Görüş Bildir

Ünlülerin Engelliler yararına katıldığı program ilgi görmedi

Bodrum'da engelliler yararına ünlü mankenlerin podyuma çıktığı defilenin ardından Alişan, Tuğba Özerk ve Zeynep Mansur sahne aldı. Organizasyon beklenilen ilgiyi görmedi.

Ünlülerin Engelliler yararına katıldığı program ilgi görmedi
Bodrum'da Engelliler Haftası kapsamında, engelliler yararına defile ve konserlerle dolu bir program hazırlandı. Bodrum Antik Tiyatro'daki gecede, İzmirli modacı İnci Bentürk tarafından hazırlanan gelinlik, nişanlık ve abiyeden oluşan 30 kıyafet beğeniye sunuldu. Defilede kıyafetleri Elif Ece Uzun, Özlem Yıldız, Açelya Kartal, Simge Tertemiz ve Tuğba Karaca'nın da aralarında yer aldığı 10 manken sundu. İpek ve tafta kullanılarak yapılmış ve üç boyutlu çiçeklerle süslenmiş kıyafetler Tatsiana Tsvikevich'in koreografisi ile tanıtıldı.
GECENİN SÜRPRİZİ HANDE ATAİZİ
Şenol İpek ve eşi Bircan İpek'in sunuculuğunu yaptığı gecede sahneye çıkan Hande Ataizi, organizasyona katkıda bulunanlara plaketlerini verdi. Ataizi, "Böyle özel bir haftada sizlerle olduğum için çok mutluyum. Farkındalık ve herkese örnek olmak adına bu tür organizasyonların daha sık yapılması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Defilenin ardından sırası ile Zeynep Mansur, Alişan ve Tuğba Özerk mini konser verdi. Sanatçılar ön sıradan konseri izleyen engelli vatandaşların yanına giderek şarkıları birlikte söyledi ve özçekim yaptı. İzleyenlerin hareketli şarkılara eşlik ettiği konser programında, bazı engelli ve yakınları sahneye çıkarak santçılarla birlikte oynadı.
"SİZLERİ ÇOK İYİ ANLIYORUM"
Şarkı arasında 2014 yılında geçirdiği trafik kazasını hatırlatan Tuğba Özerk, 3 ay yürüyemediğini ve sonraki 3 ayda da koltuk değneği kullanmak zorunda kaldığını söyledi. Özerk, "Bir koltuk değneği ile 300 metre mesafeyi yürümenin ne kadar zor ve insanın canını acıtan bir durum olduğunu yaşadım. Sizleri çok iyi anlıyorum. Herkes bir engelli adayı ve ben bunu kaza ile yaşadım. Burada bulunmaktan onur duyuyorum" dedi.
BEKLENİLEN İLGİYİ GÖRMEDİ
Engelliler yararına düzenlenen organizasyon, önceden yapılan duyurulara rağmen beklenilen ilgiyi görmedi. 3 bin kişilik antik tiyatroda, giriş ücretinin 30 lira olduğu etkinliği yaklaşık 250 kişi izledi. Gelenlerin bir kısmını da özel davetliler ve engelli vatandaşlar ile yakınları oluşturdu. Organizasyona destek veren turizmci Yılmaz Algül izleyenlerin sayısının beklenilenden az olduğunu belirterek, "Belediye, bazı odalar ve dernekler tarafından etkinliğin duyurusu yapıldı. Fakat katılımın az olması bizi üzdü" dedi.
İki saat süren etkinlikten elde edilen gelirin Bodrum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile engelliler yararına kullanılacağı belirtildi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi