Görüş Bildir

107 eski CHP'li vekilden İnce'ye çağrı: Dayanışmanın parçası ol

Eski CHP'li 107 milletvekili, Muharrem İnce'ye çağrıda bulunarak adaylıktan vazgeçmesini istedi ve, "Büyük dayanışmanın bir parçası olma yönünde karar alacağına inanmak istiyoruz" dedi.

107 eski CHP'li vekilden İnce'ye çağrı: Dayanışmanın parçası ol

CHP’de önceki dönemlerde milletvekilliği yapmış 107 isim, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olmak için imza toplayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi yönünde çağrı yaptı.

Büyük kısmı Muharrem İnce ile birlikte TBMM’de aynı dönemlerde CHP milletvekilliği yapmış siyasetçilerin çağrı metni şöyle:

'TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ ERDOĞAN DİKTASINDAN BİR AN ÖNCE KURTULMAKTIR'

“Sayın Muharrem İnce,

Atatürk ve kurduğu laik cumhuriyetin sevdalıları olan biz milletvekili arkadaşların, senin yurtseverliğinden, Atatürk ve Cumhuriyet aşkından ve bu yoldaki mücadele azminden hiç şüphe duymadık. Çünkü uzun yıllar bu davaya bizimle birlikte dayanışma içinde hizmet ettin. Önemli görevler yerine getirdin. Takdir edersin ki, bugünlerde Türkiye’nin birinci önceliği, ülkemizi çağdışı karanlık bir yapıya hızla sürüklemekte olan bu ucube rejimden, tek adam sisteminden ve özellikle Erdoğan diktasından bir an önce kurtulmaktır.

'OLUŞTURULAN BÜYÜK DAYANIŞMANIN BİR PARÇASI OLMA YÖNÜNDE KARAR ALACAĞINA İNANMAK İSTİYORUZ'

Bu seçim cumhuriyet mi yoksa şeriat mı tercihinin oylanacağı bir seçim olacak. Bu nedenle cumhuriyetimizin 100’üncü yılında çağdışı bir rejimin ilanını amaçlayanlara karşı oluşturulan büyük dayanışmanın bir parçası olma yönünde karar alacağına inanmak istiyoruz. Laik demokratik cumhuriyet sevdalılarının art niyetlilere karşı tek bir yürek olabilmesi için, alacağın kararla yapacağın özveriyi biz milletvekili arkadaşların, CHP seçmeni ve laik demokratik Atatürk cumhuriyetinden yana olan milyonlar hiçbir şekilde unutmayacaktır. Bu duygular içinde seni selamlıyor ve atacağın yapıcı adımlar sonucunda seninle gurur duymak istiyoruz. Kal sevgiyle, kal Cumhuriyetle, kal Atatürk’le…”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi