Ak Partili adaylar Çermik’te seçim bürosunu açtı

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Galip Ensarioğlu, Beran Çelik ve Alaattin Parlak, Çermik ilçe seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Adaylar, daha sonra esnaf ziyareti yaptı.

Ak Partili adaylar Çermik’te seçim bürosunu açtı

Ak Parti Diyarbakır milletvekili adayları seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu çerçevede, ilçe ve köy gezilerini sürdüren adaylar Galip Ensarioğlu, Beran Çelik ve Alaattin Parlak’ın bugünkü durağı Çermik oldu. Burada, milletvekili adayı Beran Çelik’in seçim bürosunun açılışını yapan adaylar, vatandaşlarla bir araya geldi. Açılışta konuşan Galip Ensarioğlu, Çermik’in bir huzur ve istikrar beldesi olduğunu belirterek, “Çermik sürekli sağduyunun, barışın ve hizmetin yanında yer almıştır. Çermik huzurun bozulmasına, barışın bozulmasına izin vermeyecektir. Çermik tercihini bugünden belirlemiştir” dedi.

“İÇ VE DIŞ GÜÇLER GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTEMİYOR”

1 Kasım’ın Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğuna dikkat çeken Ensarioğlu, “Bu seçim Diyarbakır’ın Türkiye’nin ve ümmetin kaderini belirleyecek bir seçimdir. Ülkenin huzurunu ve barışını istemeyen dıştaki ve içteki güçler güçlü bir Türkiye’yi istemiyor. Güçlü bir Türkiye’nin yolu Ak Parti’den geçer. Türkiye’de vesayet rejimi Ak Parti iktidarıyla ortadan kalkmıştır. Ak Parti iktidarından önce Kürdün dili yasaktı. Kürtlere ve mütedeyyin insanlara baskılar vardı. Türkiye Ak Parti iktidarıyla bunları aşmıştır. Türkiye IMF’ye bağlı olmaktan kurtulmuş en çok hibe yapan ülke haline gelmiştir. Bugün Avrupa’da ne varsa Türkiye’de de o var. Türkiye’de her alanda reform yapan iktidar Ak Parti iktidarıdır” diye konuştu.

“BU OYUNU SANDIKTA BOZACAĞIZ” Türkiye’nin her alanda gelişmesi egemen güçleri rahatsız ettiğine ve ülkeyi karıştırmaya başladıklarına işaret eden Ensarioğlu, şunları kaydetti: “Suruç’ta Diyarbakır’da ve Ankara’da patlayan bombalar bunun göstergesidir. 1 Kasım’da bu oyunları sandıkta bozacağız. Ak Parti sırtını Amerika’ya, İran’a, Rusya’ya ve hiçbir örgüte dayamadı. Sırtını sadece millete dayadı. Dış güçler Türkiye’deki etnik ve dini grupları bir birleriyle savaştırarak gözlerini Türkiye’ye diktiler. Dediler ki, ‘Biz barış, huzur ve kardeşliği getireceğiz’ ve bu şekilde milleti kandırdılar. 7 Haziran’dan sonra çıkıp dediler ki barış sürecini bitirdik. Mesele kandırmacaydı. Lice’de yüzde 97 oy alırlar, yüzde 3’lük kesime tahammül edemezler. Cizre’de yüzde 88 oy aldılar, yüzde 12’ye tahammül edemediler.”

“PEYGAMBERE HAKARET EDENLERE İNANMAYIN”

Çermiklilerden karikatürlerle Peygambere hakaret edenlere inanmamalarını isteyen Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “1 Kasım’da Kürtler bir tercih yapacak. Diyarbakırlılara Silvan, Ergani ve Çermik barajı sözü verdik. İhalelerini yaptık, çalışmaları devam ediyor. Diyarbakırlı artık tercihini yapacak. Diyarbakırlı ya barajı yapana ya da barajı yakanlara oy verecek. Ak Parti çocuklarımızın geleceğini inşa ederken, bunlar çocuklarımızın geleceğini kararttılar. Çermik huzurun, yatırımın ve sağduyunun yanındadır. Bir söz daha veriyoruz. Çermik-Ergani, Çermik-Çüngüş arası yolu karayolları standartlarına uygun hale getireceğiz. Çermik’e 2’nci bir hastane Çüngüş’e de ilçe hastanesi yapacağız. Çermik’e diyaliz ünitesi kuracağız. Ak Parti olarak bugüne kadar verdiğimiz sözleri tuttuk ve bundan sonrada tutacağız. Çermik’ten isteğimiz Beran kardeşimizi seçtirmektir. Hedefimiz Diyarbakır genelinde bütün milletvekilliğini kazanarak 11-0 olacak. 1 Kasım seçimleri Diyarbakır’ımıza ve ülkemize hayırlı olsun.”

Açıklamaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. Daha sonra bir süre burada partililerle görüşen milletvekili adayları, esnaf ziyareti de gerçekleştirdi.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz