Taze sanatçı Murat Uygur albüm tanıtımında öyle bir reklam yaptı ki! Dolarlar hava da uçuştu

Taze sanatçı Ayhan Murat albüm tanıtımını halkın içinde yaptı. Albüm tanıtımı yapan şarkıcı İstanbul göbeğinde dolar dağıttı

Taze sanatçı Murat Uygur albüm tanıtımında öyle bir reklam yaptı ki! Dolarlar hava da uçuştu

Taze sanatçı Ayhan Murat albüm tanıtımını halkın içinde yaptı. Albüm tanıtımı yapan şarkıcı İstanbul göbeğinde dolar dağıttı

Yeni bir albüm çıkaran Murat Uygur isimli sanatçı, korsan albüm satışlarına tepki göstermek amacıyla Beyoğlu'nda vatandaşlara dolar dağıttı. Dağıtım sırasında izdiham oluşunca devreye polis girdi.

KORSAN SATIŞLARA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİ

Galatasaray Meydanı'nda buluşan yönetmen Murat Uygur ile kamu müziği sanatçısı Ayhan Murat, korsan satışlara dikkat çekmek için enteresan bir yola başvurdu. Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilmek istenen etkinliğe polis izin vermeyince, nakit dağıtımına Galatasaray Lisesi önünde devam edildi.

İZDİHAMA NEDEN OLDU

Yasadışı albüm satışlarına tepki göstermek ve yetkilileri korsan satışı konusunda uyarmak amacıyla vatandaşlara kendi çıkardıkları albüm ile beraber 10'ar dolar dağıtan yönetmen ile sanatçı, izdihama ne sebepten oldu. Para dağıtıldığını duyan çoğunluğunu İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşların oluşturduğu kalabalık, sanatçı ile yönetmenin başına toplandı. İzdiham oluşunca polis etkinliğin sona erdirilmesi için uyardı.

"BUNDAN SONRAKİ ALBÜMÜ SATIN ALACAĞIM"

Para ile beraber albümü almayı başaran adının açıklanmasını istemeyen bir öğrenci, "Bundan sonra artık gönlümüzde kendisi" dedi. Bir diğer öğrenci de, "Bir sonraki albümü satın alacağım büyük bir ihtimalle" dedi.

Sanatçı Ayhan Murat, "Buraya toplanmamızın amacı, korsan satışların önüne geçilmesi. Milletvekillerimizin bu yasayı bir an evvel çıkarmasını bekliyoruz. İnşallah emeğe saygı duyulur" dedi.

Yönetmen Murat Uygur ise albüm ve korsan satışa ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Biz lansman gecesi yapsak netice alamayız, nakit dağıtırsak hedefimize ulaşırız söyledik. Bu şekilde nakit dağıtırsak haber değeri olur, o haberin yanında sesimizi de duyurmuş oluruz söyledik" şeklinde açıklama yaptı.

Halk müziği sanatçısı, dağıtılan paranın ardından albümden kısa bir parça seslendirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz