Muhteşem Yüzyıl Kösem, Kurtlar Vadisi Pusu reyting savaşı!

Star Tv’nin aylar öncesinden tanıtımına başlanan dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem, 12 Kasım Perşembe günü reyting savaşına Kurtlar Vadisi Pusu karşısında 1-0 mağlup başladı. Kösem Sultan, Kurtlar’ı vadiden kovamadı yorumları yapılan dizi için biz de birkaç kelam edelim…

Muhteşem Yüzyıl Kösem, Kurtlar Vadisi Pusu reyting savaşı!

Tarihi diziler her zaman için Türkiye’deki televizyon izleyicileri için ilgi odağı olmuştur. Muhteşem Yüzyıl’ın oynadığı dönemlerde kırdığı reyting rekorlarından ve yayınlandığı süre boyunca da hakkında en çok konuşulan dizi olmasından bunu anlayabiliyoruz.

Muhteşem Yüzyıl’ın da yapımcılığını yapmış Timur Savcı imzalı Muhteşem Yüzyıl Kösem’in ilk reyting yarışında Kurtlar Vadisi Pusu’nun arkasından ikinci olmasını kimse beklemiyordu. Ancak Türkiye’de fenomen olmuş ve hayatımıza ‘derin devlet’ kavramını sokmuş bir dizi. Polat Alemdar’ın kahramanlıklarının tüm dünyaya yayılmış olması – her ne kadar gerçek olmasa da – dizinin popülerliğinin diğer bir noktası. 2007 yılından beri yayın hayatında olan ve reyting birinciliğini genellikle kimselere kaptırmayan Kurtlar Vadisi Pusu, Muhteşem Yüzyıl Kösem karşısında nasıl bir taktik geliştirecek? Ya da Muhteşem Yüzyıl Kösem nasıl bir taktik geliştirecek? Tahminde bulunmak için biraz erken tabiî ki.

OYUNCU KADROSU

Muhteşem Yüzyıl Kösem kadrosuna Beren Saat, Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Hülya Avşar, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Erkan Kolçak Köstendil, Esra Dermancıoğlu, Alican Yücesoy, Aslıhan Gürbüz usta oyuncuları katarak reyting arenasında ne kadar iddialı olduğunu da ispat etmiş oluyor aslında.

Dizide Safiye Sultan’ı başarılı bir şekilde canlandıran Hülya Avşar, Kösem Sultan’ın gençliğini oynayan Anastasia Thsilimpou, Nefes: Vatan Sağolsun filmindeki performansıyla hafızalara kazınan Mete Horozoğlu, Ulan İstanbul’daki oyunculuğula göz dolduran Erkan Kolçak Köstendil, Yahşi Cazibe’den sonra hiçbir dizide dikiş tutturamayan Bir Bulut Olsam’ın kötü kadını Aslıhan Gürbüz ve diğerleri…

SENARYO VE YÖNETMEN

Muhteşem Yüzyıl’da tretman olan Yılmaz Şahin tarafından senaryosu yazılan Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yönetmenliğini Zeynep Günay Tan, Mert Baykal ve Deniz Koloş üstleniyor.

YENİ BÖLÜMLERDE NELER VAR?

Muhteşem Yüzyıl Kösem’in ikinci bölüm fragmanına bakılırsa heyecan giderek artıyor. Halie Sultan (Aslıhan Gürbüz)ün oğlunu saraydan kaçırmasıyla başlayan kovalamaca bakalım nasıl sonuçlanacak?

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 2. BÖLÜM FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

Sonuç itibariyle Kurtlar’ın vadisine girmiş olan tehlikeli avcı Muhteşem Yüzyıl Kösem hala avdan vazgeçmiş değil. Kurtlar için tehlike hala devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz