AK Parti’li Vekilden HDP ve Demirtaş’a çağrı!

Partisinin Batman’ın Sason ilçesinde yapılan danışma toplantısında konuşan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve partinin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, "Gelin PKK'ya karşı kendinizi canlı kalkan yapın" çağrısında bulundu.

AK Parti’li Vekilden HDP ve Demirtaş’a çağrı!

Sason ilçesinde düzenlenen AK Parti Danışma Toplantısı'na AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Diyadin Uçar, Sason İlçe Başkanı Avni Yıldırım, İlçe Kadın Kolları Başkanı Muhsine Bozkurt ve diğer teşkilat üyeleri katıldı. Toplantıda HDP ve Demirtaş’a bir çağrıda bulunan Özdemir, “AK Parti'de siyaset yapanlara bir şekilde ihanet içindedir diye sıfatlandıranlara ki o sıfatlar onlara çok yakışıyor, benim bunlara bir çağrım var. Çıkıp da orada işte biz asker ve polis için operasyonlarına karşı kendimizi canlı kalkan yapacağız diyen o vatanseverlere bir davetim, bir çağrım var. Buyursunlar insanlarımız ölüyor. Erdoğan memleketimizin dağlarına bahar getirmek adına bu riski aldı ve memleketimin dağlarına bahar geldi. Ve insanlarımız bu dağların, bu doğanın, bu coğrafyanın güzelliklerini yaşama fırsatını ve imkanını yakaladı. Ama sorumsuzca kötülükle hiçbir alakası eski sol ideoloji saplantı içinde marjinal bir kafa yapısına sahip olan birilerini bu Kürtlerin temsilcisi konumuna getirenler utansınlar. Batman’da dün bomba patladı değil mi? Peki bu bomba Batman’ın ortasında patlasaydı ne olurdu kimler ölürdü. Evet, AK Parti bugün üzerine düşeni yapmış yarın da yapacaktır. Evet bizim için Kürt'ü de Arap’ı da Çerkez’i de Alevi’si de, Sünni’si de fark etmez. İnsansa başımızın üstünde yeri vardır. Hizmet edilmeye layıktır. Gidip okul çerçevesinde askerin, polisin ve masum insanların üzerine silah sıkamayacağını bildiği için cengaverlik yapan, o kahramanlık yapan o HDP’li milletvekillerine çağrımdır; işte insanlar öldürülüyor, masum insanlar kaçırılıyor, Kürt insanları kaçırılıyor ve zulüm altında eziliyorlar. Gelin PKK’nın saldırısına karşı kendinizi canlı kalkan yapın. Buyurun meydan burada. Sadece tv ekranlarında nutuk atmakla olmuyor bu iş" dedi.

Kendini avutmak, tatmin etmek ve başkasına hakaret etmeyi siyaset yapma tarzı yapanların bu çağrıya kulak vermesini istediğini belirten Özdemir, bu ülkede kardeşlikle beraber çok güzel işler yapıldığını söyledi. Özdemir, "Bu coğrafya üzerinde yüzyıl önceki hesap tekrar inşa edilmek isteniyor. Şimdi Allah aşkına Sason’daki vatandaşlarım; eğer siz burada huzurlu olmazsanız, eğer can güvenliğiniz olmazsa, eğer siz burada çoluk çocuğunuzla Allah’ın bahşettiği hakları kullanamazsanız, eğer siz burada can güvenliğinizle köyünüze, arazinize gidemezseniz, bu düzenin ismi Türkiye olmuş, Ermenistan olmuş, ABD olmuş, Almanya olmuş, Kürdistan olmuş, ne fark eder” diye konuştu.

"DEMİRTAŞ ÇIKSIN SİLAHIN KONUŞTUĞU YERDE DEMOKRASİ OLMAZ DESİN"

Milletvekili Ziver Özdemir, konuşmasında Demirtaş'a da seslendi. Özdemir, "Bugün konuşma günüdür, silahın konuştuğu yerde ses duyulmaz. Silahın konuştuğu yerde demokrasi olmaz, demokrasiden hukuktan bahsedemezsiniz. Gelin demokratik bir ülkede silaha hep birlikte karşı çıkalım. İnsanlarımız ölmesin. Memleketimizde daha artık kan akmasın. Bu memlekete huzur gelsin. Demirtaş çıksın ve silahın konuştuğu yerde demokrasi olmaz desin" şeklinde konuştu.

"KENDİ ÇOCUKLARI AVRUPA ÜNİVERSİTELERİNDE BURADAKİ GARİBANLAR DAĞA SÜRÜKLENİYOR"

Özdemir, HDP'de siyaset yapanların çocuklarının Avrupa'da üniversitelerde, bölgedeki gariban çocuklarının ise dağa sürüklendiğini söyledi. Özdemir, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Siz Avrupa'daki yaşam standardını görüp, gelip burayı sömürerek mi buraya demokrasi getireceksiniz. Avrupa'daki üniversitelerde çocuklarınızı en güzel yerlerde okutup eğitiliyorsunuz, ama bu memleketin fakir gariban çocuklarını bir şekilde dağlara sürerek, bir şekilde tehdit ederek, okutmayarak, okuma alanı bırakmayarak, siz bu millete özgürlük getiremezsiniz. Bu millete hakkaniyet yolu üzerinde bir şey yapamazsınız” dedi.

Özdemir'in konuşmasından sonra bir süre soru cevap şeklinde devam eden program daha sonra sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz