AK PARTİ’ye yaşam koçu Diyarbakır’dan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da 9’ncu sırada aday gösterdiği hukukçu ve yaşam koçu olan Fatma Öncü, iki elinin olmamasına rağmen azmi ile AK Parti’lileri etkileyerek listede yer buldu.

AK PARTİ’ye yaşam koçu Diyarbakır’dan

DİYARBAKIR- Erzurumlu 4 çocuklu bir ailenin tek kızı olan Fatma Öncü, 9 aylık iken tandıra düşerek iki eli eridi. Engelli bir birey olarak yaşam yoluna devam eden Öncü, ellerinden ötürü 9 yaşında okula alınmış ancak ağabeylerinden okuma-yazmayı öğrendiği için 3 sınıf birden atlamış.

İlköğretim ve liseyi derece ile bitiren Fatma Öncü 1996 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandıktan sonra yerleştiği Diyarbakır’dan bir daha ayrılmamış. Üniversiteyi bitirdikten sonra Mardinli Kürt Mehmet Ali Öncü ile evlenmiş. Engelli milletvekili adayı Fatma Öncü, eşi çocukları 3 yaşındaki Neval ve 1.5 yaşındaki Miran ile yaşıyor. Uluslararası bir petrol arama şirketinde Yaşam Koçluğu yapan Öncü, İngilizce ve Fransızca biliyor, Kürtçeyi anlıyor ancak çok az konuşabiliyor

İNANILMAZ DERECEDE AZİMLİ

Elleri olmadan kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan tüm ev işleri yapıp, çocukların altını değiştiren, bilgisayar kullanıp kalemle yazı yazan Fatma Öncü, yemek ve ütünün de bulunduğu ev işlerinin tamamını kendisinin yaptığını vurguluyor. Engelli bir birey olarak kendini görmediğini ifade eden Fatma Öncü, "Kendime güvendiğim için aday adaylığı için başvurdum. Yüzlerce aday arasında listeye giremeyeceğimi düşünüyordum. Ancak AK Parti Genel Merkezinde yapılan mülakatta kendimi; Kadını temsil etme noktasında iyi bir modelim, engelliyim, anneyim, iş kadınıyım, hukukçuyum ve önemli bir şirkette yaşam koçluğu yapıyorum dedim. Böylelikle listeye alındım" dedi.

"KÜRTLERİN NAMUSUYUM"

Seçilmesi halinde sadece 8.5 milyon engelli değil tüm kadınların sesi ve ışığı olacağını anlatan AK Parti  Milletvekili Adayı Fatma Öncü, "Annem ve babam Türk. Ancak ben Kürtlerin geliniyim; onların örf adetleriyle gururla yaşıyorum. Kürtlerin namusuyum Diyarbakırlıların namuslarına sahip çıktığını bildiğim için büyük destek alacağımı düşünüyorum. Bende Türk ve Kürt kardeşliği için çalışacağım" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap