Serdar Ortaç’ın vazgeçilmezi Merih Ermakastar’a 9 yıllık eşi Zeynep Ermakastar’dan boşanma davası!

Türk müziğinin efsane sanatçı Serdar Ortaç’la uzun yıllar çalışan müzisyen ve başarılı oyuncu Merih Ermakastar’a 9 yıllık eşi Zeynep Ermakastar boşanma davası açtı.

Serdar Ortaç’ın vazgeçilmezi Merih Ermakastar’a 9 yıllık eşi Zeynep Ermakastar’dan boşanma davası!

Türk müziğinin efsane sanatçı Serdar Ortaç’la uzun yıllar çalışan müzisyen ve başarılı oyuncu Merih Ermakastar’a 9 yıllık eşi Zeynep Ermakastar boşanma davası açtı.

Akşam’ın haberine göre “Binbir Gece”, “Leyla ile Mecnun” gibi çok sayıda dizilerde rol alan Merih Ermakastar’la anlaşmalı olarak boşanmak istediğini belirten Zeynep Ermakastar, “Davalının 42 bin lira peşin yoksulluk nafakasıyla ihtiyaten 30 bin dolar ödemesini istiyorum. Boşandıktan sonra ise ‘Ermakastar’ soyadını kullanacağım” dedi.

Davacı Zeynep Ermakastar’ın bir süredir davalı eşi Merih Ermakastar ile fikir ayrılıkları ve ruhsal uyuşmazlık yaşadığını belirten avukat Mine Özdemir Meço, mahkemeye verdiği dilekçede uyuşmazlık nedeniyle müvekkili ile davalı eşi arasında şiddetli geçimsizlik baş gösterdiğini, evlilik birliğinin çekilmez hale geldiğini ve evliliklerinin temelinden çöktüğünü anlattı.

Avukat Meço şu açıklamalarda bulundu…

“Tarafların boşanma protokolüne göre küçük çocuğun velayeti annede olacak ve baba, çocuk için ilk 8 ay 3 bin lira, 9’uncu aydan itibaren bin 500 lira iştirak nafakası ödeyecektir. Evlilik birliği içinde edinilen gayrimenkul de taraflar arasında yarı yarıya paylaştırılacaktır” dedi.

Merih Ermakastar Kimdir?

Merih Ermakastar, Türk müzisyen, oyuncu ve seslendirme sanatçısı.

İlkokulu, Selim Sırrı Tarcan İlköğretim Okulu'nda okudu. Ardından, anadolu lisesi sınavlarını kazanarak, Saint Joseph Fransız Lisesi'nde 1 sene öğrenimine devam etti. Orta öğretiminde Mimar Sinan Üniversitesi devlet konservatuarında trompet ana sanat dalı, lisede ise Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulunu bitirdi. Ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin açmış olduğu kadro Sınavını kazanarak devlet memuru oldu. 3 sene sonra görevinden istifa edip Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.

Dokuz yaşından beri piyano on iki yaşından beri de trompet çalıyor.

8 Ağustos 2000 tarihinde Cenk Eren'e sahnede vokal yapmaya basladı. 2001-2002 yılları arası People, Andon ve Reina gibi barlarda trompet şovu yaptı. 2002'de Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Çarkıfelek'te trompet çaldı.

2003 yılının Mayıs ayında Arma müzik şirketinden Can Ayazım adlı ilk albümünü çıkardı. Bu albümün ilk klibi, çıkış parçası olan Acı Bana Yetmiyor adlı parçaya çekildi.

2006 yılında Serdar Ortaç'a sahnede sesiyle ve trompetiyle eşlik etmeye başladı.[1]

2010 yılında Yasaksın ve Serdar Ortaç imzalı Hazan Yeri parçalarının bulunduğu tekli çalışması yaptı. Daha sonra Ossi Müzik etiketiyle sözü ve bestesi kendisine ait olan Hiç Özür Bekleme isimli teklisini yayınladı. 2011 yılında ise sözü bestesi Serdar Ortaç ve kendisine ait olan Veresiye Sevda isimli yeni parçasının olduğu ve tüm teklilerinin toplandığı 6 parçalık bir albüm yayınladı.

2013 yılında 6 yeni parça, 1 versiyon içeren Gidenin Suçu Yok albümünü çıkardı. Bu albümden Gidenin Suçu Yok, Gidiyor musun? ve Aşkın Meselesi parçalarına çektiği kliplerle televizyonlarda ve müzik listelerinde yer aldı.

Kendi albüm çalışmalarının yanı sıra Emre Altuğ'a, 2011 yılında çıkarmış olduğu "Zil" isimli albümünde yer alan "Hastasıyım" adlı şarkıda katkı verdi.

Halen ülkenin pek çok yerinde trompet şovlarıyla sahneye çıkıyor ve Serdar Ortaç'a sahnede sesiyle ve trompetiyle eşlik ediyor.

Oyunculuğa ilk adımını henüz 7 yaşındayken rol aldığı O Kadın ve Leyla ile Mecnun adlı filmlerle adım attı. Leyla ile Mecnun'da Orhan Gencebay'ın canlandırdığı Mecnun karakterinin küçüklüğünü; O Kadın filminde ise Cihan Ünal'ın canlandırdığı Dr. Cihat Güray karakterin oğlunu oynadı.

1997 yılında Hiç Bana Sordun mu ?, 1998 yılında Affet Bizi Hocam, 2000 yılında Üvey Baba ve Üzgünüm Leyla dizilerinde rol aldı. 2004 yılında Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği Çemberimde Gül Oya dizisinde canlandırdığı Ercan karakteriyle ismini geniş kitlelere duyurdu. Bu rolü, 2005 yılında Davetsiz Misafir dizisinde canlandırdığı John Renan ve 2006 yılında reyting rekorları kıran Binbir Gece adlı dizide canlandırdığı Mert rolleri takip etti.

Bugüne kadar Harribo, Pantene, Renault, Rock'n Coke, Banat, GNCTRKCLL, Arçelik, Coca Cola, Pepsi, Teknosa gibi birçok ürünün reklamlarını seslendirdi ve halen seslendirmeye devam ediyor. Bir dönem Power FM'in kanal sesi oldu.

2007 yılında Genco dizisinde Enis Arıkan'ın canlandırdığı Cüneyt karakterini, 2014 yılında İnanılmaz Örümcek Adam 2 filminde Jamie Foxx'un canlandırdığı Max Dillon karakterini, Ferzan Özpetek'in Kemerlerinizi Bağlayın filminde ise Francesco Arca'nın canlandırdığı Antonio karakterini seslendirdi.

Halen pek çok reklamı seslendirmesinin yanı sıra, FX ve FOXLife kanallarının kanal sesi olmaya devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz