Anadilde eğitim istedi

DEVA Partisinin Diyarbakır ve Batman İl 1. Olağan Kongreleri, Babacan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Anadilde eğitim istedi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Diyarbakır'daki bir düğün salonunda düzenlenen 1. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere, Cumartesi günü Diyarbakır'a geldi.

Babacan Diyarbakır'daki temaslarına HDp'ye destek verip, Kürt sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İl Kongresinde konuşan Babacan, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevden alınan ve yerlerine görevlendirme yapılan belediye başkanlarına değindi. "Seçilmiş belediye başkanları makamlarından indirilip, yerine atanmış kişiler görevlendiriliyor." ifadesini kullanan Babacan, şöyle devam etti:

"Hem de bir, iki kişi değil. Bugüne kadar 48 belediyeye kayyum atanmış durumda. Zaten 6'sına da seçimlerden sonra mazbatası hiç vermemişti. Halk iradesi, seçme ve seçilme hakkı maalesef ayaklar altında. İktidar, seçimle kazanamadığı her belediyeyi hukuksuzca ele geçirmeye çalışıyor. Başka illerde de yapma niyetleri olabilir ama henüz bu aşamada cesaret edemiyorlar. Sadece belediye başkanları görevden alınmıyor, belediye meclisleri de çalışmaz hale getiriliyor. Vatandaş oy vermiş, birilerini Meclise seçmiş, birilerini başkan seçmiş bu kimsenin umurunda değil. Şunu açıkça görüyoruz, iktidarın kayyum politikası, kazanamadığı seçimlerde halkı cezalandırma yöntemine dönüştü."

 EŞİT SEVİYEDE SÖZ SAHİBİ OLMAK

Babacan, "Bizim sözünü verdiğimiz Türkiye'de, bağımsız ve tarafsız yargıdan başka hiç kimse, seçilmiş bir insanı görevden alamayacak." diye konuştu. DEVA Partisi olarak özgürlük, adalet, eşitlik ve toplumsal barış için, insanın hak ettiği yaşam koşulları için yola çıktıklarını dile getiren Babacan, şunları kaydetti: "Türkiye'de kutuplaşmadan değil güvenden, kayırmacılıktan değil liyakatten beslenen bir siyaseti hakim kılacağız. Kadınların ve gençlerin en önde yer aldığı, herkesin eşit seviyede söz sahibi olduğu, engelli vatandaşlarımızın siyasette engellenmediği partimizle, adalet, hukuk, özgürlük için geliyoruz."

Çözüm haritalarının belli olduğunu söyleyen Babacan, "Çözümün sözcüsü bizler olacağız. Ayrıştırmayacağız, hep beraber Türkiye'nin yaralarını saracağız." dedi. Babacan, kongrenin ardından merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu, partisinin Sur ilçe başkanlığının açılışını yaptı. Babacan, Diyarbakır'daki STK ve Oda Başkanlarıyla da bir araya geldi.

BATMAN İL KONGRESİ

Babaan, Diyarbakır gezisini tamamlayıp, gece Batman'a geçti. Babacan bir düğün salonunda düzenlenen partisinin Batman 1. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, iktidarın hukuku ön planda tutmadığını öne sürdü. Kendilerinin ülkedeki her bir bireyin eşit ve özgür vatandaşlığını savunduklarını belirten Babacan, günümüz Türkiye’sinde hala en önemli meselelerden birinin Kürt meselesi olduğunu söyledi.

Yargının siyasi amaçlara hizmet etmek için araçsallaştırıldığın iddia eden Babacan, şöyle konuştu: "Biz, demokratik zemini daraltanlara, meşru siyaset kanallarını engelleyenlere karşı ısrarla siyaseti savunacağız. Biz oyunuza, iradenize ve hatta tüm seçtiklerinize sahip çıkmak için buradayız. Bu ülkede kimse kimliğinden, siyasi fikrinden, düşüncesinden ötürü, hiçbir koşulda kötü muamele görmeyecek."

Geçen hafta açıklanan ekonomik programın Türkiye’nin fakirleştiğini ilan ettiğini ileri süren Babacan, "2013 yılında 961 milyar dolara ulaşan milli gelirimizin bu yıl 702 milyara gerileyeceği, aynı dönemde fert başına milli gelirimizin 12 bin 594 dolardan 8 bin 381 dolara düşeceği açıklanmıştır." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz