Görüş Bildir

Ak Parti kongresinde Davutoğlu tek aday

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay yarın düzenlenecek kongre hakkında açıklamalarda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tek aday olduğunu açıklayan Atalay, Abdullah Gül’ün davet edildiğini ancak kongreye katılmayacağını söyledi.

Ak Parti kongresinde Davutoğlu tek aday

İşte Atalay’ın açıklamalarından satır başları:

Son zamanlarda terörü bahane ederek, Hürriyet, ATV, Sabah binaları, bazı parti binaları çirkin saldırılara hiç birini onaylamıyoruz, gerekçesi ne olursa olsun şiddetin hiç bir türlüsünü tasvip etmiyoruz. Düzeltilecek bir durum varsa, bir yanlış varsa, şikâyet edilen durumlar varsa mecra hukuk yerleridir. Bunlar aslında terörün de amacına hizmet eder.

BASINA YAPILAN SALDIRILARI KINADI

Basın kuruluşlarına karşı yapılan çirkin saldırıları bütün yönüyle kınıyoruz. Büyük kongremiz bu salonda yapılacak yarın. Zor günlerden geçiyor Türkiye. Kongremizde bir erteleme yapmadık, zamanında yapacağız. Siz basın mensuplarının rahat çalışması bizim için önemli. Salonda kademeli hazırlık yaptık, en arkada oturanlar bile salonu çok rahat görecek. Basından özellikle biz sorumluyuz, ben ve yardımcılarım yarın sabahtan itibaren burada olacağız, sizlerin rahat çalışmanız bizim için çok önemli. 445 delegemiz vardır, bunlar oy kullanacaktır.

AK PARTİ’DEN HDP’YE DAVET

Kongreye 11 siyasi partimiz davet edilmiştir. STK’Lar, sivil toplum kuruluşları da davet edilmiştir. Davet edilen partiler; BBP, HDP, CHP , DP, DSP, HÜDAPAR, MHP , SP, AP, Çoğulcu Demokrat Partisidir.

DAĞITILACAK TABLETLERDE AK PARTİ PROGRAMI OLACAK

Bütün delegelerimize tablet dağıtıyoruz, bu tablette partimizin programı ve 2002’den beri seçim beyannamelerimiz olacak ve partimizin hafızası bulunacak. Sessiz devrim kitabımızı yeniledik.

AK Partinin tarihini demokrasi tarihi olarak nitelerim, bunu şimdi ki kuşaklara anlatmak lazım. AK Parti erdemliler hareketidir. Bu kitabı da çantaya koyacağız delegelerimize ulaştıracağız.

Erdemliler hareketini bu kongreye biz iyi taşımaya çalışıyoruz.

Kaynak: Radikal

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi