösem Sultan ve Ahmed Han) -

Star TV’den ilk bölümü ile ekranlara konuk olan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi daha 1. Bölümüyle kendini kanıtladı. Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. İlk bölüm izleyemeyenler ve tekrar izlemek isteyenler için ayrıntılar haberimizde.

Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. Bölüm (Kösem Sultan ve Ahmed Han) -

RECEP KAYA

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 1. Bölüm yayında ve izleyebilirsiniz. Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. Bölüm (ilk bölüm) izlemek isteyenlerin aradığı cevap burada. Peki, Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. Bölüm’de neler oldu? İşte yanıtı…

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 1. BÖLÜM’DE NELER OLDU?

12 Kasım Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. Bölüm’de; Daha 14 yaşında bir genç olan ve babasının ani vefatıyla tahtın tek varisi olarak tahta oturan Sultan Ahmed’in omuzlarında koca bir cihan imparatorluğunun Osmanlı’nın yükü duruyordu. Tahta çıkan genç sultan Ahmed Han içeride isyanlar, dışarıda değişen güç dengeleri, sarayın içerisindeki menfaat savaşları ve koltuğunda gözü olan ihtiraslı kimselerle mücadele etmek zorundaydı.

Tahta çıkmaya hazır olmamasına rağmen, “Siz 7 iklimin sultanı, 3 kıtanın padişahı, Sultan Ahmed Hansınız. Artık şimdi güneş gibi doğmanın vaktidir bir ırmak gibi çağlamanın, aslan gibi kükremelisiniz” sözleriyle cesaret bulan Sultan Ahmed’in dünyasını aydınlatan tek şey gördüğü bir tablodaki o şahane kızdır. Sultan Ahmed’in bu tablodaki genç kızdan ne kadar etkilendiğini gören Safiye Sultan (Hülya Avşar) tabloda resmedilen kızı Osmanlı’ya Sultan Ahmed Han’a “hediye” olarak getirdi.

Sultan Ahmed ve Kösem Sultan arasındaki aşk da Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. Bölüm sonunda başlayacaktı ki bölüm orada bitti.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 1. İLK BÖLÜM İZLE 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler