Görüş Bildir

AK Parti’de ‘Siyaset Akademisi’ başlıyor

Diyarbakır AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu İl Başkan yardımcısı Mehmet Kızılkaya, İl Başkanlığı Ar-Ge birimi bünyesinde kayıtlarına başlayan siyaset akademisinin 1 Temmuz’a kadar kayıt almaya devam edeceğini ifade ederek, 12 Temmuz itibariyle eğitim öğretimine başlayacaklarını söyledi.

AK Parti’de ‘Siyaset Akademisi’ başlıyor

17. Dönem siyaset akademisinin Diyarbakır koordinatörlüğü Eyüphan Kaya tarafından yönetileceğini hatırlatan Kızılkaya, “Sivil toplum ve halkla irtibatı üst düzeyde olan hocamızın akademimize ekstradan bir kalite katacağına inanıyoruz. Bu koordinatörlük görevi esnasında hem kendisine hem de akdeminin olgun katılımcılarına başarılar diler şimdiden hayırlara vesile olmasını bu mübarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine Yüce Allah’tan niyaz ederim.” dedi.

'HAYATIN HER AŞAMASINDA NİTELİKLİ BİR EĞİTİMLE RENK KATMAKTIR'

Akademi Koordinatörü Eyüphan Kaya ise toplum olarak en çok ihtiyaç duyulanın, hayatın her aşamasında nitelikli bir eğitimle hayata renk katabilmek olduğunu vurgulayarak, “Onun için inancımızda 'Beşikten mezara kadar ilim arayınız' denilmektedir. Gördüğünüz gibi hükümetimiz son yıllarda Ar-Ge ve Stratejik araştırmalara bütçeden ciddi paralar ayırmaktadır. Daha önceleri bütçenin yüzde 0,1’i dahi bu alana ayrılmazken şu anda bu alana ayrılan pay yüzde 1,5 civarında olup hedef bütçenin yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye ayırabilmektir.” diye konuştu.

Siyaset Akademisi'nin amacının, siyaseten güçlü, bilinçli, kendine güvenen, siyasi alanda fikir üretebilen, bu arenada 'ben de varım' diyebilen nitelikli vatandaş yetiştirmek olduğuna işaret eden Kaya, şu ifadeleri kullandı: “Bu münasebetle siyaset akademisi öğrenci alırken siyasi düşüncesine bakmaz, Ak Partiye üye olup olmadığını göz önünde bulundurmaz. Çünkü nitelikli siyasetçi nerde olursa olsun muhakkak hayata bir katkı verir düşüncesiyle hareket eder. Asıl amacı seçmenin partiyle ilgisini arttırmanın yanı sıra, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcıların; tarih, siyasi tarih, ekonomi, dış politika vb. konularda aydınlatmak, bilinçli bireyler yetiştirmektir."

EĞİTİMLER TECRÜBELİ KİMSELERDEN ALINACAK

Kaya, 17. Dönem Siyaset Akademisi'nde ayrıca Türkiye siyasetine giriş, siyasal sistemler ve ideolojiler, siyasal strateji ve iletişim becerileri, başlıklarına ek olarak deneyim paylaşımları bölümünde demokratik bir platformda daha fazla tecrübe ve siyasi hikayeler birinci ağızdan tecrübeli kimselerden almayı da programına alacağına değinerek, şöyle dedi: “Dünyadaki Siyasal Sistemler ve Başkanlık sistemi hakkında katılımcıları bilgilendirmek siyaset akademimizin ana hedeflerindendir. Derslerimiz dört temel başlık altında, yaklaşık 60 alt başlık ile programa serpiştirilecektir. Siyaset Akademisini başarıyla bitiren kimselere ileriki aşamalarda parti kademelerinde görevlendirmede ayrıcalık tanınacaktır. Umarın diğer siyasi partiler de aynı hassasiyeti gösterirler. Kayıt yapmaya niyetli olan ilgililerin elini çabuk tutmalarını bekliyoruz.

SİYASET AKADEMESİNE EN ÇOK 150 KİŞİ ALABİLİYORUZ

Diyarbakır siyaset akademisi olarak en çok 150 kişi alabiliyoruz, gereğinden fazla müracaatlar olduğu takdirde tahsil düzeyi, sivil toplum kuruluşuna üyeliği, müracaat tarihi göz önünde bulundurulacaktır. İlimizin şartlarına göre haftada 9 ya da 12 saat olarak uygulanması düşünülen 17.dönem siyaset akademisi 10 hafta sürmekte olup yaklaşık olarak 2,5 aya denk gelmektedir. Dolayısıyla 12 Temmuz’da başlayacak olan akademik takvimimiz Eylül’ün sonuna doğru tamamlanması planlanmıştır.

200 TL SEMBOLİK BAĞIŞ                                 

200 TL gibi sembolik bir bağış miktarı ile verilen bu akademi hizmeti bayan katılımcılara yüzde 25, engelli vatandaşlarımıza ise yüzde 50 indirim uygulanmaktadır. Daha fazla bilgi için AK Parti İl Başkanlığı Ar-Ge birim başkanlığına müracaat edebilirsiniz. Şimdiden başarılar diler hayra vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ederim.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi