Arınç: İmam hatipde yetişen nesil, altın nesildir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, imam hatipde yetişen neslin altın nesil olduğunu söyledi.

Arınç: İmam hatipde yetişen nesil, altın nesildir

Arınç, Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 50. kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

50 yıldan bu yana idarecisi, okula maddi manevi katkı sağlayan hayırseverler, öğrenciler ile destek veren derneklerin katkıları ile okulun bugüne geldiğini belirten Arınç, imam hatip liseleri konusunda söyleyecek sözü olanlardan birinin de kendisi olduğunu belirtti.

Bülent Arınç, imam hatip liselerinin bir ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, milletin çocuklarının iyi okuyup iyi eğitim almasını istediğini için imam hatip okullarını doğduğunu söyledi. Kuran ve dine uygulanan baskılarını anlaşılması için ‘Çizme’ filminin iyi izlenmesi gerektiğine dikkat çeken Arınç, “Bu gün dünyada evrensel bir mesaj olan ve 'Allahüekber' diyen mesaj bu ülkede yasaklandığı günler yaşadı bu millet. Onun yerine 'tanrı uludur' diye garip bir uygulama başlatıldı." şeklinde konuştu.

Türkiye'de bir zamanlar ezanın dahi yasaklandığına değinen Bülent Arınç, "Bu ülkede ezanın ve camilerin bozulmaya çalışıldığı zamanlar yaşandı. Bu ülkede bir dönem geldi geçti ezan ezan olmaktan çıkarılmıştı. Farklı kelimelerle ifade edilen bir çağrıya dönüştürülmüştü. Camilere başka fonksiyonlar yüklenmeye çalışıldı. Müzik koysak nasıl olur diyenler oluyordu." diye konuştu.

Gazetelerde ramazan dolayısı ile dinden bahsetmenin dahi suç sayıldığı zamanlardan geçildiğini kaydeden Arınç, "Cenaze kıldıracak bir kimsenin bulunmadığı bir zamandan geçildi. Benim anlattıklarım en yumuşak ve hafif şeyler, bunların bin mislisi oldu. Annem 40 yaşına kadar Kuran okumayı bilmezdi. 40 yaşından sonra öğrendi. Köylerde öyleydi. Jandarma gelirse haber verin 'ortadan rahleleri, Kuranları kaldıralım' diye 3 tane gözcü koyarlardı. Anadolu insanı bunları yaşadığı için çocuklarını imam hatiplerde okutmak istedi." dedi.

1950'nin Türki siyasi tarihinde devrim niteliğinde olduğun belirten Bülent Arınç, o tarihten sonra imam hatip açarak bu günlere gelindiğine vurgu yaparak ilk öncelikle bu okullara gidenlerle dalga geçerek 'cenaze yıkayıcı' olarak görüldüğüne dikkat çekti.

BU GÜN EĞİTİMDE GELİNEN NOKTA ZAFER NOKTASIDIR

Avukatlık hayatında en az 50 tane tesbih, takke ve 'Peygamberin izindeyim' diye bir araya gelerek marş okudukları nedeni ile yargılananlara şahit olduğuna değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, "Sizlerinde desteği ile geldiğimiz nokta Türk eğitim sisteminin bulabileceğimiz en iyi noktasıdır. Bu gün gelinen nokta bir zafer noktasıdır." ifadesini kullandı.

İmam hatip nesillerinin bir altın nesil olduğunun altını çizen Bülent Arınç, bu okullardan da bazı haylazların da çıktığına dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu gün satanist olanlar imam hatiplerden yetişmiyor. Memleketi soyup soğana çevirenler, yolsuzluk yapanlar imam hatiplerden yetişmiyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz