Görüş Bildir

ABD'nin Kürdistan planı deşifre oldu

Suriye de K. Irak benzeri bir yapılanmanın önü mü açılıyor? Obama'nın danışmanı ve İsrail çıkışlı bir rapor kafaları karıştırdı.

ABD'nin Kürdistan planı deşifre oldu

ABD'nin Kürdistan planı deşifre oldu ABD, Suriye'de Halep, İdlib, Hama ve Humus gibi Türkiye'ye yakın şehirlerin de içinde bulunacağı "güvenli bölge" oluşturmayı planlıyor.

Bu Washington yönetiminin Kuzey Irak benzeri bir durumu bu kez Suriye için planladığı anlamına geliyor. Ankara'nın tüm hesaplarını altüst edecek planı Obama'nın danışmana söyledi.

Kuzey Irak'ta bugün var olan durumun, 1991'den itibaren, "Çekiç Güç" şemsiyesi altında adım adım oluştuğu biliniyor. Benzer durum Suriye için de olabilir.

OBAMA'NIN DANIŞMANI SÖYLEDİ

Brennan, Dış İlişkiler Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge oluşturulması konusunda, ”ABD hükümetinin çok dikkatle incelediği şeyler olduğunu, bunun avantajlarıyla dezavantajlarını ve olası sonuçlarını anlamaya çalıştığını” kaydetti.

OLASILIK MASADA

John O. Brennan, uçuşa yasak bölge oluşturmanın, ”uygulamaya geçirilmeyecek bir kavram” olup olmadığı yönündeki soruya, ”Başkan’ın herhangi birşeyin tartışma dışı olduğunu söylediğini hiç hatırlamıyorum” yanıtını verdi.

BM’yi Suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge oluşturmaya destek vermesi konusunda ikna etmenin çok zor olacağı düşünülüyor.

MUHALİFLERİN EZİCİ ÇOĞUNLUĞU TERÖRİST DEĞİL

Brennan ayrıca, Obama yönetiminin Suriyeli muhaliflere yardımını savunarak, yönetimin, yardımın El Kaide ile bağlantılı isyancılara gitmemesi konusunda dikkatli olduğunu kaydetti.

John O. Brennan, muhaliflerin ”ezici biçimde büyük bölümünün” terörist olmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi