28 Şubat'ın hesabı sadece eğitimden sorulmasın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 28 Şubat’ın hesabının sadece eğitimden değil, halkın cebinden milyar dolarları alanlardan da sorulmasını istedi.

28 Şubat'ın hesabı sadece eğitimden sorulmasın

Tekin, "Emeklinin, işçinin köylünün cebinden çalınan paraların hesabı sorulabildi mi? Batan bakanların hesabı sorulabildi mi? Eğer sorabilecekseniz gelin bunların hesabını soralım.” dedi.

Atatürk’ün 6 Mart'ta Burdur’a gelişi sebebiyle düzenlenen programa katılan Tekin, partililerle bir araya geldi. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı faşistlikle suçlayan Gürsel Tekin, ülkenin baskı ve zorlamayla yönettildiğini savundu. Eğitimde 4+4+4 formülünün özellikle 28 Şubat'a denk getirildiğini anlatan Tekin, “Sayın Çelik, 2005 yılında sonra 60 yıl içerisinde 8 yıllık kesintisiz eğitimden kaynaklanan ne aksaklık oldu, hangi yanlışlar var? Tam tersine eğitim oranı yükselmiş, kız çocuklarının okuma oranı yükselmiş. 8 yıllık kesintisiz eğitim çok büyük katkıları olmuş. O zaman ne istiyorsunuz? Hangi gerekçelerle bunu gündeme getiriyorsunuz? Getirdiğiniz tarih ne zaman? 28 Şubat. Başbakan’a seslenmek istiyorum. Kin ve nefretle ülke yönetilir mi?” diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in 4+4+4 ile ilgili farklı düşünce ifade ettiği için Başbakan Erdoğan tarafından linç edildiğini ileri süren Gürsel Tekin, şöyle devam etti: “Hiç kimse korkmasın, sivil toplum örgütleri, bütün sendikalar sizin güvenceniz CHP. Bu ülkede bir bedel ödenecekse önce Kılıçdaroğlu, sonra bizler ödeyeceğiz. Bizler kellemizi vermeye hazırız. Demokrasi, özgürlük mücadelesi, zorlu bir mücadeledir. Bu mücadeleyi de en iyi şekilde götüreceğimizi de inanıyoruz. Bu faşist anlayız daha fazla devam etmeyecektir.”

CHP olarak yeni bir anayasa için mücadele vereceklerini anlatan Tekin, “AKP'nin böyle bir anayasaya ihtiyacı olmayabilir. Anayasanın değişmesi lazım. Partimiz gereken mücadeleyi verecektir.” dedi. Tekin 12 Eylül'le hesaplaşmak için önce siyasi partiler yasasını değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz