'AK Parti Türkiye'yi baştan sona yeniliyor'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''AK Parti büyük bir hareket, kutlu bir misyon ve Türkiye'yi baştan sona yeniliyor, değiştiriyor, geliştiriyor'' dedi.

'AK Parti Türkiye'yi baştan sona yeniliyor'

Başbakan Yardımcısı Atalay, Hatay Havaalanı'nda BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan ile düzenlediği ortak basın toplantısının ardından, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emrullah Gülen ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Atalay, yaptığı konuşmada, yaklaşık bir yıldır Hatay ve civarının, Suriye'de yaşanan olayların etkisi altında olduğunu belirterek, Hataylıların Suriye'de neler olup bittiğini daha iyi bildiklerini, bu nedenle olayın değişik boyutlarını anlatmayacağını söyledi.

Türkiye'nin, Suriye'deki gelişmeler açısından özel bir konumda bulunduğunu vurgulayan Atalay, şöyle devam etti:

''Bugün Sayın Annan'a da 'Herhalde bugün buraları gördükten sonra yüklendiğiniz misyon ve Türkiye niçin bu konuya böyle bakıyor, Türkiye'nin yürüttüğü politikayı daha iyi anlıyorsunuz' dedim. O da 'doğru' dedi. Annan'ın kampları gezmesi, onları (Suriyelileri) dinlemesi, helikopterden sınır boyumuzda neler olup bittiğini görmesi çok etkili oldu. Tabii bu konuda Türkiye üzerine düşeni yapıyor, yapacak. Onlar bizim kardeşlerimiz. Tam bir zulüm var ve biz bu konuda duyarsız olamayız. Uluslararası camiayla demokratik süreçte yapmamız gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Tabii dileğimiz Annan planının başarılı olmasıdır. Destekliyoruz ama oradaki endişelerimizi kendileriyle paylaştık. Önemli olan insan hayatı. İnsan hayatı orada korunsun, can kaybı olmasın ve sonunda da toplumun istediği, Suriye vatandaşlarının istediği haklarını kullansınlar ve onların tercihleriyle sonrası gelişsin. Sayın Annan'a, 'Bunu sağlayacaksanız biz destek veriyoruz ama endişemiz şu. Yine vakit kazanma politikası olmasın. Çünkü Suriye yönetiminin bu konuda sicili pek iyi değil. Çok sözler verildi ama tutulmadı.' Şu anda da sadece Hatay'da değil Şanlıurfa'da, Kilis'te, Gaziantep'te Suriyeliler kalıyor. Son iki haftada epeyce artış oldu. Şu anda ülkemizde 24 bin 500 dolayında Suriyeli var.''

Atalay, AK Parti'li olmanın ayrıcalıklı bir durum olduğuna da dikkati çekerek, ''AK Parti büyük bir hareket, kutlu bir misyon ve Türkiye'yi baştan sona yeniliyor, değiştiriyor, geliştiriyor'' dedi.

''Bizim gibi bir parti dünyada yok''

AK Parti'nin, genel başkanından en ücra köydeki temsilcisine, oy verenine kadar bu misyonda büyük pay sahibi olduğunu bildiren Atalay, şunları kaydetti:

''Hepimiz birlikte bunu yürütüyoruz. Onun için teşkilatlarımız bizim için büyük bir değer. Bizim gibi bir parti dünyada pek yok. Cumartesi günü Konya il kongresini yaptık. Partilerin genel kongresi bile o kadar büyük olmaz. AK Parti o manada çok büyük, geniş bir aile. Kongrelerimiz çok olağanüstü bir hareketlilik ve teşkilatlarımızla organik bağ içinde disiplinli ilkeli bir partiyiz. Tabii Hatay ilimiz hem yerel hem genel seçimlerde büyük bir başarı elde etti. Buradaki partimizin gücünü görüyorum. Her gelişimizde Hatay ilimizin ne kadar geliştiğini, ne kadar değiştiğini görüyorum. Hatay hem şehircilik olarak hem de sanayi, ekonomi olarak gelişiyor. Sanayi yönünden çok büyük kentlerle yarışıyor. Bu kadar önemli bir şehrimiz.''

Başbakan Yardımcısı Atalay, daha sonra tarihi Uzun Çarşı'yı ziyaret ederek, kendisine ikram edilen künefeden yedi ve esnafla sohbet etti.

Atalay, daha sonra Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Başkanı Gülay Gül'ün işlettiği sabun fabrikasını gezerek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Atalay'a ziyaretinde Vali Mehmet Celalettin Lekesiz de eşlik etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler