Görüş Bildir

Oy Nurcanım ile ünlenen Güloğlu'na Sıla davasından para cezası

Davut Güloğlu ile Sıla Gençoğlu arasında sular durulmuyor. Güloğlu'na açılan hakaret davası sonrasında ilk 1 yıl iki aya kadar cezaya çarptırılırken, son açıklanan bilgilere göre de Davut Güloğlu'na 8 bin 400 lira para cezası verildi.

Oy Nurcanım ile ünlenen Güloğlu'na Sıla davasından para cezası

Davut Güloğlu ile Sıla Gençoğlu arasındaki buzlar erimek nedir bilmiyor. Geçtiğimiz aylarda Sıla Gençoğlu'na canlı yayında hakaret ettiği iddia edilen Davut Güloğlu'na açılan davanın sonuçlandığı ve davada da Güloğlu'na para cezası verildiği açıklandı. Basın yoluyla edilen hakaretin cezası ise tam 8.400 lira.  İlk olarak hapis cezasına çarptırılan Davutgüloğlu'nun cezası 1 yıl iki ay iken iyi halden para cezasına çevrildi.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Davut Güloğlu katılmazken şikayetçi Sıla Gençoğlu'nu avukatı Rezan Epözdemir temsil etti. Duruşmada, sanık Güloğlu'nun avukatının bir önceki celsede istifa ettiğini ve bu durumun Güloğlu'na bildirildiği hatırlatıldı. Söz alan Sıla Gençoğlu'nun avukatı Rezan Epözdemir, sanık ve avukatının davayı uzatmak için duruşmalara katılmadıklarını öne sürerek, duruşmanın karara bağlanmasını talep etti.

Müvekkilinin dünyada en çok dinlenilen Türk sanatçısı olduğunu belirten Epözdemir, sanığın dava konusu röportajda müvekkiline hakaret ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Davut Güloğlu'nun basın yoluyla alenen hakaret suçundan 1 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme bu cezayı, günlüğü 20 liradan olmak üzere toplam 8 bin 400 lira adli para cezasına çevirdi.

SILA'YA HAKARET OLAYI

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, 7 Ağustos 2016'da düzenlenen Yenikapı mitingine katılıp katılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum." demişti. Davut Güloğlu'nun, katıldığı bir televizyon programında, "s… olsun gitsin" ifadesini kullanması üzerine Sıla, Güloğlu hakkında avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçeyle suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Güloğlu hakkında "basın yayın yoluyla hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı. Yargılama sürecinde, hakimin savunmadaki ifadeleri tutanağa geçirmediğini ileri süren Güloğlu'nun avukatı Emrullah Gözcü, reddi hakim talebinde bulunmuş ve bu talebi nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmemişti.

DAVUT GÜLOĞLU HAKKINDA

1972 yılında Rize’de doğdu.Memur bir baba ile ev hanımı bir annenin 11 çocuğundan yedinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç yaşında anne ve babasını kaybettikten sonra bir

dönem futbola merak saran sanatçı, Rize Belediye Spor, Salaha Spor gibi amatör futbol klüplerinde 6 yıl futbol oynadı. Ancak, içindeki müzik sevgisinin önüne geçemeyerek 1991 yılında İstanbul’a gelen Davut, İstanbul’da çeşiti ticari faliyetlerde bulunduktan sonra (fırın, market, sürücü kursu vb…) ailesinin büyük desteğiyle 1998 yılında ilk albümü “Sarılsam da olmayi” ile müzik dünyasına merhaba dedi. Ancak Güloğlu, ilk alübümüyle beklediği başarıyı elde edemedi.Ancak Güloğlu yılmadı.

Değerli sanatçı Arif Sağ’ın açtığı kurslara devam ederek müzik birikimini geliştirdi. Özel kurslarla çalışmalarına devam etti. Bu müzikal eğitimi kendi bilgi ve yetenekleri ile birleştirdi. Karadeniz ritimlerini günümüz müzik anlayışıyla yoğurarak albüldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir