Ak Parti'den istifa eden Halit Aydın YRP'den aday oldu

Uzun yıllar AK Parti’de siyaset yapan, partinin bir çok kademesinde görev alan ve 2019 yerel seçimlerinde Dicle Belediye Başkan Adayı olan Halit Aydın, 31 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde Yeniden Refah Partisi tarafından Dicle Belediye Başkan adayı gösterildi. 

Ak Parti'den istifa eden Halit Aydın YRP'den aday oldu

AK Parti’den tekrar aday olmak için başvurduğunu ancak bazı odakların buna engel olduğunu dile getiren Aydın,” Hizmet gayemizi Yeniden Refah Partisi çatısı altında, ilçemizdeki kanaat önderlerinin de görüşlerini alarak devam ettireceğiz."ifadelerini kullandı.

SEÇİM ATMOSFERİ KIZIŞMAYA BAŞLADI

31 Mart seçimleri öncesinde Diyarbakır’da sıcak gelişmeler ve kritik hamleler yaşanıyor.

AK Parti çatısı altında bir çok görevde bulunan, 2014 milletvekili genel seçimlerinde aday adayı ve 2019 yerel seçimlerinde Dicle Belediye Başkan Aday Adayı olan Halit Aydın, Yeniden Refah Partisi tarafından Dicle’den aday gösterildi. 31 Mart seçimleri için adaylık başvrusunda bulunduğunu ancak AK Parti’deki bazı odaklar tarafından önünün kapatıldığını belirten Aydın, bir çok partiden teklif gelmesine rağmen Yeniden Refah Partisi’nin duruşunu önemsediği için bunu kabul ettiğini söyledi.

“TEKRAR ADAY OLMAK İSTEDİK,ÖNÜMÜZÜ KESTİLER”

Eski partisi AK Parti’ye yönelik eleştirilerde bulunan Aydın,”2019 yerel yönetim seçimlerinde doğduğum yerde, Diclem'de aday oldum. Halkımızın teveccühü ile güzel bir oy aldık. 2024 yerel seçimlerinde başladığımız görevi tamamlamak amacıyla tekrardan bir adaylık başvurumuz oldu; tekrardan hizmetin önünü tıkayan odaklar devreye girip ilçemizin geleceğine bir darbe vurmuştur. Ancak bugün itibariyle bir uyanışın ateşini yakıyoruz. Arkamızda kimse yok, yanımızda bütün Dicle halkının varlığını hissediyoruz. Ayrıca belirtmek isterim ki, ilçemizde bulunan teşkilatların son dakikaya kadar kapılarının tarafımıza açık olduğunu görmek bizim için büyük bir şeref. Hizmet gayemizi  Yeniden Refah Partisi çatısı altında, ilçemizdeki kanaat önderlerinin de görüşlerini alarak devam ettireceğiz."dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler