'Açlık grevi iklimi oluşmasın'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ''Umuyorum Türkiye'de bir daha açlık grevlerine sahne olabilecek bir siyasi iklim yaşanmaz'' dedi.

'Açlık grevi iklimi oluşmasın'

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi ziyaret eden Tanrıkulu, burada yaptığı açıklamada, açlık grevlerinin sona ermesinde Diyarbakır Barosu'nun görünmeyen bir katkısı olduğunu söyledi.

               

Diyarbakır Barosu'nun, insan hakları ihlallerinin en aza indirilmesinde, Kürt sorununun demokrasiyle özgürlük ve adaletle sonuçlanması noktasında katkılarının devam edeceğini ifade eden Tanrıkulu, şöyle dedi:

''Ben de bu çerçevede onların yanında olacağım. Çözüm için gayret sarf etmeye devam edeceğiz. Açlık grevlerinin ölüm olmadan bitmiş olması çok sevindiricidir. Açlık grevleriyle ortaya çıkan tablo bize göstermiştir ki Türkiye'de parlamento üzerine düşeni yapmamıştır. Bu taleplerin açlık greviyle gündeme gelmiş olması Türkiye'de demokrasinin bir eksikliğidir, parlamentonun çalışmamasının göstergesidir. Umuyorum Türkiye'de bir daha açlık grevlerine sahne olabilecek bir siyasi iklim yaşanmaz. Bu parlamento, çözüm aracına dönüşür. Türkiye'nin her tarafını geziyoruz, toplum barış istiyor, savaş ve çatışma isteyen kimse yok. Ama nedense savaş ve çatışma isteyenlerin sesi daha çok çıkıyor. Bunların sesini azaltığı bir siyasal iklimi Türkiye'de egemen kılmak lazım.''

Tanrıkulu, CHP milletvekillerinin gazeteci Cüneyt Ünal'ı Suriye'den getirmesi konusundaki tartışmaları vicdansızlık olarak niteleyerek ''Önemli olan bir insanın yaşamının kurtulmuş olmasıdır'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz