'Anayasa değişikliği için 367 garabeti var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Anayasa gereği yerel seçimler 5 yılda bir yapılır, bu sürenin öne alınması için anayasa değişikliği gerekir. Türkiye'de anayasa değişikliği için 367 garabeti var'' dedi.

'Anayasa değişikliği için 367 garabeti var'

Tanrıverdi, AK Parti Çorum İl Başkanlığı'nca verilen Anitta Otel'deki iftara katıldı. Yemeğin ardından düzenlenen il yerel yönetimler toplantısında konuşan Tanrıverdi, AK belediyeciliğin temel felsefesinin insan temelli olduğuna dikkati çekti.

Belediye başkanlarına çalışmaları sırasında teşkilatla istişare yapmaları önerisinde bulunan Tanrıverdi, belediye başkanlarının 'ben yönetirim' anlayışından uzak durmaları gerektiğini dile getirdi.

Belediye meclis üyelerinin de parti programlarına gereken özeni göstermeleri uyarısında bulunan Tanrıverdi, belirlenen programların dışında gönüllü yapılacak projelerin de teşkilat çalışmaları için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Türkiye istikrarın tadını almıştır, bunu da kimseye bozdurmayız

Yerel seçimlerde hedefin 2014 olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biliyorsunuz yerel seçimler 2014'te. Anayasa gereği yerel seçimler 5 yılda bir yapılır, bu sürenin öne alınması için anayasa değişikliği gerekir. Türkiye'de anayasa değişikliği için 367 garabeti var. Bizim ne kadar da meclis içinde sayısal çoğunluğumuz varsa da CHP'li bir arkadaşımız 'Sayısal çoğunlukları var, bunu öne alabilirler' şeklinde ifade etmiş olsa da bu sayısal çoğunluğa bağlı bir şey değil. 367 garabetine dayalı bir şeydir. Dolayısıyla eğer yerel seçimlerin öne alınması düşünülürse meclis içerisindeki siyasi partilerin uzlaşmasıyla mümkündür. Eğer böyle bir öneri söz konusu olursa oturur biz de yetkili kurumlarımızla bunu değerlendiririz. Altını çizerek söylüyorum Türkiye'de AK Parti ile seçimler zamanında yapılmaktadır. Böyle bir gelenek oluşmuştur. Genel seçimler zamanında yapılmaktadır, yerel seçimler de zaten anayasa gereği zamanında yapılıyor. Bizim tercihimiz seçimlerin zamanında yapılmasıdır. Olağanüstü bir gerekçeyle eğer öne alınması için meclis içinde bir uzlaşma söz konusu olursa bu konuda gerekli kurumlarla konuşur seçime 'evet' deriz. Bizim çalışmalarımız seçim için değil gelecek nesil içindir. Her zaman seçime hazırız ancak Türkiye istikrarın tadını almıştır, bunu da kimseye bozdurmayız.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler