Altılı masada yeni kriz patlak verdi! Akşener Babacan'a bayramı yaşatmadı

Altılı masada cumhurbaşkanlığı ve liste krizinin ardından ekonomi krizi patlak verdi. Ali Babacan'ın talip olduğu ekonomi yönetimi için Meral Akşener İYİ Partili Bilge Yılmaz'ı işaret etti.

Altılı masada yeni kriz patlak verdi! Akşener Babacan'a bayramı yaşatmadı

Altı farklı ideolojiye sahip partinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan indirmek için bir araya geldiği altılı masada her geçen gün yeni problem gün yüzüne çıkıyor. Cumhurbaşkanı adayı krizinin ardından, vekillik pazarlıklarının sona erdiği, bürokrasideki kadro ve bakanlık pazarlıklarının başladığı ve birçok çatlağı içinde bulunduran altılı masada şimdi de ekonomi krizi patlak verdi.

EKONOMİNİN BAŞINA BABACAN GEÇECEKTİ

Uzun zamandır altılı masanın iktidara gelmesi durumunda DEVA Partisi Lideri Ali Babacan'ın ekonomi yönetimini ele alacağı konuşuluyordu. Konuyla ilgili son olarak Reuters geçtiğimiz ay bir haber yayınlayarak "Millet İttifakı ekonominin başına Ali Babacan'ı getirmeyi planlıyor" başlığıyla haber yayınlamıştı. 

Haberini Millet İttifakı'ndan üst düzey dört kaynağa dayandıran Reuters, 14 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olarak seçilmesi durumunda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ikiye ayrılacağını ve Ali Babacan'ın ekonomi yönetiminin başına geçeceğini yazdı. Reuters haberde, "seçimin ardından ittifakta Babacan’ın ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevini üstlenmesi bekleniyor." ifadelerini kullanmıştı. 

AKŞENER'DEN BABACAN'A VETO

Ancak Babacan'ın patron olacağının öne sürüldüğü ekonomi yönetimi için İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den ortalığı karıştıracak bir açıklama geldi. Akşener, dün Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İyi Parti'nin düzenlediği bayram kahvaltısı programında Babacan'ı kızdıracak sözler sarf etti.

Akşener, Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda ekonominin başına Bilge Yılmaz'ın geçeceğini öne sürdü. Akşener, "İnşallah ekonomiyi yönetecek Bilge Yılmaz karşımda oturuyor. Darmaduman edilmiş, bilerek daha da aşağıya ittirilen bu ekonomiyi 30 sene Amerika’da yaşayıp vatandaşlık almamış bir arkadaşımızın yönetmesi için çalışacağız." açıklamasında bulundu. 

BİLGE YILMAZ: EKONOMİ YÖNETİMİNE ADAYIM

Akşener'in ekonominin başına getirmek istediği İYİ Partili Bilge Yılmaz, daha önce yaptığı açıklamalarda ekonomi yönetimine talip olduğunu açık açık ilan etmişti. Yılmaz "Ben bu işe kalkıştığımdan beri ekonomine yönetimine adayım, ya da grup olarak adayız. Bu çok doğal bir şey. Zaten böyle bir iddianız yoksa bunu yapmamanız lazım. Arkamda bir siyasi anlaşma olduğu için değil bu işi iyi yapabileceğimizi bildiğimden bunu söylüyorum." demişti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz