Görüş Bildir

Afrin'e gireceğiz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı kongresine katıldı. Kongredeki konuşmasında Afrin operasyonu ile ilgili mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları 1 haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler." dedi.

Afrin'e gireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti İl Başkanlığı 6'ncı Olağan Kongresine katılmak üzere dün önce Elazığ, ardından da Bingöl' gitti. Kabine üyeleri ve bazı milletvekilleri ile birlikte Elazığ'a giden Erdoğan, burada il protokolü tarafından karşılandı.  Fırat Üniversitesi Spor Salonu'nde organize edilen kongre dışında toplanan halka kısa bir konuşma yapan Erdoğan Elazığ'ın kahramanlar çıkarmış bir şehir olduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunun son örneği; geçen yıl İzmir Adliyesi'ne saldırarak katliam yapmak isteyen teröristleri, tabancasındaki son kurşuna kadar çarpışarak durduran ve daha sonra şehit olan Fethi Sekin kardeşimizdir."

Salonda bulunanlara Fethi Sekin'in şahsında tüm şehitler için Fatiha okutturan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethi Sekin'in tıpkı 15 Temmuz şehitleri gibi yurdu yaşatmak için can veren kahramanlardan biri olarak milletimizin ve ülkemizin tarihine ismini yazdırdığını söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin 1984 yılından bu yana kesintisiz terörle mücadele yürüten bir ülke olduğunu belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Terör örgütü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan ülkemizin batısına ve kuzeyine geçiş yapamıyorsa, bundan Elazığ'ın çok büyük bir payı var. Elazığ'ı geçmeden ne kuzeye ne batıya gidemezsiniz. Sizler, adeta bir set olup terör urunun Türkiye'ye yayılmasını engellediniz. Bu mücadelenin elbette bir bedeli olacaktır. Fethi Sekin'de olduğu gibi pek çok kardeşimiz şehit oldu, gazi olanlar oldu. İsmi kirletilip, tarihe gömülmek istenenler oldu. Biz hepsini biliyoruz. Kim bu ülke için ne yapmış, nasıl bir bedel ödemiş hepsinin farkındayız."

"BU MİLLETE SALDIRANLAR BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK"

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sırada slogan atan tribüne doğru dönerek, "Bugün Elazığ bir başka, yav sizin gadanızı alam (Dert ve üzüntüyü paylaşmak) be.." diye cevap verdi. Bugün de ülkenin 7 düvele karşı verdiği mücadelede en büyük desteği Elazığ'dan aldıklarını belirten Erdoğan, "Elazığ'dan rabiamızı öyle bir haykıralım ki, dostlarımızın yüreği ferahlasın, düşmanlarımızın kalbi darlansın. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Türkü, Kürdü, Zazası, Gakkokuşu, Araba, Arnavut ile velhasıl 80 milyon tek millettir ve bizi bölemeyecekler." diye konuştu

FETÖ'YE MESAJ: HAYDI SIKIYORSA GEL

Fırat Kalkanı harekatının bunun bir örneği olduğunu belirten Erdoğan, "Tek devlet; Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok.Yok. 'Paralel devlet, şu devlet, bu devlet.' Nerede, Pensilvanya'da, ne işin var orada? Hadi sıkıyorsa gel, buraya gel. Arkana Amerika'yı alarak Pensilvanya'da durmanın bir sonu yok. Amerika'da seni bir yere kadar taşır FETÖ, bunu bilesin. Sonra Amerika da seni kapıya koyacak. Sonra kaçacak delik ararsın. Sen kaçacaksın, biz seni kovalaycağız. Bu coşku, azim, kararlık bizlerde olduğu sürece bu ülkenin, milletin sırtını kimse yere getiremeyecek." dedi.

"BİR GECE ANSIZIN GELİYORUZ, GELECEĞİZ"

Konuşması sırasında "Bir gece ansızın gelebiliriz" diye slogan atan partililere dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç şüphesiz olmasın, bir gece ansızın geliyoruz, geleceğiz." dedi.

AFRİN'DEKİ TERÖRİSTLER TESLİM OLMAZSA

Terör örgütünün ülkemizde eylem yapamaz hale getirilmesinin ardından Türkiye'nin güney sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kalındığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Sen PYD'ye YPG'ye bu silahları vereceksin, ondan sonra bize 'Biz sizinle stratejik ortağız.' diyeceksiniz. Bunu kimse yemez. 2 bin uçak dolusu silahı da derme çatma havaalanlarına indirip örgüte teslim ettiğinizi biliyoruz. Artık kimse bize bu silahlar oradaki kuvvetlerimize lazım safsatasını tekrarlamasın. Kimse bizim zekamızla oynamasın.  Dün Cerablus'ta 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Yarın gerekiyorsa 3 bin teröristi de burada imha ederiz. Biz bu fitne çukurunu kapatmaya kararlıyız. Doğu ve Güneydoğu'da kapattık, burada da kapatırız. Bu mücadelede karşımızda yer alacak olanlar dönüp kendilerine baksınlar. Çünkü bu ülkenin tek bir çakıl taşını, bu milletin tek evladını kimseye kaptırmak niyetinde değiliz."

Erdoğan, bölgeyi kana ve ateşe boğanların Türkiye ve kardeşlerinin irtibatını tamamen kesmek için terör dahil her yolu denediğini belirtti.

BİNGÖLDE KONUŞTU; BÖLDÜRMEYECEĞİZ!

Erdoğan Elazığ’dan helikopterle Bingöl’e gitti. Stadyum önünde kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerim Türk’ü, Kürdü, Zazası, Lazı, Arabı, Boşnağı, Arnavudu 80 milyon tek millet. Rabbimiz bizi böyle yaratmadı mı? Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevmedik mi? Bizde ayrımcılık o kadar. Böyle çalışacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız, mesele bu" ifadelerini kullandı.

SİZ KAÇAKSINIZ BİZ KOVALAYACAĞIZ

Erdoğan, "Ve dört tek devlet. Paralel devletmiş. Ne demek paralel devletmiş, ahlaksızlar. Ne işin var Pensilvanya’da hadi gel buraya niye gelemiyorsun. Gelemezler ve arkalarına malum Amerika’yı almışlar. Kimisi de batıda bazı ülkeleri arkalarına almışlar onlara sığınarak kaçıyorlar. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Bu milleti bölemeyeceksiniz. Bunlar ümmeti bölmeye çalıştılar. İnşallah bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Bizim sadece Türkiye Cumhuriyeti devletimiz var, başka asla. Öyleyse bizler bir birimizi sadece Allah için seveceğiz. Para pul için değil, makam için değil. Yok aşiret, yok kabile değil. Herkes kabilesiyle, kavmiyle övünebilir ama bir kavmin bir başka kavmine üstünlüğü yok. Üstünlük sadece takva iledir. Kim Allah’a daha yakın ise o daha üstündür. Onun için Bingöl’den biz çok şey bekliyoruz. " diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi