1 yılda kuruldu 6 saatte dağıldı!

12 Şubat 2022'de resmi olarak kurulan altılı masa önceki güne kadar gerçekleştirdiği 12 toplantıda aday konuşmamasının ardından, dün yapılan 6 saatlik toplantıda aday konusunu ilk kez konuşunca birlikteliğini sonlandırmış oldu.

1 yılda kuruldu 6 saatte dağıldı!

12 Şubat 2022 tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirerek kurulan altılı masa, önceki gün ilk kez adayın konuşulduğu 6 saatlik toplantının ardından dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklaması sonrası resmi olarak dağıldı.

Türk siyasetinde yeni bir çığır açacakları iddiasıyla ortaya çıkan Altılı Masa; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi tarafından ilk toplantısı 12 Şubat 2022'de yapılarak kuruldu. Altılı masa 1 yıl süren yolculuğunda defalarca toplanıp dağılarak bir 'ortak akıl' etrafında buluşacaklarını söyledi.

İLK KEZ ADAY KONUŞTULAR

Aylardır yaptıkları toplantılarda en önemli konu olan cumhurbaşkanı adayını hiç konuşmayan altılı masa liderleri dün Cumhurbaşkanı adayı gündemiyle ilk kez bir araya geldi. Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda liderler istedikleri cumhurbaşkanı adaylarını dile getirdi. Açıklanan bilgilere göre Meral Akşener dışındaki 5 lider; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda hem fikir oldu. 

İYİ PARTİ MASADAN KALKTI

Önceki günkü altılı masa toplantısının ardından kurmaylarını gece yarısı genel merkeze çağıran Akşener, durumu partililere bildirdi. Bugün kameraların karşısına geçen Akşener, partisinin kararını duyurdu. Partisinin bir kıskaca alınarak dayatmalara mecbur bırakıldığını ifade eden Akşener, "Çok kıymetli imzalar attık. Biz, ne olursa olsun imzamızın arkasındayız. Ancak ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız. 85 milyonun geleceğini kişilerin tahakkumuna teslim etmeyeceğiz. Milletimizi kazanma ümidini yok etmeyeceğiz." dedi.

MASA 6 SAATTE DAĞILDI

Meral Akşener'in açıklamalarıyla birlikte İYİ Parti resmen altılı masa ortaklığından ayrıldığını ilan etti. 12 Şubat 2022'de resmi olarak kurulan altılı masa düne kadar gerçekleştirdiği 12 toplantıda aday konuşmamasının ardından, dün yapılan 6 saatlik toplantıda aday konusunu ilk kez konuşunca birlikteliğini sonlandırmış oldu. Altılı masa 03.03.2023 tarihi itibariyle resmi olarak dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz