AK Parti'de 4. Olağan Kongre hazırlıkları

Adalet ve Kalkınma Partisi 7 Ekim'de 4. Olağanüstü Büyük Kongreye hazırlanıyor.

AK Parti'de 4. Olağan Kongre hazırlıkları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 7 Ekim’de

“Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri”

mottosuyla 4. Olağanüstü Büyük Kongre'ye hazırlanıyor.


AK Parti Diyarbakır İl Başkan Vekili Mehmet Reşit Ocak, 14 Ağustos 2001’de AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde

“aydınlığa açık, karanlığa kapalı”

şiarıyla kurularak 3 Kasım 2002’den bu yana girdiği her seçimde milletimizin derin teveccühüne mazhar olduğunu söyledi.


Partinin kendisine gösterilen bu güveni karşılıksız bırakmayarak, eğitimden sağlığa, enerjiden ulaşıma, turizmden tarıma, her alanda Türkiye’ye sayısız eser ve hizmet kazandırdığını hatırlatan Ocak, 22 yıllık siyasi tarihinin istisnasız her gününü millete hizmet yolunda harcayan AK Parti'nin bugüne kadar birçok sınavdan geçtiğini, tarihte benzerine pek rastlanmayan badireler atlattığını ifade etti.


Yaklaşık çeyrek asırdır; 7 genel seçim, 4 yerel seçim, 3 referandum ve 3 cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere toplam 17 kez milletin huzuruna çıkıp tümünden zaferle ayrılan AK Parti’nin bu başarılarının arkasında yatan en önemli unsurlardan bir diğerinin ise dinamik kalmayı başarabilmesi olduğunu dile getiren Ocak, şöyle konuştu:


Değişimi dilinden düşürmeyenlerin ise koltuklarına nasıl sıkı sıkıya sarıldıklarına, karanlıkta ıslık çalarcasına sorumluluk almadan nasıl birbirlerini suçladıklarına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bununla beraber bazı siyasi partilerin kongrelerinde hâkim olan kaos ve kargaşayı endişeyle takip ediyoruz. Tüm bu süreç içerisinde yaşananlar, kişisel hırslarını demokrasinin önüne koyanların milletimizin menfaatine yönelik herhangi bir politika üretemeyeceklerini kanıtlamaktadır. Değişime direnen, bugün sergiledikleri etik dışı siyasetle bize demokrasi dersi vermeye kalkışan zihniyete karşı AK davanın birer neferleri olarak bizler, eski-yeni ayrımı yapmaksızın her zaman en ön saflarda milletimize hizmet etmekteyiz. 22 yıldır değişen ve yenilenen dinamik kadrolarla Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı olarak taçlandırmakta kararlıyız. Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durarak yenilikçi bakış açımızla daima üreten ve gelişen bir misyon ortaya koymakta ısrarcıyız. Bu kongre sürecimiz de tamamen bu yaklaşıma hizmet edecektir.”

Haber merkezi

Kaynak: Diyarbakır Söz