Görüş Bildir

AB Bakanlığı, 13 ile daha destek verecek

Avrupa Birliği Bakanlığı, ''İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor'' programı kapsamında 13 ile daha destek verileceğini bildirdi.

AB Bakanlığı, 13 ile daha destek verecek

Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ''AB Süreci Yerelde Başlar'' sözünden hareketle, iki yıl önce yoğunluk kazanan illere yönelik AB çalışmaları hız kesmeden devam ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, geçen yıl ilk kez Avrupa Birliği Bakanlığı'nın kendi bütçesinden valiliklerin AB projelerini desteklemesinin ardından, bu yıl da Avrupa Birliği Bakanlığı, valiliklere sağlayacağı katkılarla yerelin AB sürecinde oynadığı rolü pekiştirmek istiyor.

Açıklamada, 2012'de iki farklı bileşenle devam eden ''İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı II''nin toplam bütçesi 250 bin lira olan ''AB Faaliyetlerine Destek Bileşeni''ne, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 100 bin lira finansman sağlanacağı bildirildi.

''AB Faaliyetlerine Destek Bileşeni'' kapsamında 51 valilik tarafından sunulan projeler arasından, Ağrı, Ankara, Bolu, Çankırı, Gaziantep, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Karabük, Kars, Muğla, Sakarya ve Tunceli valiliklerinin hazırlamış oldukları 13 projeye destek verileceği belirtilerek açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''AB proje hazırlama süreçleri ile ilgili rehber dokümanlar hazırlanması, AB projeleri ile ilgili veritabanı geliştirilmesi ve görsel-işitsel yayınlar ve sosyal medya aracılığıyla AB konusundaki farkındalığın artırılması gibi etkinliklerle, yerelde AB sürecinde önemli roller üstlenecek farklı aktörlere de ulaşılmış olacak. 13 ilde gerçekleştirilecek ve yılsonuna kadar sürecek faaliyetler kapsamında, Muğla'da 'AB Korusu'ndan, Tunceli'de 'AB Sokağı'na, Ağrı'da 'AB Uçurtma Şenliği'nden, Gümüşhane'de 'ALO AB Bilgi Hattı'na, Çankırı'da 'AB Köprüsü Fotoğraf Sergisi'nden, Karabük'te 'AB Güncesi TV Yayını'na farklı etkinliklerle yerel kamuoyunun dikkatinin AB katılım sürecine çekilmesi amaçlanıyor.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi