Görüş Bildir

Muhteşem Yüzyıl Kösem 2. Bölüm (Safiye Sultan Gözyaşı Sarayı’na sürgüne gönderildi)

Osmanlı Tarihinde taht savaşlarının hakim olduğu bir dönemi anlatan dizi Muhteşem Yüzyıl Kösem, 2. Bölümüyle çok konuşulacak detaylar verdi. Safiye Sultan’ın Gözyaşı Sarayı’na gönderilmesi, haremde Kösem Sultan’la kızların halvet kavgası ve…. Detaylar haberimizde.

Muhteşem Yüzyıl Kösem 2. Bölüm (Safiye Sultan Gözyaşı Sarayı’na sürgüne gönderildi)

19 Kasım Perşembe akşamı 2. Bölümüyle Star Tv’de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem’de geceye Safiye Sultan’ın Gözyaşı Sarayı’na gönderilmesi, Kösem Sultan’ın haremdeki halvet kavgası damga vurdu.

Haremdeki kavgada Sultan için söyledikleri yüzünden Handan Valide Sultan tarafından hücre cezasına çarptırılan Kösem Sultan’ı zor zamanlar bekliyor.

Başrollerini Anastasia Tsilimpiou, Hülya Avşar, Ekin Koç, Mete Horozoğlu, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu, Mehmet Kurtuluş, Berk Cankat, Erkan Kolçak Köstendil, Tülin Özen, Gülcan Arslan, Nadir Sarıbacak ve Esra Dermancıoğlu’nun paylaştığı dizi Kösem’in aşkla, kanla, güç savaşlarıyla, büyük zaferler ve ağır yenilgilerle geçen hayatını konu ediniyor.

MUHTEŞEM YÜZYIL 2. BÖLÜM İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

2. BÖLÜM ÖZETİ:

Şehzade Mustafa’nın saraydan kaçırılması herkesi şok ediyor. Ahmed, Anastasia’yı aşkına inandırmaya çalışırken, Anastasia saraydan kaçmayı kafasına koyuyor. Ahmed, Mustafa’nın idam fermanını veriyor. Safiye Sultan ve Ahmed arasında bir iktidar savaşı başlıyor. Ahmed Mustafa’nın katline razı olacak mı? Safiye, torununa nasıl meydan okuyacak? Ahmed nasıl bir tehditle karşı karşıya kalacak?

1.  BÖLÜMDE NE OLMUŞTU?

Daha 14 yaşında bir genç olan ve babasının ani vefatıyla tahtın tek varisi olarak tahta oturan Sultan Ahmed’in omuzlarında koca bir cihan imparatorluğunun Osmanlı’nın yükü duruyordu. Tahta çıkan genç sultan Ahmed Han içeride isyanlar, dışarıda değişen güç dengeleri, sarayın içerisindeki menfaat savaşları ve koltuğunda gözü olan ihtiraslı kimselerle mücadele etmek zorundaydı.

Tahta çıkmaya hazır olmamasına rağmen, “Siz 7 iklimin sultanı, 3 kıtanın padişahı, Sultan Ahmed Hansınız. Artık şimdi güneş gibi doğmanın vaktidir bir ırmak gibi çağlamanın, aslan gibi kükremelisiniz” sözleriyle cesaret bulan Sultan Ahmed’in dünyasını aydınlatan tek şey gördüğü bir tablodaki o şahane kızdır. Sultan Ahmed’in bu tablodaki genç kızdan ne kadar etkilendiğini gören Safiye Sultan (Hülya Avşar) tabloda resmedilen kızı Osmanlı’ya Sultan Ahmed Han’a “hediye” olarak getirdi.

MUHTEŞEM YÜZYIL 1. BÖLÜM TEK PARÇA İZLE

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi