Akşener açıkladı: İYİ Parti Genel Başkanı Akşener kurultayda aday olacak mı?

Seçim sonrası partisinin aldığı oy oranıyla ve tutumuyla ilgili eleştirilen İYİ Parti lideri Akşener, seçimli olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını ilan etti.

Akşener açıkladı: İYİ Parti Genel Başkanı Akşener kurultayda aday olacak mı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yayınladığı yazılı açıklama ile partisinin 27 Nisan'da gerçekleştirilecek olan seçimli olağanüstü kurultayında aday olmayacağını açıkladı.

Seçim sonuçları kapsamında ödediği bedele razı olduğunu söyleyen Akşener, "Geldiğimiz noktada İYİ Parti olarak ismimiz, bugünü kazanmak uğruna yarınları tehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmıyorsa, ben bu bedele razıyım.

Bugün İYİ Parti sarsılmış; ama ne iktidarın ne ana muhalefetin, ne de 2028 hesapları kovalayan bir takım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmişse, ben bu bedele razıyım.

Ve hatta İYİ Parti, bugünü feda etme uğruna, bu gidişle yarın Türkiye’nin önüne çıkacak türlü musibetlere karşı her zamanki dik duruşunu gösterebilecek bir tutum almayı başarabildiyse, ben bu bedele razıyım.

Çünkü ben, dün olduğu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliği için her türlü bedeli öderim" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?
31 Mart yerel seçiminde Türkiye genelinde yüzde 3,77 oy oranına ulaşan İYİ Parti'den olağanüstü kurultay kararı çıkmıştı. İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın genel başkan adayı olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz