Songül Öden'den memleketi Diyarbakır'a Twitter'dan mesaj! Songül Öden: Daha ne zamana kadar, Songün Öden ne dedi, kimdir?

Diyarbakır'lı Güzel oyuncu Songül Öden Diyarbakır 10 günü aşkın süredir merkez Sur ilçesinde yaşananlarla alakalı kendi Twitter hesabından mesaj yolladı. Songül Öden; ""Türkiye'nin en kalabalık 12. şehri Diyarbakır yalnız ıssız ve kanıyor..daha ne kadar kanayalım.." diye bir tweet yolladı.

Songül Öden'den memleketi Diyarbakır'a Twitter'dan mesaj! Songül Öden: Daha ne zamana kadar, Songün Öden ne dedi, kimdir?

Efsane oyuncu Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık'ın bir zamanlar sevgilisi olan güzeller güzeli oyuncu Songül Öden'den bomba açıklamalar geldi.

Diyarbakır'lı Güzel oyuncu Songül Öden Diyarbakır 10 günü aşkın süredir merkez Sur ilçesinde yaşananlarla alakalı kendi Twitter hesabından mesaj yolladı. Songül Öden; ""Türkiye'nin en kalabalık 12. şehri Diyarbakır yalnız ıssız ve kanıyor..daha ne kadar kanayalım.." diye bir tweet yolladı.

Zaza kökenli güzel oyuncu Songül Öden memleketi Diyarbakır'da yaşananlarla ilgili kendi Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Diyarbakır doğumlu Zaza kökenli olan ve şehirde tiyatro da yapan Songül Öden, "Türkiye'nin en kalabalık 12. şehri diyarbakır yalnız ısssız ve kanıyor..daha ne kadar kanayalım.." şeklinde bir tweet paylaştı.

Türkiyenin en kalabalık 12. şehri diyarbakır yalnız ıssız ve kanıyor..daha ne kadar kanayalım.. pic.twitter.com/cJGvtqAM6t — Songül Öden (@sngloden) 13 Aralık 2015

SONGÜL ÖDEN KİMDİR?

17 Şubat 1979 yılında Diyarbakır’da dünyaya gözlerini açan Songül Öden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı mezunu olan ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı şan eğitimi alan ünlü sanatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda (AST), Ankara Deneme Sahnesi’nde, Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda (1 yıl), Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda (3,5 yıl) ve özel tiyatrolarda görev yaptı. Kanal D'den FOX TV'ye transfer olan, yapımcısının Fatih Aksoy olduğu Med Yapım imzalı Umutsuz Ev Kadınları adlı dizide Yasemin karakterini 2011-2014 yılları arası canlandırmıştır. Dizi 19 Haziran 2014'te final yaptı. Songül Öden, Zaza kökenlidir. Güzel oyuncu son olarak Serçe Sarayı adlı dizide oynadı.

SADRİ ALIŞIK KİMDİR?

5 Nisan 1925 yılında İstanbul'da doğdu. Çocukluk yıllarında tiyatroya ilgi duydu; okul piyeslerinde rol aldı. Beykoz Ortaokulu'nun (bugünkü adıyla Ziya Ünsel İlköğretim Okulu) ve ardından İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu.

Bir süre Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ne devam etti. Sahneye 1939'da Eminönü Halkevi'nde amatör olarak çıkan Alışık, 1943'te Raşit Rıza Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. Küçük Sahne, Oda Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Oraloğlu, vb. topluluklarda pek çok oyunda yer aldı.

1944 yılında Faruk Kenç'in yönettiği Günahsızlar adlı film ile sinemaya adım attı. Sinemada, 1961-62'deki, Nejat Saydam'in yönettiği başrollerinde Ayhan Işık ve Belgin Doruk ile birlikte yer aldığı Küçük Hanımefendi serisi, 1964'ten başlayarak canlandırdığı Turist Ömer ve Ofsayt Osman tipleriyle ile dikkat çekti ve seyircinin beğenisini topladı. Yaşamı boyunca 200'ü aşkın filmde rol aldı.

Afacan Küçük Serseri'deki rolüyle 1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Yengeç Sepeti filmindeki rolüyle de Mehmet Aslantuğ'yla beraber 1994 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Sadri Alışık, sinema kariyerinin yanında; bir dönem 45'lik plaklar doldurmuş ve gazinolarda çalışmış, ağırlıklı olarak İstanbul için yazdığı şiirlerinin toplandığı bir şiir kitabı yayımlamış ve yağlı boya ve kara kalem tablolara da imza atmıştır.

Karaciğer, böbrek ve solunum yetmezliği ile kemik iliği hastalığı nedeniyle tedavi görmekte olan Alışık, 18 Mart 1995 tarihinde İstanbul'da yaşamını yitirdi. Zincirlikuyu Mezarlığında Toprağa Verildi Sanatçının anısına, eşi Çolpan İlhan tarafından kurulan Sadri Alışık Kültür Merkezi'nce her yıl Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri verilmektedir.

KEREM ALIŞIK KİMDİR?

Kerem Alışık kimdir, Kerem Alışık, 5 Haziran 1960 tarihinde İstanbul‘da Nişantaşı’nda doğmuştur. Sinema oyuncusu Sadri Alışık ve Çolpan İlhan‘ın oğludur. Yazar Attila İlhan dayısıdır.

Bir süre “Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü” futbol takımında oynamıştır. 1995 yılında Yönetmen Ünal Küpeli‘nin yönettiği “Fırtınalar” dizisiyle oyunculuğa başladı.

Askerliğini Gölcük’de bahriyeli olarak yaptı.

Tiyatro sahnesine ise ilk olarak Tiyatro Kedi’de Hakan Altıner’in yöne adlı oyunla adımını attı.

2000 yılında İlk sinema filmi deneyimini, yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını; gazeteci Savaş Ay‘ın yaptığı “Dansöz” filmi ile yaşadı.

2005 yılından beri annesi Çolpan İlhan ile birlikte kurduğu Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde eğitmenlik yapmaktadır.

13 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul Gösteri Merkezinde düzenlenen 14. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nin sunuculuğunu Berna Laçin ile beraber yaptı.

Kerem Alışık oyunculuğun yanı sıra şiir yazmaktadır. Yayınlanmış iki şiir kitabı ve basılmış üç şiir albümü bulunmaktadır.

Kerem Alışık, 1992 yılında Sibel Turnagöl‘le evlendi. 1997 yılında boşandı. “Sadri” adında bir oğlu var.

Kerem Alışık, 2010 yılından beri oyuncu Songül Öden ile birliktedir.

Aldığı ödüllerden bazıları

2006 – MGD (Magazin Gazetecileri Derneği) Selvi Boylum “En İyi Erkek Tiyatro Oyuncusu

Pertevniyal Lisesi ” Yılın Erkek Tiyatro Oyuncusu” Kerem Alışık

Rotarakt Club, Rotabest 05 “Yılın En Beğenilen Tiyatro Oyuncusu” Kerem Alışık

Ahmet Şimşek Koleji “Böyle mi Olacaktı ve Şükran Büfe” En iyi dizi oyuncusu

2004 – Beykoz Belediyesi “Televizyon Dizisi Yıldızı”

Şiir Kitapları

Kerem Misali

Öyle Sever Gibi Bakma Bana/Alışık Değilim

Filmleri 

2012 – Mevsim Çiçek Açtı

2011 – 72. Koğuş (sinema filmi)

2011 – Kara Murat Moranın Ateşi

2008 – Saddam’ın Askerleri (sinema filmi)

2007 – Kartallar Yüksek Uçar (TV Dizisi)

2006 – Kördüğüm (TV Dizisi)

2005 – Son Yüzleşme (TV Dizisi)

2005 – Mühim Olan Aşkımız

2005 – Horoz Sedat

2004 – Hababam Sınıfı Askerde (sinema filmi)

2004 – Hoşgeldin Hayat (sinema filmi)

2004 – Aşk Mahkumu (TV Dizisi)

2003 – A.G.A (TV Dizisi)

2003 – Şarkılar Seni Söyler (TV Dizisi)

2003 – Günah (TV Dizisi)

2002 – Deliboran Destanı (TV Dizisi)

2001 – Günah (TV Dizisi)

2000 – Yarın Geç Olmayacak

2000 – Kumru

2000 – Baykuşların Saltanatı (TV Dizisi)

2000 – Beyoğlu Rüyası (TV Dizisi)

2000 – Dansöz (sinema filmi)

2000 – Zehirli Çiçek (Dizi)

1999 – Hicran (TVDizisi)

1999 – Şükran Büfe (TV Dizisi)

1998 – Mualla (TV Dizisi)

1997 – Yanlış Saksının Çiçeği

1997 – Böyle mi Olacaktı (TV Dizisi)

1997 – Oyun Bitti (TV Dizisi)

1997 Ah Nalan Ah

1995 – Fırtınalar

Tiyatro Oyunları 

1999 – Fehim Paşa Konağı, Tiyatro Kedi

2001 – Herkesin Gözü Önünde

2002 – Aşk Olsun Aşk

2003 – Boeing Boeing

2005 – Ağır Roman

2007 – Kadıncıklar

2012 – Selvi Boylum Al Yazmalım

SERÇE SARAYI

Serçe Sarayı yapımcılığını Endemol Türkiye ve Bazıfilmler'in üstlendiği Türk televizyon dizisi.Dizi genç yaşta dul kalan Serçe'nin çocukları ve kız kardeşiyle verdiği hayat mücadelesini konu eder.

SAVAŞ AY KİMDİR?

Gazeteci Savaş Ay, Şükran ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı. Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans'ta görev aldı. ATV, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar ATV, Star TV ve Kanal 1'de A Takımı adlı tartışma programını yaptı.

2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ında oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğu ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğu vardı. Ayrıca bazı programlar yapıp yoksullara yardımcı

A Haber'de muhabirlik yapmış, fakat ses tellerinde bulunan bir sorundan dolayı ancak fısıltıyla konuşabilmekteydi.

Savaş Ay, 15 yıl mücadele verdiği kanser hastalığına 9 Kasım 2013 günü 1,5 ay tedavi gördüğü hastanede kalbinin durması sebebiyle yenik düşerek hayatını kaybetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz