Görüş Bildir

14 yıl sonra İsrail'den ilk üst düzey ziyaret: Herzog geliyor

İsrail, Cumhurbaşkanı Herzog'un 9-10 Mart'ta resmi ziyaret kapsamında Türkiye'de olacağını duyurdu. Herzog, 2008'den bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk İsrailli lider olacak.

14 yıl sonra İsrail'den ilk üst düzey ziyaret: Herzog geliyor

İsrail ile Türkiye, ikili ilişkilerde 14 yıl sonra bir ilki gerçekleştirecek.

İsrail Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine eşi Michal Herzog ile birlikte 9-10 Mart'ta Ankara'ya resmi ziyaret düzenleyecek.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devlet töreni ile karşılanacak Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek.

İsrail Başbakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ofisleri koordinasyonunda düzenlendiği belirtilen ziyaret sırasında iki lider, "İsrail-Türkiye ilişkileri, iki devlet ve halkları arasında çeşitli alanlarda iş birliğini genişletme potansiyeli de dahil olmak üzere çeşitli ikili konuları" görüşecek.

14 YIL ARADAN SONRA

Ziyaret kapsamında Herzog, İstanbul'da Musevi cemaati mensuplarıyla da buluşacak.

İsrail Cumhurbaşkanlığı açıklamasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Herzog göreve başladığında seçilmesinden dolayı kendisini tebrik etmek için onu aradığına işaret edildi. Söz konusu görüşmenin, "İsrail ile Türkiye arasında son yıllarda süren kopukluğun ardından, yeniden bir diyaloğun başlamasına yol açan bir görüşme olduğuna" dikkat çekildi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 2008'den bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk İsrailli lider olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi