AK Parti'li İçten: "Dokuz Seçimde 9-0 Öndeyiz"

İçten, "AK Parti ile girdiğimiz dokuz seçimde 9-0 öndeyiz. Hedefimiz 10-0 yapmak" dedi.

AK Parti'li İçten:

DİYARBAKIR-Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)' nin davetlisi olarak Almanya'ya gitti. UETD Essen Şubesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen İçten, çözüm süreci ve Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Avrupa'da özellikle Almanya'da seçime katılımın yüksek olmasının önemli olduğuna dikkat çeken İçten, "Bir oy deyip geçmemek lazım. Her bir oyun ülkemiz için önemi büyük. Bu yüzden Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın mutlaka sandığa gitmesini rica ediyorum" dedi.

"9-0 ÖNDEYİZ"

Bir rüyayı gerçekleştirmek istediklerini belirten İçten, "Ülkemiz buna inandı dünya da buna inandı. Herşey önce inanmaktan geçer. Her zaman ülkemiz için ne yapabiliriz bunun peşinde olduk ve olmayada devam edeceğiz. Ak Parti ilk kurulduğunda tabelayı dahi asmadan insanlar partiye üye olmak istiyorlardı. O günlerden bugüne partimizin aldığı destek her geöen gün büyümektedir. Dokuz seçim geçirdik ve sonuç 9-0 oldu. Her seçimde oyunu arttıran tek partiyiz. 10-0 olmaması için hiç bir neden yok" diye konuştu.

"ANADOLU İNSANI"

İçten, Ak Parti iktidarından önce Türkiye'de monarşik bir yapı olduğunu dile getirerek, "Kendini halktan üstün gören bir yapı vardı.Ak Partiden önce gelen hükümetler, liderleri veya milletvekilleri kaç kez sizlere geldi. Sizlerin sorunlarını, sorularını, isteklerini dinledi. Dördüncü yılımda Avrupa'ya tam 10 kez geldim ve gelmeye de devam edeceğim. Sadece seçimden seçime milletin huzuruna değil her zaman milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Vatandaşlarımızı dinliyoruz. Aynı şekilde Diyarbakır'da da ilçeleri, köyleri, mahalleleri tek tek dolaşıyorum. Anadolu insanları artık ülkeyi yönetiyor" diye konuştu.

"ŞİVAN PERVER DİNLEDİĞİM İÇİN İŞKENCE GÖRDÜM"

Kendisinin de bir Kürt çocuğu olduğunu aktaran İçten, 2001 yılında İstanbul'da Şivan Perver kaseti dinlediği için gözaltına alındığını ve işkence gördüğünü belirterek, "Allah'a şükür bugün bu tür şeyleri yaşamıyoruz. Şivan Perver, büyük zevkle dinlediğim bir sanatçı. Onun kasetleriyle büyüdüm. Onun kasetlerini dinlediğim için işkence gördüm. Eskiden faili meçhul cinayetler vardı bugün artık o yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz