Görüş Bildir

Antalya'da yapılacak G-20 zirvesi için üst düzey sağlık önlemleri

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, 15-16 Kasım tarihlerinde Serik İlçesi Belek Turizm Bölgesi'nde yapılacak G-20 Zirvesi'ne katılacak devlet adamları, konuklar ve gazeteciler için ayrı ayrı acil sağlık hizmetleri ekipleri oluşturdu.

Antalya'da yapılacak G-20 zirvesi için üst düzey sağlık önlemleri
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Acil Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve 112 Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı'nın G-20 Zirvesi boyunca 112 Acil Çağrı Merkezi'nde planlama ve koordinasyon görevini yürütmek üzere görevlendirildiğini kaydetti.
Belek'te kurulacak operasyon merkezinde 24 saat esasıyla 5 doktorun görev yapacağını kaydeden Dr. Hülür, "Devlet adamları, diğer konuklar ve basın mensupları için ayrı ayrı acil sağlık hizmetleri ekipleri oluşturuldu, ambulanslar tam donanımlı hale getirildi. Zirvenin gerçekleştirileceği otelde oluşturulacak sağlık ofisinde 2 acil tıp uzmanı ve 2 acil tıp teknisyeni (ATT) olmak üzere toplam 4 personel görevlendirildi" dedi.


ARAÇLAR YEDEKLENDİ
Güvenli bölge dışında görev yapmak üzere hepsi A3 tipi olmak üzere toplam 5 acil sağlık hizmetleri ekibi ve aracının görevlendirildiğine işaret eden Dr. Hülür, görevlendirilen araçlara ilave olarak ambulanslarda doğabilecek sorunlarda (arıza, kaza vs.) kullanılmak üzere 3 tanesi güvenli bölgede, 2'si de 112 teknik servisinde olmak üzere 5 aracın bekletileceğine dikkati çekti. Dr. Hülür, 112 İl Ambulans Servisi Başhekiminin de sürekli güvenli bölgede bulunacağını söyledi.


SAĞLIK EKİPLERİ SEFERBER EDİLDİ
Zirvenin sorunsuz yürütülmesi için sağlık ayağında tüm önlemlerin alındığına işaret eden Dr. Ünal Hülür, şunları kaydetti:
"G-20 Zirvesi için 8 acil tıp uzmanı, 79 doktor, 115 paramedik, 51 ATT, 3 sağlık memuru, 2 hemşire, 1 anestezi teknisyeni, 104 sürücü ATT, 9 sürücü, 2 kaptan, 2 gemi adamı, 2 teknisyen ve 1 bilgisayar işletmeni olmak üzere toplam 379 personel, 59 ambulans, 8 motosiklet ambulans ve 1 deniz ambulansı olmak üzere toplam 68 ambulans görevlendirildi. Antalya iline ait helikopter ambulansa ilave olarak Afyon'dan helikopter ambulans ve İzmir'den uçak ambulans zirve süresince görevlendirildi."


HASTANELERDE ÜST DÜZEY ÖNLEM
Dr. Hülür, alınan bu önlemlere ek olarak il genelinde görev yapan 8 doktorlu ekip, 8 paramedikli ekip ve 1 ATT'li ekibin de olası durumda güvenli bölgeye girebilecek şekilde akredite edildiğini, bu ekipte ise toplam 204 personelin görev yapacağına vurgu yaptı. Genel olarak güvenli bölgeye girebilecek şekilde toplam 637 personel ve 102 aracın akredite edildiğini anlatan Dr. Hülür, "Ayrıca Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, diğer kamu hastaneleri ve özel hastaneler de olası ihtiyaç halinde sağlık hizmeti sunulmak üzere her türlü önlem üst düzeyde alındı" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi