31 Mart’a sayılı zaman kala seçmenin kafasındaki soru işaretlerini sizler için yanıtladık

34 siyasi partinin seçim kampanyaları yoğunlaşırken bir yandan işliyor. Seçime sayılı günler kala vatandaşların kafasındaki soru işaretleri netlik kazanmış değil. 31 Mart’a sayılı zaman kala seçmenin kafasındaki soru işaretlerini sizler için yanıtladık. Detaylar haberimizde...

31 Mart’a sayılı zaman kala seçmenin kafasındaki soru işaretlerini sizler için yanıtladık

34 siyasi partinin seçim kampanyaları yoğunlaşırken bir yandan işliyor. Seçime sayılı günler kala vatandaşların kafasındaki soru işaretleri netlik kazanmış değil. 

İşte vatandaşın penceresinden merak edilen sorular;

VATANDAŞLAR OY KULLANACAĞI SANDIĞI NASIL ÖĞRENECEK?

Siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarınca seçim kuruluna sunduğu aday listeleri 3 Mart’ta kesinlik kazanacak ve başlayan seçmen bilgi kâğıtlarının dağıtımı ise 20 Mart tarihinde tamamlanacak seçmen bilgi kâğıdı eline ulaşmayan vatandaş oy kullanacağını internet ortamından YSK’nın resmi adresinden, YSK’nın seçmen sorgulama mobil adres uygulamasından ve e-devlet üzerinden veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezinden öğrenebilecek.  

SEÇİMDE KAÇ PUSULA VE ZARF KULLANILACAK?

Büyükşehir ve diğer illerde başkanlık seçimine gidecekler 3’er pusula ile muhtarlık seçim pusulasını kullanacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimine ilişkin oy pusulası beyaz, il genel meclisi üyelerine ilişkin pusula turuncu, . Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin pusula mavi, Belediye meclis üyeliğine ilişkin pusula ise sarı renkte olacaktır. Seçmenlerden o gün tüm oy pusulalarını tek bir zarfa koymaları istenecektir.

DOĞUDAKİ 32 İLDE OY VERME SAATİ KAÇTA BAŞLAYACAK?

YSK Mevsim şartları ve güneşin batma saatini de dikkate alacak. Doğudaki 32 ilde oy verme saatini 1 saat erkene alacak. Belirlenen 32 ilde oy verme işlemi saat 7.00’da başlayıp 16.00’da son bulacak. Diğer illerde ise saat 8.00’da başlayacak oy verme işlemi 17.00’da son bulacak. Yaklaşık 65 milyon seçmenin 31 Mart2ta sandık başına gidecek ve Türkiye şehirlerini 5 yıl yönetecek adaylarını belirleyecek.

Haber: Nazime Aslı ÇAVLAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler