Altan Tan'dan Başbakan'a hodri meydan

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, PKK ve BDP’nin Ergenekon ile bağlantılı olduğu iddiaları ile ilgili, “Sayın Başbakan, etrafındakilere şov yaptıracağına, elinde ne belge varsa açıkla. Varsa ve açıklamıyorsan, sen de suç ortağısın.” dedi.

Altan Tan'dan Başbakan'a hodri meydan

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık arasında yaşanan tartışmayı hatırlattı. Tan, “Ortadoğu’nun bir geleneği vardır. Hiçbir zaman tetikçi ile fedai ile uğraşılmaz. Bir muhatap varsa muhatap Ağa’dır. Ağanın tetikçisi, seyisi, fedaisi değil. Başbakan’ın etrafındaki bazı devşirmeleri bir yana bırakıyorum. Bir devşirme hükümet adına çıkıp, PKK’yı, Kürt siyasetini Ergenekon ile derin devletin geçmişteki yapıları ile iç içe olmakla suçladı.” dedi.

Milletvekili olduktan sonra bu konuda çok sayıda soru önergesi hazırladığını, hepsinin de cevapsız kaldığını aktaran Tan, “MİT Başkanı Hakan Fidan, her gün Başbakan ile konuşuyor. Önündeki bilgisayarın bir tuşuna bassa, bu bilgiler önünde. Neden açıklamıyorsunuz? Sayın Başbakan, etrafındakilere iki de bir şov yaptıracağına elinde ne bilgi belge varsa açıkla. Varsa ve açıklamıyorsan bu kirliliklerin üzerini örtüyorsun. Bu kana ortaksın gibi cümleler kurmuyorum. En hafif ifade ile yardım ve yataklıktan bir ömür boyu dışarı çıkamazsın. Hiçbir şey yok, diyorsan konuşma. Kürt siyasetinde de bu bağlantılar varsa, Türkler de kurtulsun Kürtler de kurtulsun. Hodri meydan. Var mı yok mu… Dıgıl mıgıl yapma. Var diyorsan açıkla, yok diyorsan sus. Bir daha da konuşma.” diye konuştu.

Tan şöyle devam etti: “Kürtlerin 40 bin evladı gitti. Ergenekon ya da ne isim ise, bu alçakların eli ile on binlerce insan hayatını kaybetti. BDP grubunda bu alçakların gadrine uğramayan kimse yok. Bu derin ilişkileri kuranlar kimse bul çıkar. Benim babamın katilini de bul. Kim kime silah vermiş, eroin satmış. Kim kimin koynuna girmiş çıkar bul. Bu bilgiler sende, Türkiye ancak böyle temizlenir. ‘Yapamam’… Neden yapamazsın? ‘Devlet çöker.’ Neden çöker? Üç nokta. Bunları açıklamıyorsan, bunların üstünü örtüyorsan, sen de bu işin ortağısın. Varsa ve örtüyorsan, bu pisliklerin, kanın, cinayetin, alçaklığın ortağısın.”

Tan toplantıda gündeme ilişkin soruları da yanıtladı. “Yeni yılda yeni bir zam yolda. Değerlendirmeniz nedir?” sorusu üzerine Tan, “Türkiye vergilerle zengin olacaksa zaten bir bir yere varamaz. Hazine boşalıyorsa, git vatandaştan para al.” cevabını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz