Görüş Bildir

Akşener: Beka meselesi olan ülkede, seferberlik ilan edilir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Beka meselesi olan bir ülkede, kirli ittifaklara kılıf uydurmak yerine, seferberlik ilan edilir. Beka meselesi olan bir ülkenin tank fabrikası yabancılara satılmaz" dedi.

Akşener: Beka meselesi olan ülkede, seferberlik ilan edilir

Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Akşener,​ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ınsosyal medya hesabından 'Cumhur İttifakı' ve 'zillet ittifakı' başlıkları altında yaptığı karşılaştırmaya tepki göstererek, "Böyle zamanlarda siyasetin ve siyasetçinin dili sertleşir. Ancak, siyasetin doğasında olan bu durumun bir sınırı vardır. Bu sınır öncelikle millete saygının gereğidir. Sayın Cumhurbaşkanının, bugün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla, milletimizin yarısına hakareti kabul edilebilir bir davranış değildir. Türk devlet geleneğinden biliriz ki; Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez. Bu ayıptır, yanlıştır" ifadelerini kullandı.

'BU DİL, KİRLİ BİR İTTİFAKI AKLAMA ÇABASIDIR'

Bu dilin ve üslubun nedenini bildiklerini kaydeden Akşener, "Bu dil, kirli bir ittifakı aklama çabasıdır. Beka gibi önemli bir gerekçeyle asla izah edemeyecekleri bir ittifakı, izah etme çabasıdır. Daha önce de sordum; 'Birbirlerine bu kadar ağır hakaret etmiş iki siyasetçiyi bir araya getiren nedir?' Biliyoruz ki, onları buluşturan, ülkenin ve milletin değil, koltuklarının bekasıdır. Bu gerçeği perdelemek için, bu ittifakı, 'ülkenin bekası' diye izah etmeye çalışıyorlar. Beka meselesi olan bir ülkede, kirli ittifaklara kılıf uydurmak yerine, seferberlik ilan edilir. Beka meselesi olan bir ülkenin tank fabrikası yabancılara satılmaz. Böyle afaki konuşmalar işe yaramaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi