Görüş Bildir

1 yılda 4. kongre

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, 1 yılda 3 kez olağanüstü kongreye gitti, delegeler 4'üncüsü için imza toplayınca CHP Genel Merkezi 4. kez olağanüstü kongre kararı aldı. Dönemin CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, 23 Kasım 2011'de görevden alınarak yerine atama yapılıp olağanüstü kongre yapılmış, itiraz üzerine kayyum atanarak 3. kez seçime gidilmişti.

1 yılda 4. kongre

DİYARBAKIR-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Haşim Özkoyuncu, 1 yıl içerisinde 3. kez olağanüstü kongre yapılan partisinde, delegelerin 4'üncüsünü yapmak için imza topladığını söyledi. Özkoyuncu, il olağanüstü kongrelerini önümüzdeki hafta sonu yapacaklarını belirtti.

Dönemin CHP İl Başkanı Muzaffer Değer, "Dersim'de yaşananlardan dolayı özür diliyorum" yönünde bir açıklama yaptı. CHP Genel Merkezi, 23 Kasım 2011'de Değer'i görevinden alarak yerine, Muzaffer Sayın'ı atadı. Değer, yeni yönetiminin kongreye gitmediği gerekçesiyle mahkemeye itiraz etti. Diyarbakır 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, Muzaffer Sayın ve yönetiminin 45 gün içerisinde seçime gitmediği için görevinden alarak Medeni Seyrek'i kayyum olarak atadı. 25 Şubat 2012'de olağanüstü kongre yapıp seçime giden CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Medeni Seyrek seçildi.

DÖRT YILDA KONGRELER

 

Ancak Seyrek ve Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Merkez tarafından, seçildikten 4 gün sonra 29 Şubat 2012'de görevden alındı. İkinci kez olağanüstü kongreye gidildi, ancak yine Seyrek seçildi. Bunun üzerine Muzaffer Değer, hukuk mahkemesine itirazda bulundu. Üçüncü kez kongreye gidildi ve tek liste ile katılan Haşim Özkoyuncu seçildi.

Genel Merkez tarafından uzlaşmacı olarak seçildiğini belirten Özkoyuncu, "Bugün bize gönderilen faksta MYK kararı ile olağanüstü kongre kararı alındığı bildirildi. MYK'nın bu kararı benim dışımda gelişti. Ben uzlaşma ile gelerek il başkanı oldum. Partiyi kongreye götürdüm. Geçtiğimiz hafta parti yönetiminden bir grup arkadaş imza topladı, toplanan imzalar genel merkeze gitti. MYK yaptığı toplantıda Olağanüstü Kongreye karar aldı. Birkaç gün içerisinde tekrar kongreye gideceğiz. Bu belirsizlik partiye zarar veriyor" dedi.

"TANRIKULU, KARIŞMAYACAĞIM DEMİŞTİ"

 

Kongre kararı alınmasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun sorumlu olduğu yönündeki iddialara yanıt veren Özkoyuncu, "Genel Başkan Yardımcımız Sezgin Tanrıkulu il örgütünün işleyişine karışmayacağını söylemişti. Aslında bu konuda müdahalede bulunmaması gerekiyordu. Ama bizim dışımızda neler gelişiyor bilmiyorum. Birkaç gün içinde partiyi kongreye götüreceğim" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi