Ak parti istifaları yalan!

AK Parti'den 2 Belediye Meclis üyesinin de aralarında bulunduğu 27 kişinin istifa ederek, Bağımsız Milletvekili Adayı Ensarioğlu'na katılım gösterdiği yönündeki haber, İl Başkanı Akar tarafından yalanlandı.

Ak parti istifaları yalan!

İl Başkanı Muhammed Dara Akar, "Bu haber gerçeği yansıtmıyor. Ne il teşkilatı ne kadın kolları ne de gençlik kollarından istifa söz konusu değil" dedi.

Sabah saatlerinde, Ensarioğlu'nun seçim bürosunda açıklama yapan Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Asil Ecer, 'oy devşirmek adına toplumu kutuplaştırıcı kirli hesapların bir parçası olmak' istemediklerini iddia etmişti. Ensarioğlu de bölgede büyük bir sıkıntı yaşandığını söyledi

AK Parti'den 2 Belediye Meclis üyesinin de aralarında bulunduğu 27 kişinin istifa ederek, Bağımsız Milletvekili adayı ve Devlet eski Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu'na katılım gösterdiği yönündeki haber, AK Parti Teşkilatı tarafından yalanlandı.

ENSARİOĞLU SEÇİM BÜROSU

2 belediye meclis üyesi AK Parti'den istfa etti. Bağımsız milletvekili adayı Salim Ensarioğlu'nun seçim bürosunda ortak basın açıklaması yapan meclis üyeleri, 'oy devşirmek adına toplumu kutuplaştırıcı kirli hesapların bir parçası olmak' istemediklerini söyledi.

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkan yardımcılığından istifa eden Asil Ecer, “Bizler aday seçiminde parasal oyunların devreye girmesinde ve ayrıca son günlerde toplumda infial yaratan olayların baş göstermesi sonucu izlenen politikalardan ötürü çözüm sürecin buzdolabına kaldırılması, bir taraftan bunca acı yaşanırken diğer taraftan oy devşirmek adına toplumu kutuplaştırıcı ve kirli hesapların bir parçası olmamak için AK Parti’den istifa ettik. Diyarbakır Bağımsız milletvekili adayı sayın Salim Ensarioğlu’nun yanında olarak desteğimizi sunacağız. 2 Meclis üyesi ve 27 kişi AKP'den istifa ettik.” dedi.

BÖLGE SIKINTILAR İÇERİSİNDE

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Diyarbakır Bağımsız milletvekili adayı Salim Ensarioğlu ise bölgede büyük bir sıkıntı yaşandığını söyledi. Ensarioğlu, “Seçim çalışmasına 10 gündür başladım. Vatandaşlara uğradığımda bana 'çok doğru yaptın' diyorlar. Barış diyoruz. Göreve talibiz.” şeklinde konuştu.

AKAR İDDİALARI YALANLADI

İstifa haberlerinin kamuoyuna yansımasının ardında AK Parti İl Başkanı Muhammed  Dara Akar, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, "İl Gençlik Kolları Başkanı da dahil Diyarbakır'da AK Parti'den 27 kişi istifa etti" haberini kendilerinin de okuduğunu söyledi.  Bu habere şaşırdıklarını anlatan Akar, "Bu haber gerçeği yansıtmıyor. Ne il teşkilatı ne kadın kolları ne de gençlik kollarından istifa söz konusu değil. Hele hele 'Gençlik Kolları Başkanı istifa etti' haberi hiç gerçek değil çünkü Gençlik Kolları Başkanımız şu anda yanımda duruyor. Haberde ismi geçen kişi gençlik kolları başkanımız değil. Gençlik kollarında bir görevi bile yok" dedi.

PARTİ ÜYESİ OLMAYANLAR

Akar, istifa ettiği belirtilen kişilerin bir kısmının parti üyesi bile olmadığını dile getirerek, "Bir kısmı daha önce teşkilatta üyeliği bulunan kişilerdir. Bu kişiler bağımsız bir adayın seçim bürosunda açıklama yapmışlar. Zaten bu arkadaşların birisi o adayın oğlu, diğerleri de yakınları. Bu da beklediğimiz bir açıklamaydı. Bize istifa ile alakalı bir başvuru da bulunmamaktadır. Bu haber kesinlikle gerçek değil" diye konuştu.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Nurullah Seyda Akyıldız da söz konusu habere şaşırdıklarını ifade etti.  Haberin gerçekle alakası olmadığını vurgulayan Akyıldız, "Gençlik Kolları Başkanı olan 'ben' istifa etmediğim gibi aktif üyelerimizden de bir tek kişi bile istifa etmemiştir. Bütün teşkilatımla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sonuna kadar da bu görevi yapmaya devam edeceğiz. Buradayız. Burada olamaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz